Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Extra kávés receptek fórum

Extra kávés receptek (beszélgetős fórum)


2008. ápr. 16. 20:25

Rég voltam.

Nincs sok változás:(

26. cfbc4a5415 (válaszként erre: 24. - Cfbc4a5415)
2007. aug. 2. 07:37
De tegnap is a "kávészünetben" újra megfelezte az egyik itt a recepttárban szunnyadó "adagot": Párizsi kávé...
25. cfbc4a5415 (válaszként erre: 11. - Nayloon)
2007. júl. 16. 10:01
T. is szereti a csokis kávékat. Na meg Afrikát is!
24. cfbc4a5415 (válaszként erre: 21. - Nayloon)
2007. júl. 6. 09:32

(MMR,Lendva) "Kávészünet" 2007.07.06.

- csak az adag-adatokat 1/4-ével beolvasva...

(Pedig egy tojás, nem tojás... :-) )

2007. máj. 22. 13:00

Kiss and Fire:

1 adag presszo kave

2cent cointreau

4cent baileys

tejszinhab a tetejen

nagyon finom!

22. csehe
2007. máj. 15. 22:16
Ezek nagyon jók!! Imádom a kávé ízét, főleg, ha ilyen különlegességek. Yummy. :))
2007. máj. 4. 19:08

Alpesi kávé


Hozzávalók:

4 púpos kiskanál instant kávé,

4 tojássárgája,

8 cl rum,

4 evőkanál cukor,

4 evőkanál habtejszín,

1/2 l víz.


Elkészítés:

A kávét forró vízzel készítsük el. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a rummal, majd adjuk a kávéhoz, Habverővel habosítsuk fel, tegyünk hozzá tejszínhabot. Nagy csészében tálaljuk.

2007. máj. 3. 21:56

Jeges kávé



Hozzávalók:

1 dl presszó kávé vagy nescafé

1 gombócnyi vanília fagylalt

ízlés szerint cukor

jégkocka

tejszínhab

csoki reszelék

egy szép hosszú üvegpohár, szívószál



Elkészítése:


A kávét lefőzzük, hagyjuk kihülni. Beletesszük a jégkockákat, a fagyit, a tetjére a tejszínhabot és a csokireszelékkel megszórjuk. Nagyon finom.

2007. máj. 3. 21:52

jobb kávézókba leírják, hogy mit iszol, miből van

rosszabb kávézóba nem tudod mit kérsz



itt egy kis útmutató

2007. máj. 3. 21:51

Americano

Forró vízzel higított eszpresszó, amely filterkávéra hasonlító kávéital, de megmarad az eszpresszó íze.


Café Frappé

Fele rész erős kávé fele rész fagyival mixerben összekeverve.


Café Ristretto

Rövid kávé (neve is ezt jelenti), amelynél mindössze 25 ml vízzel oldottuk ki a szokásos mennyiségű kávéőrleményt.


Cappuccino

1/3 rész eszpresszó, 1/3 rész gőzölt tejjel és 1/3 rész tejhabbal.


Con Panna

Eszpresszó kávé a tetején tejszínhabbal.


Demi-tasse

Egy adag eszpresszó normál kávéscsészében.


Dupla eszpresszó

Kétszeres adag eszpresszó.


Eszpresszó

Eszpresszó eljárással főzött kávé. Egy adag kávéital 40 ml - 50 ml.


Erlängerter

Sok vízzel főzött eszpresszó kávé (lásd Hosszúkávé).


(Grosser) Brauner

Tejeskávé, ha nagy csészében van, akkor Grosser.


Hosszúkávé (Café Lungo)

A szokásosnál több vízzel oldjuk ki a kávéőrleményt, de még mindig nem oldottunk ki túl sokat a főzéssel. A kávéital 100 ml - 120 ml.


Kapuziner

Eszpresszó egy kis tejhabbal.


Krémkávé (Café Créme)

Normál erősségű eszpresszó kávé, krémes réteggel.


Latte macchiato

Egy adag eszpresszó egy pohár felgőzölt tejbe öntve, tejhabbal a tetején.

2007. máj. 3. 21:47
szívesen, rászokom még jobban a kávéra, mert ilyen firmányosakat csinálok, a hagyományos helyett. oszt mán függőség
16. 71372f31c5 (válaszként erre: 12. - Nayloon)
2007. máj. 3. 21:46
nagyon koszi, szuperek!
15. akkor van (válaszként erre: 14. - Nayloon)
2007. máj. 3. 21:44

Köszönjük nayloon

"ISTEN" vagy.

2007. máj. 3. 21:40

Rumos kávé tejszínnel



Hozzávalók 1 csészéhez

2 cl presszókávé

3 cl rum

1 kk kakaó

1 kk cukor

tejszínhab

Elkészítés

Előmelegített csészében alaposan összekeverjük a kakaót, cukrot és a rumot, majd hozzáöntjük a forró kávét és végül a tetejére kanalazzuk a tejszínhabot.

2007. máj. 3. 21:38

Irish Coffee



Hozzávalók 1 bögréhez

3 cl ír whisky

1 tk barnacukor

5 cl presszókávé

tejszínhab és szerecsendió a szervírozáshoz

Elkészítés

Speciális ír-kávés pohárba töltjük a whisky-t, hozzáadjuk a barnacukrot és meggyújtjuk az italt. Folyamatos keverés mellett addig karamellizáljuk a cukrot amíg az teljesen fel nem olvad, majd felengedjük a kávéval.


Az így elkészült ital tetejére tejszínhabot kanalazunk és egy kevés szerecsendióval díszítjük.

2007. máj. 3. 21:37

ezeket már próbáltam

finomak érdemes, kipróbálni

sok fajtát találtam a netem, kávézó vendégeket meg lehet vele csudára lepni

2007. máj. 3. 21:36

Afrikai kávé


Hozzávalók 2 pohárhoz


2,5 dl hideg presszókávé

4 tk csokoládélikőr

8 tk sűrített tej

jégkocka

Elkészítés

A sűrített tejet, csokoládélikőrt és kávét egy shakerben alaposan összerázzuk, majd egy jégkockával töltött old fashioned pohárba töltjük.

2007. máj. 3. 21:33

Csokicsínó


Először a forró csokit készítjük el. Lábosban vizet melegítünk, majd a forró vízfürdőbe másik edényt helyezünk benne a jó minőségű tejcsokoládéval és egy kevés vízzel.

Összetevők:



4-5 cl kávé

8-10 cl olvasztott csokoládé

80-100 ml habosított tej

habtejszín (30%-os zsírtartalmú) 60-80ml

narancshéj reszelék

csokoládé reszelék



Összetevők:



4-5 cl kávé

8-10 cl olvasztott csokoládé

80-100 ml habosított tej

habtejszín (30%-os zsírtartalmú) 60-80ml

narancshéj reszelék

csokoládé reszelék



Amíg a csokoládé olvad, elkészítjük a tejhabot. A habosítást az elektromos kávéfőzőnk gőzölő csövével végezzük. Ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk túlságosan meg a tejet, mert így részben elvesznek az értékes tápanyagok, ráadásul a forró ital nehezen fogyasztható.



A felolvadt csokoládét előmelegített, hőálló üvegpohárba töltjük. Erre az alapra rétegezzük rá a tejhabot. Ezt követően elkészítjük a feketekávét, amit egy csőrős fém kiöntő segítségével, vékony sugárban, óvatosan öntünk a habosított tej felületének közepébe. Ha ügyesek vagyunk, a kávé vékony réteget képezve választja el a tej habosabb és lágyabb részeit.


Tetejére vékony rétegben tejszínhab kerül.


A hab felszínét díszítsük csokoládé és narancshéj reszelékkel. A pohár mellé hosszú bárkanál jár, hogy kevergetni, kanalazni is lehessen

2007. máj. 3. 21:31

Caffè alla vienese (Bécsi Kávé)



Hozzávalók:


100% arabica kávé

1dl jégdara

egy gombóc vaníliafagyi

fehér és csokis tejszínhab

desszertcsoki

csokireszelék



Elkészítési mód, lépésről lépésre:


100% arabica kávéból espresso-t főzünk, majd ízlés szerint édesítjük. Shakerben összerázzuk kb. 1dl jégdarával, majd egy előhűtött cappuccino-s pohárba szűrjük.


Közepére egy gombóc vaníliafagyit teszünk és ezt körülvesszük felváltva fehér és csokis tejszínhabrózsákkal.


A középen kilátszó fagyira egy kis csokireszeléket szórunk.

2007. máj. 3. 21:29

Caffè creolo (Kreol kávé)


Hozzávalók:

100% arabica kávé

szegfűszeg

szerecsendió

vaníliamag

tejszínhab

fahéj



Elkészítési mód, lépésről lépésre:


100% arabica kávéból espresso-t főzünk és ízlés szerint édesítjük. Csipetnyi szegfűszeget, szerecsendiót és frissen kapart vaníliamagot teszünk hozzá.


Két teáskanálnyi tejszínhabot összekeverünk egy kis kávéval és az így kapott krémet az ital tetejére töltjük.

Tetejére csipetnyi fahéjat szórunk.

7. Nike (válaszként erre: 5. - C6b27363e5)
2007. máj. 3. 21:24

Jól hangzik, de én fordítva szoktam az arányokat!

-3cl kávé

-3cl tejszín

-1dcl whisky vagy konyak

Ettől már tényleg vidám vagyok:)))

2007. máj. 3. 21:19
Nespresso Ristretto-ja nagy kedvenc (tejhabbal)
2007. máj. 3. 20:01

vidámitó kávé:


3cl baileys, vagy whisky

1dl kávé

1dl tej

2007. máj. 3. 19:58
én általában instant 2in1-es kávét iszom, ami inkább kapucsínó. kb 2 deci vízzel öntöm fel és szórok rá kis fahéjat. ha nincs instant akkor tejeskávé+ fahéj. naon fincsiiii:)
2007. máj. 3. 19:43

Ha lehet, csak Omniából főzzük, jó erősre.

Mindig tejjel, vagy tejszínnel isszuk, mert a kávé sava bántja a gyomrot, májat, epét.

Régebben a reggeli kávém (becenevén moslék)bögrében : egy adag presszókávé, egy kiskanál kakaópor, két kiskanál cukor, felöntve tejjel majd melegítve. Újabban a kakaót kihagyom.

Nagyon finom, de fogyókúrának nem jó !

2007. máj. 3. 19:23
Én nem tudok, de egy ismerősöm mindig fahéjat tesz a kávé mellé, és úgy főzi le. Fincs íze van.
2007. máj. 3. 18:37

Sziasztok!

Érdekelne, ki, hogyan issza kávéját, és hogy tudtok-e érdekes kávés recepteket??


Én cukor nélkül, sok hideg tejjel iszom.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook