Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

6006. Cand Ida (válaszként erre: 5988. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 13. 10:57

Ez így igaz, a média felfújja a dolgokat, ettől a részétől én sem rettegek, sőt sokszor már idegesítő. De nálam más a helyzet, nem ezek a dolgok miatt keresgélek, hogy nehogy legyen bennem valami és akkor júj, mi lesz...5 éve vegetálok egy palack mellett...ha élni akarok, tennem kell érte, mert más nem fog.

Amikor az intenzíven feküdtem, megkérdezték van-e hörcsögünk...majd ennyi "sürgősen távolítsuk el". Tehát nem alaptalan, amit érzel. A hörcsög miatt is van valami gomba, bakterium azt tudom...mert nálam is felmerült, de lehet, hogy kisrágcsálók néven fut.

Amennyiben zavaróak, elviselhetetlenek a tünetek és tenni akarsz ellenük, legjobb néhány vizsgálatot csináltatni, még a negatív lelet is előre visz...hisz kizártál vele valamit. Ha candidára gyanakszol, akkor nyomozz abban az irányban, de azért, mert hasonlóak a tünetek még nem biztos, hogy az okozza.

Ez tényleg csak egy vélemény, hogy feleslgesen ne sanyargasd magad és megoldódhasson a gondod!

És igen, minden vizsgálathoz beutaló kell, még a fizetőshöz is szükséges van valami papirra...de beszélj a körzetissel, nekem is ő írta alá. Nekem szerencsém van, velem nagyon rendes!

Nem mondom, hogy mindenki összeszedi a gombát Velencében...de erre is kell gondolni...és atipusos tbc-t okoz. De kiderült én sem kaptam meg a galamboktól...azóta ismét "szeretem" őket :). Nálam nem gomba okozza.

6005. Cand Ida (válaszként erre: 5986. - Cszsuka)
2009. máj. 13. 10:42

Tudom, hogy az agyban dől el minden! :) Nekem sem tér vissza! :) Viszont, akinek rendszeresen visszajön, annak jó lenne végigondolnia az életét, hisz a gomba egy élősködő, vajon ki élősködik rajta? És ezen a téren kéne erősítenie magát, hogy vélt vagy valós sérelmei vannak-e? mert enélkül sosem keveredik ki senki belőle, ha belátja, ha nem...

Nálam vissza kellett térni a változatos étkezésre. Cukros dolgokat nagyon ritkán eszem, nem is kívánom...és kenyeret sem igazán, inkább odafigyelek. A greens jót tett, de elkezdtem fogyni tőle és már a 44 kg-t sem értem el, így abba kellett hagynom. De persze nem adtam fel a lúgosítást! :) A fiamnak azóta is csodákat tesz a cukrával és a férjem is issza. Én pedig áttértem a spirulinára és lucernára...stb. Kiderült az atipusos tbc, amit házilag nem fogok tudni megoldani...de erősítem magam testileg, lelkileg. Most a nagydózisú C-vitamin kúrát alkalmazom elsősorban és vannak persze egyebek...Igen, az olajfalevélről én is nagyon jókat olvastam és a laboreredményeim bizonyítottak is :)

6004. Cszsuka (válaszként erre: 6002. - Edus32)
2009. máj. 13. 10:35
Q10-et este már ne vegyél be, mert előfordulhat, hogy nem tudsz tőle aludni.
6003. Cszsuka (válaszként erre: 6002. - Edus32)
2009. máj. 13. 10:34
A Q10 Magyarországon 100mg alatti engedélyezett. Az Ökonetnek van 99 mg-os. Bioboltban megkapod. Én 150 mg-ot szedek naponta. Meg kell találnod, hogy neked mennyi az ideális. C vitaminnal ez a kettő nagyon jó "aktiváló szer" :)
6002. edus32 (válaszként erre: 6000. - Cszsuka)
2009. máj. 13. 10:03

Nem Neked szólt, csak ott válaszoltál.

A Q10 - et szedem, egylőre kettőt egy nap. Elég drága vitamin keveréket kaptam, de egy doboz elég lesz. Mellette iszom még a kolloidot. Majd otthonról konkrétan megírom mi a neve.

Még azt tanácsolták, hogy kollagént vegyek, azt hiányolta a gép a szervezetemből Azt csak pesten tudok rendelni. Meg akartam nézni azt is a neten, de reggel elfeljetettem ezt is felírni magamnak.

6001. Cszsuka (válaszként erre: 5999. - Edus32)
2009. máj. 13. 08:25
Igen, most hogy írod, rémlik valami, ezért is nem merem azt mondani, hogy igen, fogyasszuk, mert még nem láttam a leírását, hogy mi van benne.
6000. Cszsuka (válaszként erre: 5996. - Edus32)
2009. máj. 13. 08:22

Gondolom, ez nem nekem szólt, de köszönöm a hsz-ed, mert én is így gondolom. Mindig is azt szajkózom, hogy az én megoldásom nem törvény, de aki azt választja, annak tudok érdemben többet segíteni. Neked is igyekszem, hogy segítsek, s örülök, ha úgy érzed, hogy meg is tettem eddig. Most kellene egy komplex vitamin nagy adagban, plusz C vitamin, legalább 1000 mg-os és Q10, hogy visszanyerd az energiaszintedet, de az utóbbi kettőt folyamatosan kellene szedni, amikor csak van pénzed rá. Meglátod, milyen sokat jelent. Időnként pedig bevetni egy-egy doboz omegát, korall kalciumot, s minden mást, amire úgy érzed, hogy szükséged lehet: algákat, zöld löttyöt (de csak időlegesen és normális mennyiségben), stb.

írj, hogy miket kaptál!

5999. edus32 (válaszként erre: 5952. - Cszsuka)
2009. máj. 13. 08:15
Nekem cukorral kellett csinálnom ha jól emlékszem és ecet nem kellett bele. Talán még citromlé.
5998. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5992. - Cszsuka)
2009. máj. 13. 08:10
A termászetgyógyász irrigálásra a Rossmanban kapható Aromax teafaolajat (zöld) ajánlottam, mert ez a legolcsóbb. Első időkben ezt használtam, az is jó volt. Később a neten viszont mindenhol azt olavastam, hogy tilos vele irrigálni mert illóolaj, hasznáéljunk inkább 100%-os eredeti ausztrál teafaolajat ilyen célokra. Azóta ilyet használok, fitotékákban lehet kapni 1350-ért vettem bár gygynövény-szaküzletenként más az ára. A Rossmannos kb 700 Ft, nekem az is használt.
5997. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5975. - Cszsuka)
2009. máj. 13. 08:01

Mondjuk inkább, hogy a legutolsó lenne amire gondolok. :)

Köszönöm,hogy ezt megosztottad Velem. Tudom, hogy Nekem szól bár még mindig nem látom mi lenne ami "összenyomna". Szeretettel tuti nem, esetleg túlféltéssel. Egyke vagyok. Úgy vélem a candida volt a legelső a sorban, a szervi bajok csak pár hónaposak de a candidával már gyerekkorom óta élek. (ha ez életnek nevezhető..)

Mostanában a régi barátaimat is elhanyagoltam, a net és a tengerimalacom az egyetlen társaságom. Ebben a korban nem ez a normális, de mindig olyan nyomott hangulatban vagyok, olyan mint egy élőhalott. Mindig csak feküdnék..igy nem lehet sehova járni. Szedem a vasat amit a doki felírt, bár elöbb béltisztitanom kellett volna mert igy nem sok szívódik fel.

5996. edus32 (válaszként erre: 5948. - Cszsuka)
2009. máj. 13. 07:54

Tegnap voltam megint biorezonancián. VAgyis már tilos így hívni. Állítólag az orvosok betiltatták a biorezonancia vizsgálatot. MOst át kellett nevezni másképp. Nem is ez a lényeg. Személy szerint gyógyultnak nyilvánítottak. A gombák értékét a megfelelő szintre sikerült szorítanom. Két hét alatt fokozatosan visszatérhetek " az életbe". Kidobott a gép néhány élelmiszert amit a szervezetem nem venne jó néven ha fogyasztanám, de a gombát nem kapnám vissza tőle. Jól vagyok, csak kiürültem vitaminilag és ásványi anyagilag. Azokra kaptam most pótlást. MOst nem tudom megmondani mi az, mert nem volt időm még a doboz elejét sem megnézni tegnap. A gép szerint az energiaszintem egy 25 évesének felel meg. (mi lenne, ha nem lennék folyton fáradt? De az valószínű a hiányok miatt van) 36 éves vagyok.

Szóval engem sem Zsu gyógyított meg, de nagyon sok jótanácsot olvastam itt a fórumon, és mindig szivesen fogadtak, válaszoltak a kérdéseimre.

Meg tudott volna gyógyítani? Ezt így nem is igazán kérdezhetnéd meg tőle. Távgyógyítás???? Abban nem hiszek. Ahhoz hogy valamit tudjon mondani, oda kellett volna menned személyesen, velük megvizsgáltatni magad, megbeszélni a továbbiakat....

5995. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5990. - Pockka)
2009. máj. 13. 07:48

Nem akarlak elkeseríteni, de ha a méhnyakgyulladásod tényleg ettől van akkor elég messze vagy attól, hogy "minden elmúljon örökre". De azért szép idea..

A teafaolajat elméletileg valóban nem lehet lenyelni, de a neten van rá példa. Én nem próbáltam, valahogy nincs gusztusom magamba önteni az erős aromája miatt. Inkább kolloidot ittam helyette. Viszont minden másra használom: a fülemet törölgetem vele, a bőrömre kenem és irrigálásra is használom.

5994. edus32 (válaszként erre: 5947. - Gabriellaxp)
2009. máj. 13. 07:43

Szió!

Én ittam egy jó darabig azt a teát. Fogyni nem igazán fogytam tőle. Ízre nem volt rossz. NÁlam igazándiból nem mutatott különösebb hatást, de gondolom azért mert nem vagyunk egyformák.

5993. Cszsuka (válaszként erre: 5987. - 8fbc6fca58)
2009. máj. 13. 07:32

Ezen a helyen csak akkor műtenek, ha olyan nagy a daganat, hogy veszélyezteti az életet. 1 cm alatt mikroadenoma és nem szokták műteni. A gyógyszertől sok esetben el is múlik. (Csak még nekem nem sikerült)

Egyébként azért veszélyes, mert a hipofizis mellett megy el a látóideg, s ha túl nagyra nő az adenoma, elveszíthetjük a látásunkat. Ezért is kell járnom látásvizsgálatra évente. Szerencsére minden rendben van a szememmel...:)

5992. Cszsuka (válaszként erre: 5990. - Pockka)
2009. máj. 13. 07:29

Az illóolajokkal vigyázni kell, bármelyiket nem lehet belsőleg. Amelyikre rá van írva, azt különösen nem.

Az Ökonetes Candcell-ben, ami a terápia része, benne van a teafa is többek között. Ezt azonban "csak úgy" magában, a többi nélkül, a komplex terápia nélkül nem ajánlom.

5991. Cszsuka (válaszként erre: 5989. - Suidi)
2009. máj. 13. 07:27
nem a szénhidrát mennyisége, hanem a minősége számít. (Persze azért a mennyiség is, de nem szoktuk számolgatni). A zabpelyhet szoktuk használni, még a kenyérbe is belesütjük. Sőt, van egy nagyon finom zabpehely fasírt receptem, azt is lehet enni.
5990. pockka (válaszként erre: 5957. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 12. 21:38
vettem most teafa olajat, de az van rá írva hogy nem lehet lenyelni...Vajon egy-két cseppet sem? Hogy működik ez, ha mindenki ajánlja....meg mától kezdtem a diétát.....kíváncsi vagyok, két hét múlva megyek újra dokihoz kenetvételre, remélem addigra minden elmúlik örökre...
5989. suidi
2009. máj. 12. 21:27

Sziasztok!

Egy olyan (lehet teljesen értelmetlen és buta) kérdésem lenne, hogy ha a zabpehelyben van cukor (amit ugyan elvileg szénhidrátbol nyer), akkor azt azért fogyaszthatom az elso szigoru hetekben, vagy inkább mellozzem emiatt? Nagyon szeretem és a vitamin tartalma miatt is nagyon jotékony, de azért ezen elgondolkodtam...

5988. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5965. - Cand Ida)
2009. máj. 12. 17:59

Gondolom ehhez azért beutaló is kell. Vagy nem? Székletvizsgálatot is csak a doki tud elrendelni nem úgy megy hogy gondolok egyet és megyek. Az se vizsgált ilyenekre. Kis koromban családdal voltunk Velencében de most hogyan kezdjek el arra gyanakodni? Ugyan már! Ez tiszta paranoia. Ennyi erővel bárki bárhol elkaphat bármit, úgy az immunrendszertől függ minden. Ott dől el. Be volt harangozva a madár influenza, szegény ember már attól is frászt kapott ha elrepült a feje felett egy galamb. Aztán abból se lett seemmi. Most itt a legújabb népriogató: a sertésinfluenza. Megmondom őszintén mulattat amit a média az emberekkel művel mert vannak akik mindennek bedőlnek.

Mostanában mindennap retket és hagymát ettem, mig nem egyik nap kukacot találtam bennük. Azóta még a gondolatuktól is rosszul vagyok.

A candida meg a legkevesebb azok mellett amiket elmondtál. Nálam inkább bacik voltak amik belélegzéssel terjedtek, a hörcsög és tengerimalac alomját kicserélve. Szerintem a vizeletük tartalmazott valamit, attól rám jött a fulladás ezért egy időben olyan helyes eü-i maszkban takaritottam, amit mostanság látni a Mexikóiakon.

5987. 8fbc6fca58 (válaszként erre: 5985. - Cszsuka)
2009. máj. 12. 17:54

Igen, én is erre gondoltam, az akromegáliára. Nem jellemző a magas ember a családunkban, mindenki vagy normál testalkatú vagy inkább alacsony. (anyukám, nagymamám, tesóm, nagynéni, kifejezetten alacsonyak, a legmagasabb apukám volt, de ő is csak 185cm, ami egy férfinál normál méret, nem túl magas)

Neki ezt írták a selláról:"a sella vaskosfalú, zárt, űrtere életkorához viszonyítva csökkent."

Azért eléggé aggaszt, mert ha semmi, akkor mégis miért más ez a csont? Valami csak van, ami miatt más. Még izgulhatok július 24-ig, mert 9-én lesz MR, de csak 24-én megyünk vissza az endokrinológiára, akkor lesznek eredmények. Akkor te is "csak" gyógyszert kaptál? Remélem ezt nem műtik!

5986. Cszsuka (válaszként erre: 5983. - Cand Ida)
2009. máj. 12. 17:20

Nem, nem tér vissza, ha nem engedem. S ez nemcsak rám vonatkozik, hanem mindenkire. Az a helyzet, hogy időnként még az "egészséges" embereknek is kötelező lenne a diéta, nemcsak nekünk. A te helyedben én még nem tértem volna vissza a hagyományos étkezésre, s nagyon erősen kellene koncentrálnod a lúgosításra továbbra is, persze én nem támogatom a zöld löttyöt, de tudom, hogy neked jó volt, s esetleg heti egy liter még most is jót tenne biztosan. Vagy váltani valami másra, de hasonlóra.

Az olajfalevél nemcsak a candidára jó. Nagyon jó természetes antibiotikum. Tisztítja a homlok- és arcüreget, homeopátiásan működik allergia esetén és baktérium- és vírusellenes. A C vitamin (nem szintetikus) az olajfával kifejezetten nagyon jó.

5985. Cszsuka (válaszként erre: 5984. - 8fbc6fca58)
2009. máj. 12. 17:14

A hipofizis megbetegedésének több betegség is lehet eredménye. Amiről te írsz a kislányodnál, az az akromegália. Az enyém "csak" hiperprolactinaemia. Igen, az MR kimutatott egy 6mm-es adenomát.

Amióta sokat utánaolvastam, azóta tudom, hogy a tüneteim nagy része ennek volt köszönhető. Pl. igen erős fejfájás- két hónapon keresztül folyamatosan (éjjel-nappal) fájt a fejem. Izom- és ízületi fájdalmaim voltak. Mindig úgy éreztem, mintha szét akarnának csattanni az izmaim a karomon. A mellizmaim is mindig fájtak, egészen a csuklyásizomig. Akkor derült ki, mikor az utolsó terhességem után 8 évvel úgy folyt a tej a melleimből, mintha egy csapot nyitottak volna ki. Sokszor volt indokolatlanul émelygésem is, mint kismama koromban. A szemeim majd'kiestek. A hipofizis miatt a pajzsmirigy is elkezdett "rendetlenkedni".

Utána kellene néznem, de ha jól emlékszem, a mellékpajzsmirigy a felelős a növekedésgátlásért. Ilyenkor vagy a növekedést serkentő hormon sok, vagy a növekedést gátló kevés. Mikor kiderült az adenomám, megkérdeztem az orvost, hogy örökölheti-e a gyerek. A hajlamot igen, de serdülőkorban nem érdemes megnézni, mert összevissza "jönnek-mennek" a hormonok. Ezért mondta a doki, hogy akár "semmi" is lehet.

Ha túl nagyra nő a gyerek, csak akkor "gáz", ha a családban nincsenek magas emberek. Az én anyukám viszonylag magas, de már 12 éves korában ekkora volt. És a nagyobbik lányom is mindig is nagyobb volt a többieknél.

Tényleg ne izgulj, mert ha kiderül, pont időben "fogják meg", megkapja a gyógyszerét és normális életet élhet.

Nekem a sella jobboldalon kissé kimélyült, de a hipofizis átmérője rendes.

5984. 8fbc6fca58 (válaszként erre: 5979. - Cszsuka)
2009. máj. 12. 16:24

Most olvasom, hogy hipofízis adenómát is találtak nálad. Megkérdezhetem, hogy ez hogyan derült ki?

Azért kérdezem, mert van egy 10 éves kislányom, akinek állandóan fáj a feje, nehezen tud koncentrálni és korához képest nagyon nagyra nőtt (161 cm, ez 10 cm-rel több, mint, amekorra a korához képest max. lennie kellene) és néha magas a vérnyomása. Elküldtek minket endokrinológiára és onnan pedig röntgenre, ahol megállapították, hogy a csontkora kb 12 évesnek felel meg, a sella csonton (ugye, ahol a hipofízis található) találtak egy kis eltérést, ezért elküldtek minket MR vizsgálatra, mert mondta a doki, hogy ez lehet akár adenóma is,de lehet, hogy semmi, egyenlőre nyugodjak meg (köszi :(). Az a baj, hogy az Mr vizsgálatra csak július 9-re kaptunk időpontot, addig meg szétizgulom magam. Szóval neked hogy derült ki? Milyen tüneteid voltak? Neked már a sellán is látszott elváltozás?

5983. Cand Ida (válaszként erre: 5982. - Cszsuka)
2009. máj. 12. 15:48

Ez nagyon nagy dolog! :)

Ezek szerint még mindig visszatér a candida és folyamatosan kell diétáznod?

Bevallom én abbahagytam a diétát teljesen és az előbb már említett cuccokat szedem és napi 2 liter vízbe 12-13 gramm C-vitamint teszek és azt iszom. Az immunerősítésre álltam rá, s azáltal próbálom legyőzni a mindenféle kórokozókat.

Az olívalevél és a Pau D'arco kifejezetten ajánlott candidára...úgy tűnik ez tényleg igaz :)

5982. Cszsuka (válaszként erre: 5981. - Cand Ida)
2009. máj. 12. 15:39
Szerencsére, mióta megtalálták és megkaptam rá a gyógyszert, nincs semmi gondom. Most az a célom, hogy el is múljon. Negyedévente kell mennem vérvételre, s így sikerült megfigyelnem, ha az időszakban sok volt az ünnepnap, s az étkezésemmel "kirúgtam a hámból", akkor a prolactin szintem is magasabb volt. Amikor a candida terápiát csináltam, akkor kifejezetten alacsony értékek voltak, s azóta is, ha diétázom, mindig alacsonyabb. Most pl. sikerült elérnem, hogy csökkentsék a gyógyszer napi dózisát. :)
5981. Cand Ida (válaszként erre: 5979. - Cszsuka)
2009. máj. 12. 15:32

Igen, csak engem senki sem akart vizsgálni és most sem törődnek velem...elkönyveltek, hogy halálos és ha nem hagyom, hogy kisérletezzenek, akkor...Most kemoterápiát akartak és ha túlélem, transzplantáció. A legutóbbi ct lelet szerint, nincs ép tüdőfelület...vegetálok, ez nem élet.

Az angyalok küldték ezt a doktor nénit, aki most szeretettel fordul felém és tényleg segít! :) Rengeteg dologból kikezeltem magam, te biztos tudod, ha egy van, jön a többi...de nem vagyok orvos, nem tudtam megfejteni a fő problémát, próbálkoztam, keresgéltem...de ehhez szakember kell. És 5 év után végre van diagnózis, egy vérvétellel eldőlt, hogy mi az! :)

Igen, emlékszem, hogy te is nagyon beteg voltál...és jócskán candidás is, sikerült kigyógyulnod :). De erről az alap betegségedről szerencsére nem sokat tudok. Együtt lehet vele élni vagy korlátoz a mindennapokban?

5980. Cszsuka (válaszként erre: 5977. - 8fbc6fca58)
2009. máj. 12. 15:29

Árpa kása is van. Én a hétvégén voltam a Magyarok Vásárán, ott osztogatták ingyen. Volt benne sárgarépa meg zöldség is. Kölesből lehet gánicát is főzni, lesütött vöröshagymával, natúr joghurttal. Isteni, minig ezt ajánlgatom, mert ez a kedvencem. Ajánlom figyelmedbe Nyers Csaba könyvét: Bevezetés a gabonakonyhába.

A teát nem kóstoltam még, de biztos jó:)

A húslevest sem ajánlom, sőt, a leveskockákat, pörköltkockákat és társaikat sem, a zacskós levest, zacskós mártásokat, félkész és készételeket..

Én elvileg gyógyultnak számítok, de mindig ott kell lenni a "szeren", különben bármikor újra támadhat...

2001-ben lettem beteg, 2003-ban találták meg a candidát is és az adenomát is.

5979. Cszsuka (válaszként erre: 5976. - Cand Ida)
2009. máj. 12. 15:22
Emlékszem már rád! S arra is, hogy írtam neked és másnak is, hogy nem elég megelégedni a candida pozitív eredményével. Minden tünetet ki kell vizsgáltatni a valódi betegségekre is, hisz nem tudhatjuk, hogy van-e a háttérben más is. Úgy, ahogy nekem itt van a hipofizis adenomám. Én is igazából azután lettem egyre jobban, hogy mindkét dolog (a candida és az adenoma) kiderült.
5978. Cand Ida (válaszként erre: 5971. - Cszsuka)
2009. máj. 12. 15:05

[link]

Itt némelyikről van adat, a dimorf gombák azok mind tüdőt érintők...de persze más területeket is. Amiről itt nincs leírás, azt sajnos be kell írni egyenként a keresőbe. Tudom macerás.

5977. 8fbc6fca58 (válaszként erre: 5969. - Cszsuka)
2009. máj. 12. 15:03

Köszi a választ, hát nem lesz egyszerű. Kásák? Az jól hangzik, gondolom, azok jól telítenek. Miből lehet kásákat készíteni? Fehér rizst azt nem szabad, ugye? Akkor zab, hajdina, milyen kása van még? Mivel lehet ezeket ízesíteni?

Gondolom, ilyen kásás receptek is vannak a neten.

Most sütök éppen candidás zsemlét életemben először. Kiváncsi vagyok, milyen lesz. :)

Az a baj, hogy ezek a magok, meg teljes kiörlésű dolgok, meg a hidegen sajtolt olajak elég drágák.

Vettem anti-candida teát is. Ezt ismered? Valami fűzfa kivonat. :) Hihetetlen, fűzfa! Miket meg nem lehet enni!

Na jó, akkor se tej, se husi eleinte. Esetleg husileves tele mindenféle zöldségekkel? Az mehet, ugye?

Naná, hogy támogatom a kis drágát! Nagyon imádom, meg az nekem is jó, ha neki több az energiája. ;)

Bocsi, de nem igazán olvastam vissza. Te már kigyógyultál? Mióta tudsz a candidádról?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook