Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

6066. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 6064. - Queenee)
2009. máj. 17. 11:35
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Nagyon aranyosak vagytok! :)
6065. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 6062. - Szeptember99)
2009. máj. 17. 11:32

Csakis bóknak! :)

Fura, de én is ugyanebben a helyzetben vagyok. Tegnap szakítottam a barátommal, mert úgy éreztem megfulladok már ebben a kapcsolatban. Nagy volt a nyomás, de én voltam aki görcsösen meg akart felelni mindenkinek. Nem várhatom a szakítás miatt meggyógyulok, de legalább lelkileg felszabadultam. Pedig velem rendes volt a párom, kicsit önző módon viselkedett ugyan és nagyon keveset tudtunk találkozni a munkája miatt de nem mondhatom hogy rosszul bánt volna velem. Csak sajnos szépen lassan kihűltek az érzelmeim iránta. Na meg az egészségi állapotom is olyannyira stresszelt már hogy folyamatosan őrlődtem mitévő legyek.

Én nem hiszem hogy találnék még egy ilyen rendes pasit mint Ő, a legtöbb srác átveri, megcsalja a barátnőjét vagy egyéb gond van vele. Sajnos nagyon rossz véleményem van a mai fiatalokról. Vele nagy szerencsém volt mert tényleg talpig becsületes, de sajnos itt meg más problémák adódtak, vagy csak nekem nem jó semmi sem?! :S

Szóval én úgy döntöttem jó ideig nem is kell senki. Ezt a ramaty egészségi állapotot meg jobb is ha egyedül vészelem át. Nehéz igy bármi másba energiát fektetni. Abban sem látok semmi rosszat, ha vénlány maradnék. Vannak előnyei..

Én kívánom Neked, hogy találd meg a hozzád való fiút és legyetek nagyon boldogok!

6064. Queenee
2009. máj. 17. 10:27

Elfelejtett jelszó!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

6063. szeptember99 (válaszként erre: 6058. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 17. 10:19
Látom te is elég fiatal vagy...amúgy boldog születésnapot! :D
6062. szeptember99 (válaszként erre: 6058. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 17. 10:14

Hát majd csak novemberben leszek 19...

azt,hogy harmincasnak néztél,vegyem bóknak vagy inkább negatívumnak? :)

hát,igen,még ilyen korban is előjön a candida...

engem amúgy az a cikk gondolkodtatott el,amit belinkeltem,mert volt egy sokáig tartó rossz kapcsolatom, amiben lelkileg elég rossz dolgok történtek velem főleg szexuális téren,szóval én ezért érzem igaznak a cikket.persze a másik is nagyon rendben van.

szerencsére már pár hónapja van annak,hogy szakítottam végre a volt barátommal,és nagyjából meg is nyugodtam. az érettségi,felvételi stb.után pedig a nyarat arra akarom szentelni,hogy megint harmóniába kerüljek...remélem sikerül,mert ha igen,akkor biztos vagyok benne,hogy a gomba is eltűnik.

bár már akkor is jobban éreztem magam,mikor szakítottam a volt barátommal,de persze ezt még nem tekinthetem teljes mértékű gyógyulásnak.

meg remélem,találok egyszer egy rendes férfit,akiben tudok bízni...

és így...nagyon nagy vonalakban ez az én történetem :)

6061. Cszsuka (válaszként erre: 6055. - Emsa)
2009. máj. 17. 09:43

Szia!

Nemhogy van benne valami, hanem pontosan így van. Ezt próbálom mindenkinek a gondolatai közé bejuttatni, de sajnos, aki megkapja a betegséget, bizonyos stádiumban nem hiszi el, hogy egyszerűen változtatnia kell az életén, különben nem gyógyul meg. Ezért tanítjuk azt, hogy meg kell ismerkedni önmagaddal, rá kell jönnöd, hogy ki is vagy valójában, s irányt váltani. Sokan azonban olyan öntudatosan élik a tévútjukat, hogy közlik: nekik nincs szükségük változtatásra, ők meg akarnak gyógyulni, mert már unják ezt a helyzetet.... Szóval, az egész egy fából vaskarika. Persze azért sokan vannak, akik kijönnek belőle, mert felismerik, hogy miről van szó, s tudják, hogy nem elég diétázni meg bogyókat szedni...

6060. 8fbc6fca58 (válaszként erre: 6045. - Cszsuka)
2009. máj. 16. 21:57

Hát ezt kérdeztem én is, hogy hogy is van ez? :)

Mert a neten egy-két helyen ajánlják a vadat...

6059. Emsa (válaszként erre: 6056. - Szeptember99)
2009. máj. 16. 20:33
érdekes ez is, de nekem annyira ezek nem ütöttek,mint az élősködős része.. mindenkinél más áll a hattérben...a lényeg hogy rábukkanjunk kinek mi.
2009. máj. 16. 20:01

September Te tényleg 19 éves vagy?? ::OO

Ki nem néztem volna, én végig azt gondoltam egy érett harmincas nő! Akárcsak a többiek.

6057. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 6056. - Szeptember99)
2009. máj. 16. 19:54
Az egyiket megcáfolnám ugyanis szűz voltam, barátom se volt soha amikor én már ezzel szenvedtem!
6056. szeptember99 (válaszként erre: 6055. - Emsa)
2009. máj. 16. 19:43

Ha már a lelki dolgoknál tartunk...

Candida - lelki okok a háttérben?

Lénárt Emese összeállítása

2008. 05. 28.

Tudtad, hogy a nők több mint 50 %-a átesik legalább egyszer gombás hüvelyfertőzésen az élete folyamán? A fizikai okok mellett, vajon milyen lelki okok húzódhatnak meg a fertőzés hátterében?

A candida albicans nevű élesztőgomba állandóan megtalálható az ember szervezetében. Szaporodását a belekben lévő hasznos baktériumflóra szabályozza. Ám ha a baktériumflóra valamilyen károsodást szenved, akkor az élesztőgomba túlzottan elszaporodhat a szervezetben, és más testrészekkel együtt (például száj, garat) megtámadhatja a nemi szervek nyálkahártyáját is. Növelheti a gombás megbetegedések kockázatát a stressz és az örökös feszültség, és az is, ha gyenge az immunrendszered, antibiotikumokat vagy fogamzásgátlót szedsz, valamint ha szénhidrátban gazdag étrendet követsz, esetleg cukorbeteg vagy. Lássuk, hogy a fizikai állapotodon kívül milyen lelki folyamatokhoz köthető a betegség megjelenése.

Mire utalhat a candida fertőzés?

• A candida fertőzés - egy, a betegségek lelki eredetét valló nézet szerint - a partnereddel vagy a magaddal szembeni szexualitáshoz kapcsolódó elkötelezettséghez, illetve korábbi személyes konfliktusokhoz, ki nem mondott érzelmekhez köthető. A fertőzés arra is utalhat, hogy megkérdőjelezed a szexuális életedet és saját szexualitásodat is.

• Esélyes ezt a fertőzést olyankor is megkapni, ha új partnered van és nagyon intim a viszonyotok. Ilyenkor jobban megnyílsz a szeretetre, a másik elfogadására, és még odaadóbb leszel. Elképzelhető, hogy ezek az érzések teljesen újak számodra és időre van szükséged ahhoz, hogy kezeld ezt a merőben más helyzetet, mint amiben eddig voltál.

• A candida abból az érzésből is eredhet, hogy lealacsonyítva érzed magad, vagy úgy véled, hogy korábban valamilyen szexuális visszaélés elszenvedője voltál.

• A candida megjelenése egyfajta fizikai és szexuális önvédelmi forma is lehet, mert a hüvelyi irritáció megakadályoz abban, hogy szeretkezz. Ilyenkor nem árt magadnak feltenni a kérdést: vajon mi az, ami ennyire irritál?

Mit tehetsz?

Tarts önvizsgálatot! Vajon a szexualitásodnak melyik része, aspektusa zavar téged? Próbáld megtalálni a fizikai és lelki irritáció valódi okát. Ha kell, fordulj nőgyógyászhoz, pszichoterapeuta vagy kineziológus szakemberhez. Fontos, hogy megtaláld a helyedet az életben úgy, hogy közben elfogadod és tiszteled magad. Hagyj időt magadnak arra, hogy megvizsgálhasd és kiértékelhesd azt, hogy mi történik körülötted. Tanuld meg elfogadni a belőled és partneredből áradó szeretetet, türelmet és nyitottságot.

6055. Emsa
2009. máj. 16. 18:16

Sziasztok,

nagyon érdekes dolgot hallottam egy hozzáértő embertől,ezt szeretném megosztani Veletek: A candida lelki eredete: mivel a candida egy gomba tehát élősködő, ezért az érintetteknek el kellene gondolkozniuk azon hogy kin élősködnek vagy ki az akinek hagyják hogy élősködjön rajtuk. Továbbá akik félnek az önállóságtól a felelősség felvállalásától saját maguk felvállalásától, illetve nem adják önmagukat,félnek a szabadságtól,nincs a lelkükben fény ezek az emberek könnyen megfertőzödnek vagy szaporodik el a gomba a szervezetükben. Hm.. szerintem lehet benne valami,legalább is ha öszinte vagyok magammal, mindenképp :(

6054. Cand Ida (válaszként erre: 6028. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 16. 15:41

Én most nagyon írtom a parazitákat, találtam egy oldalt, ahol rengeteg történetet ír le, lehet böngészni...érdemes. Egyet kiemelnék és aztán jöhet a link:

Al Vickerst 9 évesen hozták hozzám alvásproblémákkal, gyomor- és fejfájással, orrfolyással és asztmával. Slo-Bid gyógyszert szedett és allergiával kezelték. Alnak volt 2 kutyája, egy patkánya és egy hörcsöge. Ő és a kutyák erősen fertőzöttek voltak Ascaris orsóféreggel. Frekvenciagenerátorral kezeltük az Ascarisra és a 4 leggyakoribb bélféregre anélkül, hogy megvizsgáltuk volna, azonkívül féregűző szirupot és Rascal tablettákat kapott. Ezektől megoldódtak a problémái.

[link]

6053. Cand Ida (válaszként erre: 6046. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 16. 14:45

Az ujjbegyszúróhoz a lándzsát tuti nem cserélik, az költséges. Max. nagyüzemben steril tűvel szúrnak. Cukorbeteg gyerekeknél a gépet 7 évente cserélik, az ujjbegyszúró, ha elromlik kap újat, de a tűt meg kell hozzá venni. Költséges? :)

A hív szűrés anonim és ingyenes. A XI. ker. Karolina úton is láttam, hogy van, de be kell jelentkezni, sosincs nyitva, csak ha "beteg" érkezik.

6052. Queenee (válaszként erre: 6051. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 16. 11:29

Igen, ez pszihés. Mondjuk én úgy gondolom, ha meg kell történnie, akkor nem tudsz megmenenkülni előle. Én sokszor voltam életemben fizikai veszélyben és soha nem történt semmi, ezt is nehéz megmagyarázni. Egyesek egyszer kerülnek vészhelyzetbe és nem élik túl, én úgy születtem, hogy mindig megtalált(am) ezeket a szitukat, vonzott a veszély és már újjászülettem párszor ilyen értelemben. Biztosan van egy védőangyalom... más magyarázatot nem találok rá. Nem agyalok rajta sokat, de alahol azt érzem meg van írva a sorsunk és csak figyelni kell a figyelmeztetésekre. A betegség is ugye azt jelzi, hogy valamit nem csinálunk jól, nem a saját utunkat járjunk, nem a megfelelő környezetben vagyunk. Nálam akkor jöttek a peoblémák, amikor úgymond lenyugodtam, mindent átgondoltam, próbáltam a társadalmi konvenciók mindegyikét magamra erőltetni. Most hogy kicsit "lazítok" és nem élek annyira tudatosan, visszatért az életkedvem, érzem, hogy élek, boldog vagyok és gyógyulok.... Ne arra gondolj, hogy "rossz" voltam, vagy tiltott dolgokat csináltam, hanem csak más és sok voltam másokhoz képest. Próbáltam "visszavenni" magamból, de drágán fizettem érte. Tehát adom ami jön belőlem, ha valakinek nem tetszik, hát ez van... mindenkinek nem kell és nem szabad megfelelni, azzal magadat adod fel.

Ez az én történetem, ami szerintem az oka a betegségemnek és talán kényelmes félelmek nélkül élni, de szerintem így érdemes. Amennyi és amilyen életet szánt nekem a sors, annyit fogok élni, de azt teljes énemmel és boldogan. A figyelmeztetésekre figyelni kell, megérteni az üzenetüket és bízni az életben. Én úgy érzem folyamatosan kapok visszjelzéseket és hiszem mindennek oka van.

Ami a megalázást illeti egy ilyen szűrés alatt, az biztosan nem könnyű és nem kellemes. Volt hasonlóban részem, más kapcsán, de nem szabad ezt lelkileg mélyen megélni, talán magunkra viszonyítva át kell gondolni, talán tükröt tartanak elénk. Ha meg valaki korlátolt, akkor meg erősebbnek kell lenni és túllépni rajta.

Mindenki gondolhat amit akar... amiért valaki ott dolgozik, még nem biztos, hogy sterilebb, tisztább vagy veszélytelenebb életet él. Igen, a megbélyegzés nagyon működik nálunk és talán kellemetlen hogy valaki annyit tud rólunk, hogy lehet fertőzöttek vagyunk, talán valamikor vissza is üthet ez a dolog, egy jövőbeli találkozás alkalmával. De ebben az esetben az az illető korlátolt. Ha nem vagyok fertőzött, akkor talán felelőségteljesebb vagyok, mert elmentem, hogy meggyőződjek róla. Ha meg az vagyok, akkor meg nemcsak a szűrésen kell megvívni a társadalommal, hanem az egész hátralevő életed fog erről szólni. Ezzel szerintem mindenki tisztában van talán akkor sem azzal foglalkoznék, hogy ki mit gondol... hogy narkós vagyok, hogy összefeküdtem ki tudja kivel, stb. Számomra az lenne fontos, hogy a szűk környezetem tudja az igazságot, bízzon bennem és mindenki más le van ejtve.

Én most erre nem gondolok, mindig az adott feladatra kell koncentrálni és azzal megbírkozni, ami éppen van. Most tudni, hogy nincs semmi szégyellnivalóm, elmegyek vizsgálatra és a körítéssel nem foglalkozom. Az előítéletek azért működnek, mert van táptalajuk. Tenni ellene nem tudok, tehát energiát nem feccölök abba, hogy az egész világot megváltoztassam, tudom nem lehet. Tehát csinálom ami a dolgom, ami tőlem elvárható, amit ésszerű tennem.

2009. máj. 16. 10:25

Na jó ez igy nem teljesen igaz hogy nem bontják ki. Függ attól hol vagy éppen. Az allergiológián pl asszem kibontósat használnak, de a laborban ez a dobozos rendszer működik, hogy ne kelljen folyon bontogatni. Vacuette, egyszer használatos. Ez megnyugtat picit. Most meg bevezették a sorszámos rendszert a laborban. Tényleg kellett várni de engem inkább az zavart, hogy tényleg sokan bementek elöttem akik jóval később jöttek. Ezekre sokan panaszkodtak a kórház igazgatójánál és ezért bevezették a sorszámos rendszert. Azóta valaki már irta is hogy egész jól bevált. Én még nem voltam (szerencsére) utálom ha böködnek.

Sokszor pl megyek az utcán és akkor is úgy érzem megszúrt valami, vagy a buszon mikor leülök. Pszichés.. Van az a mozis történet, azóta megnézem hova ülök.

6050. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 6049. - Queenee)
2009. máj. 16. 10:12

A megyei ÁNTSZ-nél. Hétfőnként van és ki van írva, hogy ha az ilyen irányú igényeket jelezni kell valakinek( nem emlékszem pontosan) és majd az mondja el a többit. A portástól kérdeztem azt mondja menjek csak majd lesz valaki a portán akinek szólhatok. Na mondom köszi, nem akarom szétkürtölni az egész épületben miért jöttem. Így csak annyit tudok mikor kell menni. Kicsit félek, de nem a diagnózistól hanem az ismeretlentől illetve tényleg a tűtől. Ha valaki akkor ők foglalkoztak fertőzött betegekkel, tartanak tanácsadást is. Elég cikinek tartom, mert a többség azt gondolja biztos összefeküdt valakivel ha ide jött, esetleg belőttem magam stb.. Esetleg még meg is kérdezik mi alapján gyanakodsz. Elég megalázó lehet. Nem tudom, én is még csak most megyek.

A tűket már nem bontják ki :S Egy dobozból veszik őket és nincsenek egyenként becsomagolva, csak zöld kupak van mindenegyin. Aki egyszer tőlem vért vett az olyan hánya-vetin szórta a tűket, a többségét mellédobta a kukának, meg körülötte az aszatalon is hevertek a tűk. Ugyanigy még a dobozba is képes visszahajítani egyiket, mondjuk rendet akar rakni és ami az asztalon maradt azt hiszi tiszta és visszateszi a dobozba. Jó elismerem ez extrém példa, de bármi ilyesmi előfordulhat. Terheltek az emberek, előfordul fáradtság, szétszórtság. És ha nagyobb közösségekben pl munkahelyen ki is deríthető, az gondolom senkit nem vígasztal kártérítés ellenére sem.

6049. Queenee (válaszként erre: 6046. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 16. 09:58

Na az még nekem is hátra van, de szép sorjában mindenre sort kerítek. Azért szerintem nem kell ennyire pánikolni, elég ha figyelsz. Ált. előtted bontják fel a tűt és azért nagyon kevés ennyire felelőtlen nővér lehet az országban.

Az allergiavizsgálaton is a kis szikét, amivel megkarcolták a bőrfelületet a tesztanyagok alatt, előttem bontották ki.

Egy iskolában, munkahelyen ha megfertőződik mindenki, azért azt könyen kiderítik, más kérdés egy normál vérvételen.

Nagyobb az esély, ha egy ember beteg, még nem tud róla és szexuális kapcsolatba kerülsz vele, vagy más módon direktbe fertőzödsz meg.

Én mondjuk egy ilyen betegséggel való szembesűléstől jobban félnék(ek)..., de nem fogom homokba dugni a fejemet, elmegyek én is egy szűrésre.

Te hol csináltattad? Leírod hogyan működik?

2009. máj. 16. 07:56
rá=ha
2009. máj. 16. 07:55
Ráadásul a tűnek nem kell behatolnia az érpályába, elég rá átszúrja vagy megkarcolja a bőrt egy fertőzéshez.
6046. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 6044. - Queenee)
2009. máj. 16. 07:49

Én meg hétfőn hiv szűrésre. Mégis ingyenes, de remélem ők is steril tűket használnak akármennyien jelentkeznek egy-egy alkalomra.

Most olvastam a neten, hogy néhány munkahelyen, iskolában a gyerekek és felnőttek vércukorszint mérését egy és ugyanazon lándzsával végezték el. Tehát egy tűvel megböktek több száz embert. Ha mondjuk egy ápolónő a kórházban nem steril tűt használ (bármilyen okól) és a beteg fertőzést kap, az ápolónőt nem fogja érni semmilyen retorzió vagy büntetés, hiszen nem lehet bizonyítani hogy tényleg attól a tűszúrástól betegedett meg. Ezért félek én, mert ha erre nincs szankció akkor esetleg félválról vehetik hogy betartsák-e hiszen kockázat sincs. Utólag meg már lehetetlen bizonyítani akármi is az igazság.

6045. Cszsuka (válaszként erre: 6037. - 8fbc6fca58)
2009. máj. 15. 22:35
Nem te kérdezted, hogy vadat lehet-e enni a diéta alatt? Akkor most hogy is van ez?..
6044. Queenee
2009. máj. 15. 21:51

Üdv mindenkinek! Hazaértem a bűnöző körútamról, egyelőre nincs semmi tünetem, de ezerrel fogok megint bele a kezelésbe :)

Látom vannak újak is és komoly témákat feszegettek. Én is hétfőn megyek a vérvétel eredményért, kíváncsi vagyok találtak-e valamit a candida kiváltó okaként. A soraitokból kiderül, hogy mégis igaz amit minden orvos mond, azaz hogy valami más betegség - fertőzés - stb. legyengíti az immunrendszert és így van esélye a candida túlszaporodására.

tehát ki kell nyomozni az eredendő betegséget, okot. És immunerősítés....

Kedden megyek Edus32 biorezonanciás terapeutájához....

Addig is sok saláta, bogyók, cseppek... :)

6043. 8fbc6fca58 (válaszként erre: 6039. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 15. 14:35

Persze, nem lehet burokban élni, nem is úgy értettem, hogy félni kell mindentől, csak felsoroltam néhány lehetőséget, amikor valamit össze lehet szedni. Főzéssel, sütéssel a kórokozók nagy része elpusztul, de van ritka kivétel, ami nem.

Én sem mosom a kezeimet állandóan és nem tartom vissza a lélegzetemet, ha meglátok egy galambot. :)

Lehet, hogy egy legyengült időszakodban szedtél össze valamit, mondjuk egy influenza vagy hasmenés után, amikor védtelenebb volt az immunrendszered. Lehet, hogy előtte fel sem vette volna a szervezeted. Annyi véletlen van.

Pl van egy ismerősöm, aki falun nőtt fel és 35 éves koráig nem volt semmi baja és egyszer ott abban a kertben, ahol felnőtt nyírta a füvet és úgy felhólyagosodott a lábán, a karján a bőr, hogy a bőrgyógyászaton azt hitték, megégett,még le is fotózták, pedig simán allergia volt. És ez az alergia 35 évesen jött elő, valószínüleg azért, mert előtte elég hosszasan benne volt egy tüdőgyusziban, kapta a rengeteg antibiotikumot, teljesen legyengült az immunrendszere.

De persze nem vagyok szakorvos, csak találgatok, próbálok segíteni, meg hátha használ, ha most egy másik szálon indulsz el.

6042. 8fbc6fca58 (válaszként erre: 6041. - Cissyke)
2009. máj. 15. 14:25
Köszönöm! Kipróbálom. :))
6041. cissyke (válaszként erre: 6019. - 8fbc6fca58)
2009. máj. 15. 12:49
Próbáld meg a rakott kelkáposztát vagy rakott karfiolt barnarizzsel és tejföl helyett natúr joghurttal. Én most ettem (3 hónapja éltem mindenféle zöldségen és csirkemellen),jobb volt mint bármi:)Végre nem éreztem azt,hogy nekem mást kell ennem mint a család többi tagjának:)És tényleg finom.:)
2009. máj. 15. 12:37
Amit leírtál nagyon elgondolkodtató, köszönöm szépen! Megfogadom a tanácsaidat.
6039. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 6037. - 8fbc6fca58)
2009. máj. 15. 12:26

Az ősszel egy lagzin ettem életemben először egy kis szarvas húst. Áfonya mártással volt tálalva, émelyítően édes volt de nagyon ízlett.

Se elötte, se utána nem ettem tehát ennek nincs jelentősége. Miért, kell félni az ételektől is?

A főzés, sütés a legtöbb kórokozót elpusztítja.

Madarakkal minden ember találkozik, ezt vállalni kell, nem élhetünk burokban. Ahogy lélegezni is kell, akkor is ha éppen egy galamb verte rám a port. A saját életemet keseríteném meg ha ilyen dolgokkal törődnék, én erre azt mondom hogy kiküszöbölhetetlen. Óvatos lehet az ember, de nem kapok idegbajt ha esetleg ennek ellenére is veszélyes helyzetbe kerültem. Szerintem így nem lehet élni! Örök rettegés lenne. A kisgyeremekek pedig még a szájukba is vesznek mindent. És nem mindenki mos kezet kutyasimogatás után. Mégsem betegszik meg a többség. Immunrendszer kérdése az egész, ehhez nem értek de nem hiszem hogy annyira védtelenek lennénk csak mert nem találkoztunk még az állatokban fellelhető mikróbákkal. Amit el lehet el kell kerülni, amit meg nem azzal nem nagyon érdemes foglalkozni. Kimész az utcára pedig tudod, hogy nem tesz jót a kipufogógáz..

Ennyi kockázatot vállani kell szerintem, mert az élet velejárói.

6038. edus32 (válaszként erre: 6032. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 15. 10:28
Azt nem hiszem hogy az A vércsoportot nem szeretik a kullancsok. Én is A - s vagyok és ragadnak rám. Bár lehet azért mert A negatív vagyok.....
6037. 8fbc6fca58 (válaszként erre: 6032. - Elfelejtett jelszó)
2009. máj. 15. 08:30

Debreceni agráron végeztem. Ott tanultunk vadbetegségekről, vadról emberre, vadról háziálltra terjedő betegségekről. Nagyon durva dolgok vannak.

Esetleg vadhúst nem ettél véletlenül? A fertőzött husival is el lehet kapni ezt-azt még úgy is, ha az állat esetleg tünetmentes volt. De madarak is terjeszthetnek mindenféle csúnyaságot, elég, ha beszippantod a port, amit felvernek a szárnyukkal pl a galambok, az ürülékük tele van mindenféle kórokozóval, ezek még évek múlva, beszáradva is fertőznek, ha egyszer nedves közegbe érnek, pl egy nyálkahártyába, tüdőbe.

Én a helyedben azért megkérdeznék egy állatorvost, ő ismeri az elkapható bajokat. Végülis az egészségedről van szó, mi a legrosszabb, ami történhet, max kinevet, hogy hozzá fordultál (de, ha normális, nem teszi), a legjobb, ami történhet az, hogy rájön a bajodra, aztán már csak meg kell kérned a dokidat, hogy vizsgáltasson ki arra a betegségre. Én elmondanám az állatdokinak, hogy évek óta van egy betegségem, amire nem igazán tudnak rájönni, hogy mi az, és mivel tartottam hörcsögöket meg hallottam, hogy madarak is terjeszthetnek betegségeket és egy ismerősöm javasolta, hogy állatról emberre terjedő betegségeket állatorvostól kérdezzek, végső elkeseredésemben fordultam állatdokihoz. Megkéred, hogy soroljon fel néhány olyan betegséget, amire illenek a tüneteid és bármilyen állattól el lehet kapni. Nem biztos, hogy a saját állataidtól kaptad el, lehetett egy kutya a játszótéren vagy egy galamb, egy kóbor macska vagy egy madárkakis alma a fáról vagy bármi.

A dokiknak többnyire nincs idejük alaposan a betegségek után járni, ezért be kell nekik segíteni néha egy kis magánnyomozással.:)

Én is azt mondom, hogy az akupunktúrát vagy akupresszúrát (itt nincs tű meg fetőzési lehetőség)pedig próbáld ki, csak hatásos lehet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook