Eurós vagy Forint alapú lakáshitel? (beszélgetés)
Köszönöm válaszodat!
Akkor két kérelmet írunk majd.Én 24 hónapra szeretném kérni, mert a 12 hónapra 15.000 lenne havonta. Nem tudom meg fogják-e adni, de bízom benne, hogy igen. Akkor még az is előfordulhat, hogy az én kérelmemet elfogadják, de a páromét nem?
Közös kassza, közös háztartás, mégis csak a saját dolgaimra, jövedelmemre hivatkozzak?
Szia!
Ma megkaptuk a csekket az APEH-től. Azt akarom még kérdezni, hogy a méltányossági kérelemnél csak a saját részemről írjak vagy már vegyem bele a páromat is. Vagyis a kettőnkéről egyszerre kell írni, hogy kérjünk részletfizetést vagy külön?
Lehet csak szeptemberben kezdhetjük el a festést és majd csak később a költözést, mert két hétig akarnak kiköltözni a lakásból. A pasi egy kis lyukba megy lakni nem tud magával vinni szinte csak a ruháit mégis két hét. Már nagyon türelmetlen vagyok. Ti mikor költözhettek?Ja, és aláírtátok már a szerződést?
Az eladó Németországban van, vagyis, ha hazajön és kiköltözteti az apukáját, akkor mehetünk.
Szerintem augusztus közepe felé már kezdhetünk neki a csinosításnak és majd szeptemberben költözhetünk befelé. Ez elég nagy családi ház, szóval sok tenni való lesz.De ha már tegnap beköltöztem volna, az is késő lenne:))
Na nem igaz, de remélem szeptemberre lesz belőle valami!
És ti mikor fogtok költözni?A bank nálatok mikor folyósítja az összeget?
Szia!
Nálunk is fetésre vár a ház. Úgy döntöttünk, hogy amit csak lehet saját magunk oldunk meg. Nekünk sem marad pénzünk mestereket hívni meg ilyenek. Kifestünk mindenhol, egy-két szőnyeg kell, meg függönyök. A legnagyobb gond a bejárati ajtó és két ablak, amit nagyon cserélni kellene. Nem rossz állapotban vannak, hanem nem szigetelnek és a télen az utcát fűtenénk. Valahonnan még erre kell pénzt szerezni. Aztán majd szép lassan mindent megcsinálgatunk. A lényeg, hogy már a miénk és senki nem szól bele, hogy mit hogyan és miért!!
Szia!
Én is nagyon örülök nektek! És persze gratula is!!! Nektek milyen állapotban van a vásárolt lakás? Tapétás, festett? Nálunk tapétás, és festeni kéne, de valszeg ebből most nem lesz semmi. Most ősszel már nem lesz erre pénzünk! Majd tavasszal festünk. Most Apa (mivel szobafestő) kikeni a fürdőt és wc-t. Aztán majd apránként felújítjuk szépen. És ti?
Köszönöm szépen!
Lehet rendezkedni ezerrel:))
Sziasztok!
MEGKAPTUK A HITELT!!!!!
Ma pont, amikor nem is vártam és már lemondtam róla, hogy a héten szólnak, hívott a csaj, hogy megkaptuk az igényelt összeget.
2X visszakérdeztem, hogy tuti???És azt mondta igen, minden rendben van, folyósítják 2 héten belül.
Nagyon örülök neki!!
Köszönöm, hogy velem izgultatok:))
JA, és a hitelt tényleg helyi szinten és a központban is elbírálják. De a kettő elvileg nem lehet ellentétes, tehát ha azt mondták Ági, hogy megvan, akkor megvan. Ha tévedtek, akkor borítsd rájuk az asztalt!De reméljük minden rendben van!!!
Én már tűkön ülök Chelsee miatt! Nem tudom, hogy ő hogy bírja!
Tegnap tudtam meg, hogy 2 fokon szokták elbírálni a hiteleket. Az első fokon a helybeni bank, ahol megkaptuk a hitelt. Másod fokon Pesten, és most izgulok, hogy ott mi van ha nem kapjuk meg.
Sziasztok!
A papírok 29-én lettek leadva. Az értékbecslés már másnap megvolt. Tehát 30-tól csak várunk.
Nem fizetek én sem a hitelügyintézőnek, megkapja a pénzét a banktól. (Unicredit)Tegnap felhívtuk és megint azt mondta, hogy sok a kérelem és bírálják folyamatosan. Remélem nincs semmi sus-mus a háttérben.
Még mindig nincs semmi. Pénteken hívott az ügyintéző, aztán mondta, hogy kell még néhány adat az elbíráláshoz. Gondoltam akkor már folyamatban van a dolog és hétfőre meglesz minden. Hát nem, azt mondta, hogy még péntekig várni kell, mert nagyon sok kérelem van bent és sokáig tart a bírálat.
Nem tudom, de már haladhatnának. Ez a 4. hét, hogy rajta ülnek!
Köszönöm, nagyon aranyos vagy Te is!
CHELSEE!!! Veletek mi van? Még mindig nem tudtok semmit? Jó sokáig tart!
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!Ez nagyon jó!
Még a hideg is kirázott!
Nagyon örülök és gratulálok!
Gondolom nem kis kő esett le!
Remélem én is hasonlóakról számolhatok majd be!
CHELSEE!!! MEGKAPTUK A HITELT, MOST BESZÉLTEM A BANKKAL! A MIENK LESZ A LAKÁS!!!
SZURKOLOK NEKTEK IS!!!
További ajánlott fórumok:
- CHF hitelnél szerintetek érdemes az állami segítséget kérni, vagy átváltani Euró alapúra, vagy forintra?
- Lakáhitelekben (forint alapú, állami kamattámogatásos) jártasok segítségét kérném
- Amerikai/nyugati bankok csődje milyen hatással lesz azokra a magyarokra akik épp svájci frank alapú lakáshitelüket fizetik vissza?
- Érdemes a svájci frank alapú hitelt, fix forint alapúra cserélni, lesz-e olcsóbb a svájci frank 5 éven belül?
- Te kiváltod CHF hiteled Forint alapúra?
- Hogyan alakult az elmúlt években a forint alapú lakáshiteled?