Erős migrénes fejfájás enyhítésére kinek milyen bevált módszere van? (tudásbázis)
Azt tudjátok, hogy ételek hozzák elő a migrént a legtöbb esetben?
A banán, a csokoládé...
Voltam már neurológusnál, mert minden azután kezdődött, hogy elkezdtem fogigátlót szedni (10 éve) és a nőgyógyi mondta, hogy mindenképp lásson a neurológus. Na ő azt javasolta, hogy ha nekem segít, hogy az auratünetek megjelenésekor beveszem a fájdalomcsillapítót, akkor viszonylag enyhe migrénben szenvedek és ő nem szívesen írna fel erős gyógyszereket. Egyszer említettem neki, hogy olvastam a Fejfájás ambulanciáról és mi a véleménye, és azt mondta, hogy nem javasolja, mert ott tuti erős gyógyszereket írnak majd fel. Én hallgattam rá. Annak nagyon rossz lehet, akinek nincsenek ilyen egyértelmű beveztő tünetei, mert nem biztos, hogy időben tud bevenni gyógyszert vagy más, ami segíthet. Mert sztem nálam az időtényező a legfontosabb.
Egyébként 3 hónapja elhagytam a fogigátlót és migrénes fejfájásom egyszer volt csak. Másfajta volt sajnos.
"...sűrű szentségelés az ágy szélén..."
- akkor még nem is volt igazi görcsöd! Ha "kikapod", akkor te nem tudsz még megszólalni sem! Ülni sem! :)) Ok, ne is tudd meg, hogy az milyen.
nekem a következő szokott lenni: rettenetesen erős fájdalom, leginkább az egyik oldalon, a szemre húzódva, csökken a látásom, hányingerem van, ráz a hideg, nem bírok rendesen felkelni. hányni nem szoktam, mert nem vagyok egy hányós típus, egyszerűen nem megy.
bár orvos még nem mondta, de szerintem ez migrén.
ami nekem szokott rá használni: gyógyszer sajnos a legkevésbé, bár van, hogy veszek be algopyrint, biztos ami biztos. kinyitom az ablakot, és nagyon nagy levegőket veszek, és megpróbálok minél több szénsavmentes ásványvizet meginni.
és most jönnek a furcsaságok:D :
ha találok olyat, amit a hányingerem ellenére meg tudok enni, akkor a hányingerem csökken. bármilyen nehéz is, felkelek és elkezdek callaneticset tornázni, mire végére érek a programnak, elmúlik a fejfájás. ha valaki nem bírná, fura tipp, de egy orgazmus is segíthet, bár ilyenkor arra vágyik az ember legkevésbé:D
és meg szoktam inni pár pohár kólát is.
tehát: rendbetenni a gyomrot, emelni a vércukorszintet és a vérnyomást és az oxigénellátást, és nem elhagyni magát az embernek, mert ha lefekszik, nem tud felkelni. ha iszonyú rosszul vagyok, akkor fülhallgatóval hallgatott zene is meg tud nyugtatni, nem kinti mert az olyankor idegesít.
remélem, valami használható belőle:)
Nem olvastam végig lehet, hogy valaki már írta. Nekem a gyógytornász segített. Elmagyarázta, hogy miért, mitől fáj, és mutatott rá tornát. Néhány perc és elmúlik a görcsös fájdalom.
Jó még, ha gyógyszert kávéval vettem be. De már rég nem kell - elég a torna.
Szia!
Miért nem mész el orvoshoz?
Ő neked való orvosságot adna, mint te gyógyíts magad. Ezekkel az erő gyógyszerekkel nem szabad játszani.
Na most nekem is piszok erős migrénem van. Bár nem újdonság nekem ált. minden másnap fáj. :(
Egy 12-es fájdalomcsillapítót laza egy hét alatt kivégzek. Csak a paracetamol+koffein kettősét tartalmazó fájdalomcsillapítók válnak be pedig kismilliót próbáltam. Sajnos ezzel sem mindig lehet megállítani csak ha időben veszem be. Ha 2 óra eltelt kezdete óta akkor már minden hasztalan.. :( A gyomor működése lelassul és nem szívódik fel semmi.
Ugyanezt teszem, csak algopirynnel. Amikor megjelennek az első aura tünetek (fények, vibrálások), már akkor beveszek egy fél Algopirynt, és utána nincs bajom, csak max. egy tompa kis nyomás és álmosság. De van úgy, hogy másféle fejfájás jön rám, nem a klasszikus migrén, hanem egy alattomosan bekúszó nyomással indul és szinte észrevétlenül erősödik fel úgy, hogy a végén szinte menni sem bírok, nemhogy dolgozni. Most már tudom, hogy ilyen esetben is az első jeleknél be kell venni fájdalomcsillapítót. Sajnos az illóolajok, kenőcsök nekem azért nem jók, mert amúgy is hányingerem van ilyenkor, amit a szagok, illatok csak méginkább felerősítenek.
Sztem akik azt gondolják, hogy 2 pohár víz segít a migrénen, azok még nem éltek át migrénes rohamot. Jó nekik.
További ajánlott fórumok:
- Ki mit szed migrénes fejfájásra, és meddig tart nála?
- A gyerekkorom óta fennálló migrénes fejfájás és az allergia
- Mit ajanlatok, eros migrenes fejfajasra?
- Migrénes fejfájásra van valami jó kezelés?{Már a donalgin sem használ..}
- Borzalmasan fáj a fejem! Hatékony módszerek az enyhítésére? (mukahelyen vagyok)
- Migrénes fejfájásra botox?