Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Na az lányomnál pont nyerő téma lenne. Neki C1-en az atomenergia volt, hát abban nem remekelt annyira.
Hogy ne tudhatná 18 évesen, hogy miről van szó? Lehet, hogy elcsodálkoznál milyen jókat mondott! :)
Hát az én 18 éves fiamnak a vegán étkezésről kellett vitáznia a tanárral, csodáltam, hogy egyáltalán tudta miről van szó. Kiváncsian várom, hogy mit hozott ki ebből
Nézd meg ezt, talán jó, nem ellenőriztem:
[link]
Tud esetleg valaki olyan pontszámító kalkulátort, ami a felvi.hu kalkulátorával azonos szinten megbízható? A felvin most csak a keresztféléves szakokra lehet kalkulálni, és mi nem olyanea szeretnénk.
Az ELTE oldalán egy elavultat találtam.
Tudom, papír+ceruza:-)) Más esetleg?
Teljesen igazad van. Még az is szív, aki digitálisan jobban felkészült iskolába jár, hát még ak ennyire sem szerencsés.
Igen és még a karanténnal is sújtva voltak. Legalábbis az enyém 4 hetet volt, nekünk így az online oktatás jobb. Vagyis a kisebbik rossz. Nem tudom mi lesz, ez nem egy normál tanév.:(
Pontosan. A tavasszal érettségizőknek, ha így nézzük, még könnyebb volt. Idén véfgképp telibe kapták.
És a most 11. osztályosoknak is lesz mit behozni, ha addigra normalizálódik is a helyzet.
Igen, szörnyű volt a tavaszi bizonytalanság is, de ők legalább a felkészülés nagy részét még normál üzemmódban csinálták meg. A mostaniaknak a tavalyi katasztrofális 2. félév után jött egy bizonytalan évkezdés, most meg 2 hónap után itt a távoktatás(ami ugye azért közel sem olyan hatékony, mint a jelenléti), és fogalmunk sincs, hogy mikor lesz ennek vége :(
Nem, nem feltétlenül a megúszás a lényeg. Érdekli a média és megnézte a 2021-es tavaszi projekt kiírást, amihez nagy kedve lenne. Csak nem tudjuk felmérni, mekkora az egyéb tudásanyag szükséglet, és hogy ez megszerezhető-e 1/2 év alatt. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy akkor a nemszeretem infot hanyagolhatja :-)
Médiát nem tudom. De az etika középszinten potya 》90%. (Ha megúszós tárgyat kerestek és nem a média iránti tudásvágy ill. ismeretanyag megcsillogtatása a cél)
Lehet, hogy volt már róla szó, csak nem emlékszem. Van róla infotok, hogy a média érettségi (akár közép, akár emelt) milyen? Úgy értem, mennyire könnyű vagy nehéz, szerintetek mennyi idő alatt lehet rá felkészülni? Nincs belőle fakultáció, tehát alapvetően önszorgalomból kellene megoldani a tanulást, esetleg kevés tanári segítséggel.
Az idén első félévükkel kűzdő egyetemisták is másról álmodtak gimnazistaként. Netto szívás ez mindenkinek.
Annyira megnézném már, miként alakult a tavaly tavaszi érettségik eredménye, de az OH oldala nem frissült még mindig.
Erről volt már szó? Öt online nyelvvizsga-központban lehet vizsgázni:
[link]
Igazad van, nem biztos, hogy beletenném ezt a kérdéskört. Vagy legalábbis nem a saját családjáról beszéltetném az illetőt, mert ahhoz nagyon nincs köze senkinek - hacsak valaki nem akar magáról beszélni.
Azt hittem, hogy 96%-ot kapott a szóbelijére. Ezek szerint félreértettem és a legvége lett 96%. De mindegy is, mert szerencsére már nem kell az érettségijével foglalkoznia többet. :)
Egyáltalán nem voltak kedvesek. Ha kiszámolod, biztos jobban fog menni, mint nekem, hogy arányaiban mennyit lehet veszíteni, akkor látni fogod. Ugyanis nem 50-50 az írásbeli és a szóbeli aránya.
Ő választékosan és nyelvtanilag helyesen beszélt, csak épp utálta a témát. Amúgy sztem nem is PC ez a tétel, ha jobban belegondolunk. Ahol a család nem "papa-mama-gyerekek, csupa szív, szeretet", ott elég gusztustalan dolog firtatni a részleteket. Pl ismerős kislány, aki árva, el is sírta magát.
Jó, de ezek szerint mégiscsak kedvesek voltak, ha csak pár mondatot mondott és 4 %-ot húztak le. :D
Nyilván a nagy dumások bármiből kivágják magukat, mert itt nincs jó vagy rossz válasz, mármint nem kell adatokat, összefüggéseket, tételeket stb. tudni. Elég választékosan, lehetőleg nyelvtanilag helyesen beszélni és nem eltávolodni nagyon a témától. De ha valaki alapból nem ilyen, annak tutira kényelmetlen, még akkor is, ha gyakorolta előtte.
Én egyik nyelvvizsgám szóbelijére se készültem soha. Igaz, ott mindegy hány százalék, csak legyen elég magas, hogy átmenjen a vizsgán.
...az atomenergiáról meg a környezetvédelemről gyönyörű kerek mondatokat mondott volna, de a családról kb csak pár tőmondatot volt képes kinyögni.
Hát nem feltétlenül, fiam 99%-os emeltjét is képesek voltak lehúzni, ráadásul a család témával. Így asszem végül csak 96 % lett :). De a család az tényleg egy necces téma, mert aki nem szeretne a családjáról beszélni, annak ez kemény büntetés. Persze az ember persze hazudhat is, de nekünk az nem megy. és könnyen lehet, hogy jóindulatból kérdezik a családot, hiszen elvileg az a legkönnyebb téma. Kivéve az introvertáltak számára.
Az biztos, hogy könnyű, de bízzunk a lánykádban és abban, hogy nem akarják bebizonyítani, hogy csak írásban 100%-os a tudása! Ha nem eleve rosszindulatú a hozzáállás - amit azért nem feltételezek - akkor egy tanár 100%-os írásbeli láttán bátorítóan kérdezget szóbelin, főleg, ha látja, hogy nem egy szószátyár gyerek áll előtte. :)
De lerontani annál inkább...
Bizony, azt már fokozni úgysem lehet! :)
Azzal örömest kiegyeznénk, igen :)))
Pff. Az bizony még idő.:( Szorítok nektek!
Bár a 100%-os eredmény önmagában is elég lehetne.:)
Egyre inkább talány, hogy mégis hogy lesznek jövő hét végén (!) még szóbelik, ha mindent bezárnak... Erre próbáltam utalni, hogy pl ez is egy jó para-téma lehet, de mi már elengedtük, lesz ahogy lesz. Lányom szóbelije nov 26, HA.
Ó. Ezt nem is tudtam, azt hittem valamiért egyszerre lesz. Akkor biztos nem lesz előbb hivatalos eredmény. A normál érettségi időszakában a közép szóbeli napján tudtuk meg emelteket, de ez előrehozott érettségi. Akkor várunk.
Hát minálunk a szóbeli is még csak bő egy hét múlva esedékes, szóval azelőtt aligha. De nem biztos persze, kérdés, hogy be kell-e várni vele a közepeseket.
Azt tudja valaki, hogy mikor lesz érettségi eredmény?
A delikvensnek annyit mondtak, megtudja majd az iskolában.
Köszönöm Hölgyeim!:)
Levia! Az bizony veszteség lenne, ha nem írnál.
További ajánlott fórumok: