Érdemes beadatni ajánlott oltásokat vagy csak a kötelezőket? (tudásbázis)
Szia!
Szerintem a legtöbb fertőzés megelőzhető, persze nyilván nem mind.
A bárányhimlő ellen én pl. nem adatnám be, mert az oltás ellenére is elkaphatja a gyerek, és tünetei is lehetnek, szóval szinte felesleges...
Az agyhártyagyulladást meg kérdezd meg pontosan a dokidat. Sokféle van, és nincs is mindegyik ellen védőoltás. Azt adasd be szerintem a gyereknek, amilyen fertőzés előfordult a körzetetekben.
Nálunk szerencsére nem volt ilyesmi a környéken jó ideje, így én azt se adattam be.
Kullancs ellen viszont most fogom vinni, én attól félek nagyon...
A meningococcusra gondolsz?
Amiről van közeli tragikus tapasztalatom, azt beadattam a gyereknek. Pl ezt.
Mik az ajánlottak?
Szerintem érdemes.
Egy példa: vszínű a bölcsiben rota vírus volt, mert többen voltak kórházban hányással, hasmenéssel, magas lázzal.
A fiam 2 hányással és 2 hasmenéssel, hőemelkedéssel és két napig tartó levertséggel "megúszta" a dolgot.
Nekem már megérte, hogy nem voltunk kórházban napokat.
Én beadattam a bhimlő ellenit, a kullancs ellenit, az agyhártya gyulladás ellenit.
Megkérdeztem a gyerekorvosunkat, mi ellen javasolja az oltást, pláne, hogy a gyerek közösségbe megy és ő ezeket ajánlotta.
De úgyis jó kis vitafórum lesz belőle, mert majd jönnek az oltásellenesek, oltáspártiak és jól összecsapnak:)
További ajánlott fórumok:
- Mely nem kötelező védőoltásokat érdemes beadatni gyermekünknek?
- Két Kínai oltás után milyen oltásokat kaphatok harmadiknak?
- Mit csináljak ha a lányom nagyon fél az 5. osztályos oltástól? A gyerekek általában hogy viselik az oltásokat?
- 1982-ben születtem. Milyen kötelező illetve kampány oltásokat kellett kapnom?
- Lehet himlős, ha megkapta az oltásokat?
- Mikor és milyen védőoltásokat kell beadatni gyerekünknek?