Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Mi a sima convulexről most álltunk át a retardra. Nem tudom, hogy mi lehet különbség a kettő között? Mert eddig a simával is tökre tüntementesség volt.
Igen, a bizalom, a szimpátia nagyon fontos, ezt tapasztaltam én is. És fontos az is, hogy ne sodródjon az ember az orvosok között, hanem kitartóan egy orvoshoz járjon.
Nagyon jó, hogy ennyire jól sikerült orvost választanod. :)
Lamictal Levetiracetam Rivotril
Lamictal Levetiracetam Frisium
Lamictal Levetiracetam
Lamictal Convulex retard
Ez volt az elmúlt 2 év gyógyszerei
Tényleg sokat számít a szimpátia.Én kimondottan Juhos doktornőhöz lettem küldve,de 2-3 alkalom után közös ismerősünk megkérdezte,tudunk-e együtt dolgozni.Ennek már 10 éve
Pénteken orvos...
Mézes,úgy emlékeztem Rásonyi dr-hoz jártok.Nem sikerült?Bár az a lényeg,hogy bevált a doki
2015. október 6.
9:30
OITI
Budapest, Amerikai út, Budapest, 1145
Annak ellenére, hogy hazánkban jelenleg több mint 150 ezer ember él epilepsziával, még mindig hatalmas az információhiány, és rengeteg tévhit és előítélet él a magyar társadalomban az epilepsziával kapcsolatban. Sokszor maguk az epilepsziával élők is nehezen jutnak érdemi és hiteles információhoz a mindennapjaikat érintő legalapvetőbb kérdéseket illetően.
A mostani találkozó azért jött létre, hogy az érintettek és érdeklődők közvetlenül a téma szakértőivel vitathassák meg azokat a mindennapjaikat érintő lényegi kérdéseket, melyek tisztázása alapvetően járulhat hozzá az előítéletek ledöntéséhez, és segítheti az epilepsziával élőket abban, hogy nyíltan tudják vállalni betegségüket a különböző közösségekben.
Gyere el, ha
• szeretnél többet tudni a gyermekkori epilepsziáról?
• kíváncsi vagy arra, hogyan vállalhat epilepsziás nő gyermeket?
• érdekel, hogy milyen lelki problémákkal küzdenek az epilepsziával élők?
• foglalkoztat a memória és epilepszia kapcsolata?
• meg akarod ismerni az epilepszia műtéti kezelését?
• szeretnéd megtanulni, hogyan kell szakszerűen elsősegélyt nyújtani valakinek, akinek rohama van?
A belépés teljesen ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni az esemény FB oldalán vagy e-mailen a hnovoszath@gmail.com címen tudsz.
Várunk szeretettel!
PROGRAMOK:
9:30 – 9:45 köszöntő
9:45 – 10:05 Prof Dr Fogarasi András: Hogyan tud az epilepsziás gyerek könnyen szocializálódni?
10:05 – 10:10 kérdések és válaszok
10:10 – 10:30 Dr Juhos Vera: Az epilepsziás nők terhesgondozása
10:30 – 10:35 kérdések és válaszok
10:35 – 10:55 Dr Barcs Gábor: Az epilepszia gyógyszeres kezelése
10:55 – 11:00 kérdések és válaszok
11:00 – 11:20 Dr Fabó Dániel PhD: Az epilepszia műtéti kezelése
11:20 – 11:25 kérdések és válaszok
11:25- 11 :45 kávészünet
11:45 – 12:05 Dr Borbély Csaba: Epilepszia és memória
12:05- 12:10 kérdések és válaszok
12:10- 12:30 Dr Kalóczkai Andrea: Az epilepsziások lelki problémája
12:30- 12:35 kérdések és válaszok
12:40 – 13:00 Magyar Imitációs Társaság: A megfelelő elsősegélynyújtás bemutatása egy epilepsziás rohamnál
13:00- 13:30 kötetlen beszélgetés
(A diákoknak az alapítvány tud adni iskolai igazolást! )
AZ IDŐPONTOK MÉG VÁLTOZHATNAK!
Szia! Mire gondolsz pontosan? Nincs is olyan, hogy rejtett?
Ez a Tegretol teljesen eltompítja a logikàjàt, nagyon nehézkesen megy a tanulàs, sőt, nem is megy neki. Màjusban nem voltak ekkora gondok. :-((( Jövő héten megyünk a màsik orvoshoz, hogy mit fog mondani...
Szia! Neg. lett, egy születési rendell.-et mutatott ki, de ki fogja nőni, így is mondtàk meg, mi is az. Ennyi.
Nem adtak neki kontrasztot.
Szia!
Köszönöm, hogy írtál.És bent lehettetek vele?
Kimutatott valamit nektek? Kontrasztot is adtak?
"Kislányomról decemberbe derült ki, hogy epilepsziás. Kóros. Nincsenek rohamai, Szegeden rejtett epilepsziának nevezték"
???? Micsoda?
Ezt nem hiszem el.
Mit csinálnak azzal a gyerekkel?
Szia. Csak most olvastam ide.
Hát..., nem akarok orvos kollégát kritizálni, de amit leírtál, az enyhén szólva felülvizsgálatra szorul.
Szia!
Én is ajánlom őket,nem tudom hogy gyerekkel hogy tudjátok megoldani a Pestre (ill. Budára) járást
Sziasztok!
Kislányomról decemberbe derült ki, hogy epilepsziás. Kóros. Nincsenek rohamai, Szegeden rejtett epilepsziának nevezték. Amikor bent voltunk a kórházba, fenn kellett tartani egész éjjel, hátha kap egy rohamot, de nem volt roham. Akkor Levetiracetam tablettát kapott, és szedte is egészen nyárig, mikor egy másik kórházban kiderült, hogy még mindig kóros, és nem jó gyógyszert szed. Míg Szegeden az EEG tünetmentesnek titulálta, addig a másik kórházban kiderült, hogy az egész jobb agyféltekén jelen van az epilepszia, pislogásnál is jelen van :-(. Gyógyszert kell váltani, most Tegretolt szed. Kapott mellé vmit, hogy a "ficánkolásai" alább maradjanak, de vélhetőleg ettől úgy fel van pörögve a gyerek, olyan hisztis, hogy nem lehet vele bírni :(. A suliba nem teljesít, otthon egyáltalán nem tudom rávenni, hogy tanuljon. Ilyen azért még nem volt :(
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e itt vki/gyerkőce, aki hasonló cipőbe jár?
Terheléses cukornál csökkent glukoztoleranciat allapítottak meg! Szenhidratra figyeljek... :/
Bv81, beszeltel az orvossal? Olvastam hogy ilyenkor altatnak...nekem volt mr, de azert nyugton maradni addig kislanynak...nem tudom. Doki mit mond?
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?