Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Én mint " beteg " azt érteném alatta : Tünetmnetessé tették a gyógyszerek.
GM rohamról tényleg nem akarok még csak " paraszti " logikát se írni...
Szia!
Ahogy a dokim mondaná,egy roham nem epilepszia még.
Csak ha ismétlődik,és nálad még a provokáló tényező is ott volt,láznál ingerelhetőbb az agy
Sziasztok! Szeretnék csatlakozni Hozzátok, és úgy örülnék, ha lenne itt valaki. Lassan egy hónapja diagnosztizálták a 16 és fél éves lányomnál az epilepsziát. Ébredés után elvágódott és rángatózott. Az alvásmegvonásos EEG egyértelműen kimutatta az epileptiform jeleket. Az első orvos azt mondta, hogy idiopátiás generalizált epilepszia, genetikus, Convulex. A második, hogy várjunk, mert lehetett egy szimpla rosszullét... A harmadik orvos véleményét elfogadtuk: epilepszia, genetikus, a hormonális rendszer még nem állt be, szerinte 3 év után a gyógyszer elhagyására van esély, kinőhető.Így most a lányom naponta 2-szer 750mg Levilt szed. Azt az orvosi tanácsot kaptuk, hogy MINDENT csinálhat, mert nappal nincs roham. Nagyon szimpatikus, nagy tudású orvosról van szó, biztosan sokan ismeritek. Én mégis nagyon aggódom, és féltem a gyerekem, aki nagyon felelősségteljesen és pontosan (12 óránként ) szedi a gyógyszert, és akitől rengeteg tanulnivalóm van. A helyzetet úgy tűnik, hogy jól kezeli, beszél róla annak, akinek kell. Így most 3 hete nincs tünet. 11-
kor igyekszik elaludni, reggel 10-kor kel, a vakáció nekünk most nagyon jól jön. Mégis kíváncsi lennék a véleményetekre: tényleg létezik, hogy nappal nincs roham? A napi 1500 mg Levil milyen erősségű epilepsziára utal? Közel 17 évesen tényleg kinőhető ez a "betegség"? Ne haragudjatok, ha butaságokat kérdezek! Szerencse, hogy az orvosnál velem volt a nagyobbik lányom, mert hetek óta Ő az én józan eszem, mindent megkérdeztünk, de én sokszor azt is megkérdőjelezem magamban, hogy egy-egy dolgot jól hallottam-e...Köszönöm, ha válaszoltok, nagyon szép és rohammentes napokat kívánok Mindenkinek!
Szia mar 35 eves vagyok. amugy kiderult hogy tavaly nyaron a menstuacio miatt csinaltak MR t, amin az szerepel hogy van valami 3mm atmeroju elvaltozas, es a velemeny Hyopophyzis adenoma susp. Ma voltam a nodokinal, mert megint kimaradozik, es mondta hogy o ezzel a velemennyel nem tud mit kezdeni hogy susp, mert vagy igen vagy nem.. oszinte leszek a haziorvossal nem akarok errol beszelni amiatt hogy felek hogy az epilepszia miatt esetleg a jogsim veszelybe kerul... amugy ez is lenne a kerdesem, hogy a haziorvosok, belelatnak mas orvosok rendszerebe? tehat a haziorvos latja, hogy a neurologus mit allapitott meg?
koszi
Ha a neurológusoddal nem is, esetleg a háziorvosoddal nem tudnál erről beszélni? Hátha ő tudna valami olyat mondani, amivel előrébb kerülnél.
Egyébként szerintem kár ezen aggódnod, az epilepsziádnak valószínűleg semmi köze sincs agydaganokhoz, és a menstruációs kimaradások is -főleg fiataloknál, úgy kb 20 év alatt - lehetnek ezeregy dologtól.
De persze akkor lehetsz csak 100%-ig biztos, ha csinálnak egy CT-t, de a magyar egészségügy alapvetően alkalmatlan arra, hogy minden hozzád hasonló, neten-utánanéztem-jellegű embert rendesen kivizsgáltasson. Szóval így tényleg csak a magán, saját zsebből menő vizsgálat marad.
A daganatot nem..nekem Kiderült az EEG-n az epilepszia,azonnal elküldött MR-re,ott derült ki a meszes góc amit az oxigénhiány okoz.
Nem tudom hogy tudsz tovább lépni ha a doki nem segít és nincs lehetőség máshoz menni
Magán úton drága
szerintem nem elég,esetleg tovább kellene menned.
Nekem az EEG kimutatta,utána küldött MR-re,ott derült ki pontosan,melyik területről indul,és oxigénhiány miatt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e köztetek olyan, akinek hallucinációs epilepsziája van? Álomszerű képekkel,érzetekkel, beszűkült tudattal, zavartsággal... aztán pedig kimerültséggel lelki és fizikai értelemben egyaránt.
Nekem ilyen van. Ma is volt, és nagyon kivagyok miatta. Ráadásul tanítok, s pont az órán... :(
Kérlek, írjatok!
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?