Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Cseresznyebefőtt (Alkoholos) recept

Cseresznyebefőtt (Alkoholos) recept

Elkészítési idő 10 perc

Kalória 1897 kcal

A Cseresznyebefőtt (Alkoholos) hozzávalói:
1 kg cseresznye,
1 darabka fahéj,
1 vaniliarúd,
2 szegfűszeg,
25 dkg cukor,
4 dl gyümölcspálinka.


A Cseresznyebefőtt (Alkoholos) elkészítési módja:
A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórjuk, és az alkohollal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a cseresznyét. Az üveget lezárjuk, és 1 hétig mindennap többször megrázzuk, hogy a cukor jól átjárja a gyümölcsöt. 2 hónap múlva fogyasztható.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A cseresznyebefőtt (alkoholos) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook