Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis- Kinek milyen tüneteket okozott? fórum

Endometriózis- Kinek milyen tüneteket okozott? (beszélgetés)

1 2 3 4
39. *Murmi* (válaszként erre: 38. - Anita 28)
2010. okt. 27. 21:27

ne beszéld be magadnak!!

ha sok a pattanásod és szőrösödsz az az inzulin rezisztencia miatt van... nem árt megnézetned! ja és ez vezet a hormon zavarhoz is!

38. anita 28 (válaszként erre: 37. - *Murmi*)
2010. okt. 27. 21:25

Lányok!

Már kész vagyok. Minél többet beszélünk erről a sz.r betegségről, annál jobban érzem, hogy az van nekem is.

Nektek is jöttek pattanások, vagy az nem jellemző?Szőrnövekedés, vagy ilyenek...

Mert hát ez a barna, hormonzavartól is lehet, bár legutoljára az jó volt...

37. *Murmi* (válaszként erre: 35. - Zsanetta)
2010. okt. 27. 21:22

bízom benne h nem lesz nagy gond, végülis nincsenek konkrét tüneteim azon kívül h a nőgyógyászati vizsgálat fájt. persze van amiket így mostmár ehhez kötnék, de eddig nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget...

Reméljük mostmár Nálad is jóra fordulnak a dolgok, az jó jel ha nincs már cisztád, bízz benne és ne add fel soha!

SOTE I-n műtenek

36. anita 28 (válaszként erre: 28. - Zsanetta)
2010. okt. 27. 21:20

Szegény!Nem semmi, ami veled történt....

Igen, a Róbert Károly.Tudom, hogy nagyon drága, de az egyik ismerősöm ajánlotta, én nem is tudok más kórházat. Most megyek először. Kíváncsi leszek mi lesz.

2010. okt. 27. 21:20

Az jó ,mert igy letud mindent egyszerre.

Hát bízzál benne hogy nem olyan súlyos mint az enyém.

Nekem volt már olyan orvos is aki azt mondta ,vetessem ki a petefészkeimet és donorpetesejt mert kész csőd a petefészkem.

És januárban mégis volt 7 petesejtem a lombik folyamán ,úgy hogy 5 cystám volt.

Állítólag ha jó az inzulin akkor az endó nem tud táplálkozni és nem újjul ki.

Nem tudom mi az igazság csak azt hogy nincs cystám .

Hogy miért nem tudom de örülök.

Hol csinálják a Lapartz??

34. *Murmi* (válaszként erre: 33. - Zsanetta)
2010. okt. 27. 21:16

elolvastam :( sajnálom nagyon h ennyi szörnyűségen kellett már átesned...

IR miatt engem is kezelnek, én olvastam már h ez összefüggésben van az endoval, csak ezt sok orvos nem tudja...

egyrészt feltérképezés lesz, de mivel a méhem mögött már tapintottak vmit, gondolom azt ki is szedik.

meg méhtükrözés is lesz és petevezető átjárhatósági

2010. okt. 27. 21:13

Szivesen!

De neked csak feltérképező laparoscopiád lenne nem??

Hogy nem e emiatt nem esel teherbe.

Ha az lesz ,irányítanak Meddőségi Centrumba.

Mert az endóval a teherbeesés elég kicsi

32. *Murmi* (válaszként erre: 30. - Zsanetta)
2010. okt. 27. 21:10
mindjárt elolvasom, köszi
Igen csokicysta a petefészkemben és a méhem mögött.
Van egy cikk amit íram az endometriosisról és a történetemről.
29. *Murmi* (válaszként erre: 28. - Zsanetta)
2010. okt. 27. 21:09
ez nagyon rosszul hangzik... és Neked hol volt az endo? csokiciszta volt? mert legtöbbször azt emlegetik...
28. Zsanetta (válaszként erre: 26. - Anita 28)
2010. okt. 27. 21:08

A Róbert Károlyt hívtad??

Az elég drága.

Az endónak több foka van,van aki nem is veszi észre nincs tünet van akinek a legborzasztóbb.

Én ilyen vagyok.

Nekem olyan hasi fájdalmam volt ,most nincs hogy a falat kapartam én adtam magamnak a vénás gyógyikat.

Nővér vagyok.

Folyton gyulladásban voltam.

Barnázás,fájdalmas szex,véres széklet,székelési inger stb.

6x operáltak vele,és nem tudták kezelni sem.

4 laparoscopia és 2 lapotómia.

És sok sok hormon.

Most tünetmentes vagyok,és nincs cystám elvileg.

27. *Murmi* (válaszként erre: 26. - Anita 28)
2010. okt. 27. 21:07

Értem, hát reménykedjünk h igazad lesz és nem lesz rá szükség...

én hamarosan túl leszek rajta, utána kezelésbe veszem magam, ha ez most tényleg endo, nem adok neki esélyt h mégegyszer kialakuljon nálam...

26. anita 28 (válaszként erre: 24. - *Murmi*)
2010. okt. 27. 21:04
A következő lépés?! Hát ma hívtam fel egy pesti magánklinikát, ahol horror áron megnéznek. Remélem ott már mondanak is valamit, és nem találgatnak. Annyira szeretném megúszni a műtétet, de félek, hogy nem fogom...Ott egy műtét 100 E-s nagyságrend, úgyhogy azt hanyagoljuk, majd talán Pécsen. Ha muszáj. De én azért reménykedek, hogy hormonzavar okozza a barnázgatást.
25. anita 28 (válaszként erre: 18. - 78826dc958)
2010. okt. 27. 21:01

Vrony!

Még azt akartam kérdezni, hogy milyen fájdalmaid voltak? Csak menzikor, vagy egyébként is? Görcsös hasi, vagy szurkáló petefészek...?

24. *Murmi* (válaszként erre: 22. - Anita 28)
2010. okt. 27. 21:00
És nálad most mi a következő lépés?
23. anita 28 (válaszként erre: 18. - 78826dc958)
2010. okt. 27. 20:56
És hogy viselted a műtétet? Lapar vagy hasi műtét?Te is pesti vagy? Pécsen nem tudtok valakit, aki jó ebben?
22. anita 28 (válaszként erre: 21. - *Murmi*)
2010. okt. 27. 20:53

Murmi!

Eddig nekem is csak a manuális vizsgálatnál merült fel az endo gyanú, ultrahang nem mutatott semmi eltérést. Szerencsére. De hát tudjuk, hogy attól még lehet.

És amilyen szerencsém van, van is...

Bár fő a pozitív gondolkodás.

2010. okt. 27. 19:23

Anita, nekem is nagyon hasonló a helyzetem! menszi előtt már kb egy héttel barnázok és gyakorlatilag már a 6. nőgyógyásznál járok aki végre el is kezdett foglalkozni velem...

és nekem is találtak vmi kékes-lilás gombostűfejnyi képletet a méhszájamon...

de az endo csak a manuális vizsgálat során merült fel, mert az nagyon fájt...

20. 78826dc958 (válaszként erre: 19. - Moncsa85)
2010. okt. 27. 18:33
Az,hogy gyereked van az nem zárja ki,hiszen nekem is van gyerekem.Császárral szültem 2003-ban.A tüneteid alapján viszont fogalmam sincs,lehet-e endod.Hiszen nem vagyok orvos.De azt tudom,hogy nekem olyan fájdalmaim voltak,hogy a falat tudtam volna kaparni:(
2010. okt. 27. 18:01

Sziasztok!

Épp jókor indult ez a fórum:

Pár napja "diagnosztizáltam magamnak" hogy ilyenem van...:)

Erősen vérzek és nagyon görcsölök a mensi alatt,és sokszor fáj mikor apával együtt vagyok!És nagyon sokat fáj a derekam egy ponton úgy belül...

DE

nov.11-én lesz a kisfiam 1 éves...

Akkor ez kizárja szerintetek az endot???

Mellesleg Crohn-beteg is vagyok ami ugye az egész emésztőrendszert (különösen a vastagbelet) érinti...

Vélemény???:)

18. 78826dc958 (válaszként erre: 14. - Anita 28)
2010. okt. 27. 18:00

az szép!!nekem is 2 orvos nem vette észre.Először azt mondta az első,hogy ezzel a fájdalommal együtt kell élnem.A második azt mondta fel vagyok fázva....

Aztán berágtam és elmentem ahhoz az orvoshoz akinél szültem és amikor a telefonban elmondtam mi a bajom azonnal mondta hogy ez tuti endo.Egy hónap múlva a műtő asztalon voltam.A szövettan pedig igazolta,hogy valóban az volt.

17. *Murmi* (válaszként erre: 16. - Anita 28)
2010. okt. 27. 17:39
SOTE I.-en fog műteni Dr. Sziller István, és igen sajnos azt mondják h endo lehet...
16. anita 28 (válaszként erre: 13. - *Murmi*)
2010. okt. 27. 16:53

Murmi!

Neked hol csinálják a lapart?És mit mond a doki, endo, vagy mi lehet?

2010. okt. 27. 16:52

Azt elfelejtettem írni, hogy a második doki a lila folt miatt endora gondolt. Az első sárgatest elégtelenségre. Végül is mindegy nem, majdnem ugyanaz a kettő???!!!

Most bejelentkeztem Pestre egy magánklinikára. Egy vagyon, de talán ott mondanak valamit.

14. anita 28 (válaszként erre: 10. - 78826dc958)
2010. okt. 27. 16:49

Két nőgyógyásznál jártam eddig. Az első két évvel ezelőtt sárgatest hormon elégtelenséget mondott. A következő évben már tökéletesnek látta a hormoneredményt. Az uh-okon semmi, minden ok. Nekem a barnázgatás, ami igazán idegesítő, a menzeszt ki lehet bírni. Az első nap fele nem a legjobb, de nem kell fájdalomcsillapító. Ja igen, kicsit elkalandoztam. A második doki megvizsgált, és a méhszájon látott valami lila foltot. Elküldött uh-ra, de semmi. A jobb petefészekben egy szép nagy ciszta, ami állítólag egy beérett tüsző.

És ennyi a diagnózis. A nagy semmi.

13. *Murmi* (válaszként erre: 1. - Anita 28)
2010. okt. 27. 15:08

szia, nálam is felmerült a gyanú, 3 hét múlva lesz lapar műtétem...

különösebb tünetek nincsenek, nekem fájt nagyon a nőgyógyászati vizsgálat, és a doki ott a méhem mögött érzett vmit... de egyébként is lapar lenne, nemcsak a gyanú miatt, mert már 2 éve nem tudok teherbe esni...

12. 0d717b184a (válaszként erre: 9. - Anita 28)
2010. okt. 27. 14:41

havonta 4x megyek uh-ra mivel kapok hormonokat, hogy legyen peteérésem, de még nem látták

hamarosan laparr lesz csak most a menszim rosszalkodik, amúgy nov. 15-ére lettem kiírva

11. 0d717b184a (válaszként erre: 7. - Anita 28)
2010. okt. 27. 14:39

szia

a progeszteronom most tökéletes

nézték vérvételen

10. 78826dc958 (válaszként erre: 8. - Anita 28)
2010. okt. 27. 13:06
a nőgyógyász mit mond??
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook