Endometriózis- Kinek milyen tüneteket okozott? (beszélgetés)
ne beszéld be magadnak!!
ha sok a pattanásod és szőrösödsz az az inzulin rezisztencia miatt van... nem árt megnézetned! ja és ez vezet a hormon zavarhoz is!
Lányok!
Már kész vagyok. Minél többet beszélünk erről a sz.r betegségről, annál jobban érzem, hogy az van nekem is.
Nektek is jöttek pattanások, vagy az nem jellemző?Szőrnövekedés, vagy ilyenek...
Mert hát ez a barna, hormonzavartól is lehet, bár legutoljára az jó volt...
bízom benne h nem lesz nagy gond, végülis nincsenek konkrét tüneteim azon kívül h a nőgyógyászati vizsgálat fájt. persze van amiket így mostmár ehhez kötnék, de eddig nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget...
Reméljük mostmár Nálad is jóra fordulnak a dolgok, az jó jel ha nincs már cisztád, bízz benne és ne add fel soha!
SOTE I-n műtenek
Szegény!Nem semmi, ami veled történt....
Igen, a Róbert Károly.Tudom, hogy nagyon drága, de az egyik ismerősöm ajánlotta, én nem is tudok más kórházat. Most megyek először. Kíváncsi leszek mi lesz.
Az jó ,mert igy letud mindent egyszerre.
Hát bízzál benne hogy nem olyan súlyos mint az enyém.
Nekem volt már olyan orvos is aki azt mondta ,vetessem ki a petefészkeimet és donorpetesejt mert kész csőd a petefészkem.
És januárban mégis volt 7 petesejtem a lombik folyamán ,úgy hogy 5 cystám volt.
Állítólag ha jó az inzulin akkor az endó nem tud táplálkozni és nem újjul ki.
Nem tudom mi az igazság csak azt hogy nincs cystám .
Hogy miért nem tudom de örülök.
Hol csinálják a Lapartz??
elolvastam :( sajnálom nagyon h ennyi szörnyűségen kellett már átesned...
IR miatt engem is kezelnek, én olvastam már h ez összefüggésben van az endoval, csak ezt sok orvos nem tudja...
egyrészt feltérképezés lesz, de mivel a méhem mögött már tapintottak vmit, gondolom azt ki is szedik.
meg méhtükrözés is lesz és petevezető átjárhatósági
Szivesen!
De neked csak feltérképező laparoscopiád lenne nem??
Hogy nem e emiatt nem esel teherbe.
Ha az lesz ,irányítanak Meddőségi Centrumba.
Mert az endóval a teherbeesés elég kicsi
A Róbert Károlyt hívtad??
Az elég drága.
Az endónak több foka van,van aki nem is veszi észre nincs tünet van akinek a legborzasztóbb.
Én ilyen vagyok.
Nekem olyan hasi fájdalmam volt ,most nincs hogy a falat kapartam én adtam magamnak a vénás gyógyikat.
Nővér vagyok.
Folyton gyulladásban voltam.
Barnázás,fájdalmas szex,véres széklet,székelési inger stb.
6x operáltak vele,és nem tudták kezelni sem.
4 laparoscopia és 2 lapotómia.
És sok sok hormon.
Most tünetmentes vagyok,és nincs cystám elvileg.
Értem, hát reménykedjünk h igazad lesz és nem lesz rá szükség...
én hamarosan túl leszek rajta, utána kezelésbe veszem magam, ha ez most tényleg endo, nem adok neki esélyt h mégegyszer kialakuljon nálam...
Vrony!
Még azt akartam kérdezni, hogy milyen fájdalmaid voltak? Csak menzikor, vagy egyébként is? Görcsös hasi, vagy szurkáló petefészek...?
Murmi!
Eddig nekem is csak a manuális vizsgálatnál merült fel az endo gyanú, ultrahang nem mutatott semmi eltérést. Szerencsére. De hát tudjuk, hogy attól még lehet.
És amilyen szerencsém van, van is...
Bár fő a pozitív gondolkodás.
Anita, nekem is nagyon hasonló a helyzetem! menszi előtt már kb egy héttel barnázok és gyakorlatilag már a 6. nőgyógyásznál járok aki végre el is kezdett foglalkozni velem...
és nekem is találtak vmi kékes-lilás gombostűfejnyi képletet a méhszájamon...
de az endo csak a manuális vizsgálat során merült fel, mert az nagyon fájt...
Sziasztok!
Épp jókor indult ez a fórum:
Pár napja "diagnosztizáltam magamnak" hogy ilyenem van...:)
Erősen vérzek és nagyon görcsölök a mensi alatt,és sokszor fáj mikor apával együtt vagyok!És nagyon sokat fáj a derekam egy ponton úgy belül...
DE
nov.11-én lesz a kisfiam 1 éves...
Akkor ez kizárja szerintetek az endot???
Mellesleg Crohn-beteg is vagyok ami ugye az egész emésztőrendszert (különösen a vastagbelet) érinti...
Vélemény???:)
az szép!!nekem is 2 orvos nem vette észre.Először azt mondta az első,hogy ezzel a fájdalommal együtt kell élnem.A második azt mondta fel vagyok fázva....
Aztán berágtam és elmentem ahhoz az orvoshoz akinél szültem és amikor a telefonban elmondtam mi a bajom azonnal mondta hogy ez tuti endo.Egy hónap múlva a műtő asztalon voltam.A szövettan pedig igazolta,hogy valóban az volt.
Murmi!
Neked hol csinálják a lapart?És mit mond a doki, endo, vagy mi lehet?
Azt elfelejtettem írni, hogy a második doki a lila folt miatt endora gondolt. Az első sárgatest elégtelenségre. Végül is mindegy nem, majdnem ugyanaz a kettő???!!!
Most bejelentkeztem Pestre egy magánklinikára. Egy vagyon, de talán ott mondanak valamit.
Két nőgyógyásznál jártam eddig. Az első két évvel ezelőtt sárgatest hormon elégtelenséget mondott. A következő évben már tökéletesnek látta a hormoneredményt. Az uh-okon semmi, minden ok. Nekem a barnázgatás, ami igazán idegesítő, a menzeszt ki lehet bírni. Az első nap fele nem a legjobb, de nem kell fájdalomcsillapító. Ja igen, kicsit elkalandoztam. A második doki megvizsgált, és a méhszájon látott valami lila foltot. Elküldött uh-ra, de semmi. A jobb petefészekben egy szép nagy ciszta, ami állítólag egy beérett tüsző.
És ennyi a diagnózis. A nagy semmi.
szia, nálam is felmerült a gyanú, 3 hét múlva lesz lapar műtétem...
különösebb tünetek nincsenek, nekem fájt nagyon a nőgyógyászati vizsgálat, és a doki ott a méhem mögött érzett vmit... de egyébként is lapar lenne, nemcsak a gyanú miatt, mert már 2 éve nem tudok teherbe esni...
havonta 4x megyek uh-ra mivel kapok hormonokat, hogy legyen peteérésem, de még nem látták
hamarosan laparr lesz csak most a menszim rosszalkodik, amúgy nov. 15-ére lettem kiírva
szia
a progeszteronom most tökéletes
nézték vérvételen
További ajánlott fórumok:
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Mi a teendő olyankor, ha valakinek az alaptesthőmérséklete nagyon alacsony és 36.5 foknál már lázas tüneteket produkál?
- Volt már valakinek polypus endometrialisa?
- Hogy lehetne bármivel segíteni azon, akinek endometriózis problémája van?
- Szülés után kiújult valakinek az endometriózisa?
- Az Actil Duo (625 mg) tabletta okozott már valakinél allergiás tüneteket?