Endometriózis- Kinek milyen tüneteket okozott? (beszélgetés)
okés
jó éjt
jövök persze
Ezzel én is így vagyok, már egynek is annyira, de annyira örülnénk.
Most viszont mennem kell, jó, hogy írtál. Ha van még kedved erről dumcsizni, akkor holnap.
Én meg keresek egy endokrinológus, Szekszárdon azt hiszem tudok is egyet.
Jó éjt!Anita
hát elsősorban a helytelen táplálkozás
vagyis inkább a sok finomított cukor, hamburger meg ilyenek
de hát én is szeretem a cólát is:(
először 3 gyereket szerettünk volna, aztán 2-t és most 1-nek is örülnénk
Én nem tudom mi van, annyian vagyunk, akiknek nem jön össze a baba és mindenféle nyavalyájuk van. Anyáink idejében ez nem így volt.
Én 28 vagyok, még van egy-két évem a babára, a férjem 34. És ahogy öregszünk egyre fogy az esély....
3 éve próbálkozunk
IR vagyok bizonyítottan, már 1 éve kezelnek, alakulok már.)
desajna így sem sikerült, így a dokibácsi kicsit szét néz bent nálam, megnézi az endót, hogy van e, polipot meg ilyenek
hát az én férjem is így volt vele, sőt még én is azt hittem, hogy jönni fog az első hónapokba
de nem így lett
Igen, nagyon.
Bár még csak két hónapja próbálkozunk, ugyanis három év szinte azzal ment el, hogy vártam, hátha megoldódik ez a barnázgatás. Az orvos azt mondta, hogy ha még nem aktuális a babaprojekt, akkor előbb célszerű rendbe tenni a dolgot, aztán a baba. Na de nem történt semmi. Se gyógyszer, se javulás. A nagy semmi.Három év elment a semmivel, már akkor el kellett volna kezdenem a nyomozást. Csak eddig még mindig volt valami, amikor azt mondtuk, hogy még ne babázzunk, előbb ezt csináljuk meg a házon, előbb azon legyünk túl. Elteltek a hónapok. A férjem meg azt gondolta,hogy amikor babát akarunk, akkor az mindjárt jön. Nem is számított arra, hogy esetleg hosszú hónapok, évek...Szóval még csak két hónap sikertelenség, de hát ki tudja mikor jön össze.
szia
puszi
bizony, bizony
érdemes kideríteni
babát szeretnétek?
Szia Murmi!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. Holnap gyere, ha tudsz.
muszáj kézbe vennünk a dolgokat, mert különben nem jutunk egyről a kettőre...
viszont én mára elköszönök, jó éjt mindenkinek!
Egyetértek! Az egy aljas betegség. De ha műtét kell a babához, akkor mit tehet az ember lánya...?
Na, akkor holnap keresek egy endokrinológust, és kérek időpontot. Hátha.
Úgy látszik az embernek hajtania kell az orvosokat, majdhogy nem saját magának kitalálni a baját, mert ők már nem képesek rá.
az nem sok
de nekem se volt több amikor kiderült, hogy IR vagyok
de nem kell kétségbeesni
ha választani kell, hogy IR vagy endometriosis, hát inkább az IR
az legalább gyógyszerrel helyrehozható
persze az endometriosos is műtéttel, de sajna az másabb és szerintem rosszabb betegség
Hát nem mondom, hogy nincs, de nem vészes. 65 kdb vagyok, átlagos magas. Azt nem mondom, hogy nem örülnék 10 kg minusznak, de az a legkevesebb.
A legnagyobb bajom a depim. Szerkesztő-riporter vagyok, elég húzós a munkám. Egyfolytában szorongok, mindig van valami káosz. Szívdobogás, gyomorsav problémák, állandó fejfájás, és most még ez az endo gyanú is...
ha megengedheted magadnak akkor mindenképp kérj időpontot egy endokrinológus orvostól magánrendelésre
mond el a tüneteidet és ő elküld terheléses cukor és inzulinvizsgálatra
ezzel nagyon kevés orvos hajlandó foglalkozni SAJNOS!
speciális diéta van rá és gyógyszer (metformin)
mert nem érdekli őket, főleg a nőgyógyászokat
ezzel endokrinológushoz kell menni
hát azzal csak ideig óráig
magát az inzulint kell csökkenteni
mert sajnos ebből lesz a cukorbetegség
van a családodban cukorbeteg?
igen:(
sajnos igen, és szőrösödést
persze nem nagy mértékű, inkább kevés de inkább sötét és hosszú és hát a zsíros pattanásos bőr.(
nekem pattanás nem volt, a szőrösödés is elhanyagolható (nekem is a hasam alján van pár erősebb szőrszál) és mégis makacs IR-em van, március óta kezelnek gyógyszerrel és diétázom de nagyon lassan javul.
ez csak egy vérvétel és kiderül
szia
nekem is inkább IR gyanús
További ajánlott fórumok:
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Mi a teendő olyankor, ha valakinek az alaptesthőmérséklete nagyon alacsony és 36.5 foknál már lázas tüneteket produkál?
- Volt már valakinek polypus endometrialisa?
- Hogy lehetne bármivel segíteni azon, akinek endometriózis problémája van?
- Szülés után kiújult valakinek az endometriózisa?
- Az Actil Duo (625 mg) tabletta okozott már valakinél allergiás tüneteket?