Elvett segély, megalázott emberek.... (beszélgetés)
Nem éppen heverésznek,mert van egy vezető aki kint van velük és ő nem közmunkás.Az önkormányzati dolgozok sem heverésznek,mert a polgármester megteszi a napi kőr útját,többször is,és nagyjából tudja,hogy mennyi az a munkamennyiség amit el kell végezni.
Szóval nem a borsodi dolgozok, nem dolgozok munkásokról van szó.Kénytelenek elfogadni,mert,ha nem vállalják akkor semmi jövedelem nincs,ja és bicikliznek napi 20 km-t.
Én hallottam olyanokról akik ilyen helyen dolgoztak. Tudom, hogy nem ezért találták ki, de dolgoztak napi egy órát, aztán heverésztek az árnyékban. Gondolom ennek sok értelme nincsen, de ha ezt találták ki az okosok, ezt kell csinálni.
Általában nem kell félteni az embereket, hogy megszakítják magukat, de ennyi pénzért sokat nem is várhatnak. Lényeg, hogy leteljen a 8 óra. Ezt akarják még további 300 ezer fővel bővíteni. Munkája így már tényleg több embernek lesz, csak jövedelme nem.
Mondom, hogy rabszolgatartás!
50 év feletti embereket ilyen munkára vezényelni fejszével és ékkel???
A láncfűrész ismeretlen fogalom? Ja persze, pénzbe kerül hozzá a benzin. :(
Persze,püfög az ember,de tudomásul veszi,több,mint a 22ezer és valahol egész évben kapja a segélyt,csak nem mindegy milyen áron:(
Más a helyzet aki egész évben ennyiért dolgozik,nálunk most fakitermelésre viszik a fiúkat,fejsze, ék a felszerelésük:( Zöme 50 feletti.
Atyaég? Ez tényleg ilyen?
Azt hittem, csak én találtam ki, hogy a közmunka az nem más, mint rabszolgatartás. Ezek szerint nem tévedtem.
Igaza van júlia007-nek: itt arra megy ki a játék, hogy pusztuljunk, hogy a felső tízezernek kiváló élettere legyen. Ne legyen forgalom sehol, rögtön tisztább lesz a levegő, nehogy már az utca tömve legyen dolgai után siető emberekkel. Őket meg majd eltartja az EU. Még majd vállon is veregetik őket, hogy nincs munkanélküliség. Persze, mert már mindenki feldobta a talpát, öngyilkos lett, vagy megölték, a bűnözők meg a börtönben héderelnek.
Igen,sajnos tudom..ezt a keserű poharat anyukám issza:(
A munkaügyi központot pedig én is ismerem:(
Ja,majd pont válalkozói igazolványt vál ki egy munkanélküli(mert tele van pénzzel,hogy erre is költsön),a semmire,aztán meg fullad bele a tb fizetésbe.
Ehh:S sajnálom :(
valószínű az ötven fölöttieknek a legnehezebb,d e az a durva,hogy szerintem egyik korosztály sem érzeheti azt,hogy neki áll a világ a munka frontján.Hogy legalább az legyen,hogy:ugyan gáz,hogy én nem dolgozom,de legalább a gyerekem boldogul..Tehát még abban sem lehet reménykedni,h valamelyik családtag legalább biztosan kap munkát,mert képzett,mert tapasztalt,mert fiatal..semelyikben sem lehet bízni
Nem tud az ember mit tenni sajna. Manapság csak ügyeskedni lehet,mert a mi korosztályunk sem kell ebben az országban. :(
Legalább a te férjed rendesen be van jelentve.
Azért sem megyünk a temetőbe!
Sok ember lesz bajban ha nyugdíjba megy, mert csak kevés pénzzel vannak bejelentve. :((
Ha nem így lenne, nem lenne munkahelyük sem...
Az!:(
Már nem kell többet mennem,mert időközben a férjem nyugdíjas lett,kap is kemény 94 ezret,mert az utolsó tíz év munkája olyan volt,hogy vagy be volt jelentve,vagy nem,vagy csak 4 órában.Most fizethetem a TB-t 6900Ft,na meg eltartott lettem.:(
Vacak érzés 18 éves koromtól dolgoztam,most 3 éve nincs munkám és már esélyem sincs,hogy valaha lesz.
Irány a temető...:(
Tetvarek bagázs!
Remélem ők is kerülnek még ilyen helyzetbe...
Elég, ha csak annyit kapnak vissza, amennyit adtak.
Jól látod,mivel az ötvenesek akiket leginkább sújt,ez a probléma, már bizony nagyon sokan küszködnek ilyen-olyan betegségekkel,és sajna már a gyógyszerekre nem marad pénz,persze,ha még el is jut az orvoshoz...
Düh,megalázás...?Az van! Mikor ezen a kényszermunkán dolgoztam február márciusban,kértem,hogy azt a kicsi pénzt utalják a számlámra,hogy ne kelljen minden héten jönnöm.Nos a válasz az volt,hogy ilyen kevés pénzt nem utalunk...Jó,akkor melyik nap jöjjek? Minden héten hétfőn! Nos hétfőn nincs pénz,kedden sincs,ja majd egyszerre két hetet fizetünk..,juj,rólad megfeledkeztünk...,szóval nem kommentálom! Kaptam volna ebéd hozzájárulást is,amit már át sem vettem,mert egyszerre fizették volna ki a két havit,hasonló volt a szitu,hogy majd hétfőn,majd szerdán,ja a tiéd nem jött meg.Pénteken bementem,mert jó lett volna a húsvéti kicsi vásárlást megoldani...,még mindig nem jött meg,érdekes volt,mert csak az enyém nem jött meg...Nagyon kiakadtam és mondtam ,hogy már nem jövök többet és nem is kérem! Nagyon,nagyon megalázó volt:( Persze az ügyintéző mindezt mosolyogva adta a tudtomra.
Ez sajna igaz! :(
Van más fórum, ahol viszont lehet!
Én is ott szoktam inkább mondani a magamét. :)
igen..jaj istenem,igen..:(
eddig szerencsére nem mertem elgondolni tegnap,csak első dühömben írtam.
Attól tartok,igazából ott fenn nem bánják,ha minél több ember kipusztul így vagy úgy.Több lesz a hely ,a termászetes ivóvíz meg a jó levegő nekik.
A kormánynak már több a bevétele, mint a kiadása, ennyi b*zi adót a világon sehol nincs.
Sőt valahol hallottam, hogy azt a 22 ezret is le akarják vinni 10-re.
Nem egy cikk foglalkozott vele, hogy az állami földeket OV komái kapják meg.
Amióta a városban át vette a hatalmat a Figyesz, azóta még pályázaton is nyerünk pénzt addig semmi nem járt a városnak, semmmilyen köz pénz, vagy hasonló most már igen.
Mert gondolom, Te Robin Hood-ról meséltél itt nekünk, és nem is volt benne semmi politika.
Ne legyünk már képmutatóak!!
Jó. Akkor megpróbálok olyan hülyeségeket írkálni, hogy osszák szét a lóvét a rászorulók között.
Álomvilág.
:/
felemás érzésekkel küszködő
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Egy megalázott és meggyötört szerelmi válság
- Magyarországon az emberek hány százaléka elégedett az életszínvonalával és hány százaléka él segélyből?
- Ájulás után elsősegély - Segítenek az emberek? Tudják, hogy mi a teendő?
- Ti találkoztatok már olyannal, amikor egy gyereket nyilvános megalázott az anyja, apja vagy nagyszülője?