Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Elsö osztaly-külföldön fórum

Elsö osztaly-külföldön (beszélgetés)

2012. márc. 23. 12:01

Erre tegnap pedig sirva jött haza, megint bantottak, mert ö magyar..

nagyon sirt..:((utalom ezt

20. 2add246fd7 (válaszként erre: 19. - JudyTim)
2012. márc. 22. 09:04
Ügy örülök a tegnapi napnak! Meg meg is hivtak minket egy 7vegi grillezesre.:))
19. JudyTim (válaszként erre: 18. - 2add246fd7)
2012. márc. 21. 20:04
Én is meg a lányom is világ életünkben jobban kijöttünk a fiúkkal mint a lányokkal. Ez nem baj, mert ha megismeri a fiúk gondolkodását később javára van. :) Most a legfontosabb, hogy játszani tudjon és boldog legyen bárkivel. :)
2012. márc. 21. 14:30
A lanykam lent jatszik az idvaron 3 nemet fiucskaval a hazbol. Lehet, h csak a lanyokkal van baja?:)
2012. márc. 21. 08:39

nagyon remelem.

Amugy nehany napja, mintha jokedvübb lenne:) Es van egy I Carlys poloja (anya turizta otthon:)), es mindenki azt akarta csodalni:) Kis öröm is öröm:)

2012. márc. 20. 23:24
Neeeem, semmi képpen. A gyerekek nincsenek így nevelve, de mivel nem igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel , nem tudják, hogyan viselkedjenek. Én azt vettem észre, hogy a német gyerekek sokkal naívabban vannak nevelve mint a magyarok. Nincs olyan jó problémamegoldó képességük, ezért inkább a könnyebb utat választják, ami a saját körükbe fordítja őket. Ez változni fog.
2012. márc. 20. 11:26

3 eve elünk itt. Ertelek, es remelem nalunk is rendezödik a dolog. De szerintem, ezek a gyaerekek otthonrol vannak eleve igy nevelve: Ne keveredj a külföldivel..

Es tudod igy nehez. De probalkozunk, muszaj.

14. JudyTim (válaszként erre: 13. - 2add246fd7)
2012. márc. 20. 11:08
Mióta vagytok kint a kislánnyal. Az én lányom nagyon apás volt, de a válásunk után a volt férjem elhanyagolta ezért is döntöttünk amellett, hogy végleg megszakítjuk vele a kapcsolatot. A kislány velem is ellenséges volt és folyton sírt, hogy haza akar menni, mert nincsenek barátai. De ahogy teltek az évek, ( nekünk 2 év kellett), sikerélményei voltak az iskolában, megszerették az osztálytársai.Eleinte ő is a visszahúzodottakkal barátkozott, meg a fiukkal. A fiuk, mivel ismerték , ha a lányok szavakkal bántották , védelmükbe vették és így kialakult egy kellemes baráti köre. Meg kell mondanom, hogy az elején,mivel kötetlen munkaidőben dolgoztam, elmentem az iskolába vele és elé. Megismertem a tanítókat és , mindig beszélgettünk egy kicsit. A többiek tátották a szájukat és amikor a tanítónéni elküldte őket játszani, kíváncsiskodtak a lányommal. Ez is a barátság megszerzéséhez vezetett. Egy gyermeknek, nagyon nehéz újra megtalálnia magát idegenben, de nem kell félned, ha Te is nyitott vagy az emberek felé, akkor könnyebb lesz. Ennek a kúlcsa a mosoly. :)
2012. márc. 20. 09:47

Mi is BW ben elünk, de ez a környek lehet ilyen.

Igen, biztos a lanykam is lehet a ludas, mert inkabb visszahuzodo. De köszönöm a tanacsokat.

Az a baj, h az osztalybol, en nem valaszthatom ki hasraütesre, h meghivunk vk, neki kell mondani, kivel jatszana. De szerinte senki nem kedves..gondolom nem mond el mindent..

Sokszor ugy sajnalom, es tudom mennyivel masabb lenne otthon.

Igen, nyitni a kell neki is. De hogy vegyem ra?

2012. márc. 20. 00:02
Az én lányomnak az elején volt nehéz, ameddig nem értették a gyerekek mit is akar mondani. Utána, amióta jól megy a nyelv, ragadtak rá a barátok, egész nap cseng a telefon. Barátságosak a németek, csak hidegebbek mint a magyarok. Én szeretem őket, mert nekem csak pozitív élményem volt velük. Segítőkészek és pártfogásba vesznek, ha bajban vagy. Legalábbis Baden- Württemberg-ben.
11. JudyTim (válaszként erre: 5. - 2add246fd7)
2012. márc. 19. 23:56

Mi Freiburgban élünk a hármashatárnál. Egyetemi város, sok a külföldi diák és letelepedett egyaránt.

Az Vorschule-ban is vegyesen vannak a diákok elvégre nekik találták ki. Miért nem barátkozik a kislányod azokkal a gyerekekkel?

10. 2100
2012. márc. 19. 18:13
Szerintem az egyik kislanyt (baratnot) erdemes lenne athivni (megha te a kicsivel vagy is) ok jol ellesznek, jatszanak egyutt, aztan hatha alakulna valami. Lehet, hogy nehezebben ertik ot a nyelv miatt es a konnyebbik utat valasztjak, a lanyod meg nem erti a szofordulatokat, igy meg nehezebb neki (en is igy vagyok valamelyest, az enyem 7 eves, hasonlo a helyzet, mint nalad). Bar mar kezdik 1-2 helyre meghivogatni, mi is oket. A nagyobbnak konnyebb volt, azonnal befogadtak, mar rogton az elso nap jottek erte, hogy engedjuk at jatszani, napokig ment ez, es forditva. Csak a kisebb (7 eves) o magyarban sem igazan talalja meg mit is kellene mondania, es visszahuzodo, igy ezert is van 'bajban', pedig mar messzirol kiabalva koszonnek neki az utcan, es meselnek mar ott helyben dolgokat, csak o nehezen talalja a valaszt ra magaban, engem nyaggat, mit is mondhatna arra, es ezt ertik meg nehezebben az osztalytarsai, miert is van igy.
2012. márc. 19. 17:26

En jol beszelek, mar eleg regota, 15 eve. Nalunk allando partyk vannak, vagyis voltak, mert teso születettt, vele vagyok elfoglalva.

En nyitott ember vagyok, söt, azt is tudom nem velünk van a baj, de a gyereknek megis nehez.

Es mivel a kislany mar 8 eves, sok mindent atlat ö is. nehez a nemetekkel..

8. Jk
2012. márc. 19. 16:57

nálunk az ovodát kezdte külföldön. tartanak neki külön nyelvórát.:)

A szülőkkel semmilyen kapcsolatom, mert nem beszélem a nyelvet és egyébként se vagyok barátkozó fajta sajnos inkább olyan kis nyuszi. szerencsére a gyerek nem az így imádja az ovit.

7. 2100 (válaszként erre: 5. - 2add246fd7)
2012. márc. 19. 16:49
Nehez ez a helyzet igen. Te hogy beszeled a nyelvet?-mert, ha ossze tudsz ismerkedni szulokkel, akkor jobb lesz a velemenyuk az ujoncokrol, es azok csemeteirol. Sehol nem 1xu kulfoldinek lenni. At kell hivni a 'baratnoket" egy kis delutani 'partira' ott jobban megismerkednek 1massal, esetleg te is a szulokkel, onnantol szerintem nyert ugyed van (csak tegyel felejuk 1-2 lepest, lehet ok sem tudjak, hogy kozeledjenek es tartanak kisse toled. (nem tudom :) ).
6. 2add246fd7 (válaszként erre: 2. - 2100)
2012. márc. 19. 16:10
Es hogy megy nektek?
2012. márc. 19. 16:09
Mi is egy evig Vorschuleba jartunk. A nyelvvel nincs gond, söt nagyon ügyes, okos kislanyom van. De a környek szinte arja nemet, van egy olyan erzesem, nehezebben fogadjak be. A baratnöi, akiket ö annak hisz, sokszor atvagjak, sokat szomoru a kislany e miatt. Ti hol eltek?
4. JudyTim (válaszként erre: 1. - 2add246fd7)
2012. márc. 19. 15:09
Szia , az én lányom is itt tanul, de ő a 3-at kezdte itt. A városunkban van külföldiek részére felkészítő iskola, ahol először a nyelvet tanítják a gyerekeknek játékosan, ötvözve matematikával. Ebbe az osztályba másfél évig járt, mert 10 éves kórtól iskolát kellett válatnia. Itt is vegyes osztályba került, de nagyon jól ment neki. Miért keresel hasonló szülőket talán baj van?
2012. márc. 19. 15:07
olasz
2. 2100
2012. márc. 19. 14:49
Mi is ilyen helyzetben vagyunk, csak Hollandiaban. :)
2012. márc. 19. 14:48
Kislanyom elsö oszalyos Nemetorszagban.Szülöket keresek, akik gyermeke szinten magyar anyanyelvü, viszont külföldön jar iskolaba.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook