Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez? (beszélgetés)
Soha ne hagyd sírni! Babafejjel gondolj bele, mit él át egy gyerek, akit sírni hagynak! Ők még nem hisztiznek, csupán arra vágyik, hogy anya megnyugtassa és hogy tudja, minden rendben van. Egy olyan gyerek, akit hagynak sírni ezt a legkevésbé sem éli át, viszont elraktározza, hogy kár jelezni és szólni, úgysem reagál senki, így persze, hogy elalszik ak imerültségtől, de a bizalom alapjaiban dől össze benne...
Tudom, hogy rosszul hangzik, és régen ez volt a szokás, de ez nagyon káros módszer és csak rövidtávú "megoldás"...
Drága Nóri! :)
Én pedig a pszichológus-hallgató anyukák táborába tartozom, és meggyőztél :)))
Köszi :)
Egy ekkora babánál teljesen normális, hogy ébredezik éjszaka! Kezdi felismerni, hogy ő és anya nem egyek, és ez megijeszti, plusz a mozgásfejlődés is ilyenkor már sokat változik, ez ébren tartja, ill. ébreszti őket.
Külön szobában alszik?
Ringatással nem lehet elrontani egy gyereket! Teljesen normális és elemi szükséglete, hogy hasonló érzést szeretne átélni, mint az anyaméhban, vagyis a lágy ringatózást!
Kérlek, hidd el nekem, hogy egy olyan gyerek, akinek maximálisan kielégítették az igényeit minden téren (ringatás, hordozás, stb.), nagyobb korában magabiztos, bizalommal teli gyerek lett, míg az olyan gyerekek, akiket szeretnének leszoktatni ösztönös sírásukról, a jelzésekről, kialakulhat a bizalmatlanság érzése. Higgy benne, hogy alapos oka van rá, hogy ébredjen és felsírjon éjjelente, és ezzel nem zsarnokoskodik, nem manipulál, hanem az igényeit fejezi ki.
Pszichésen nem tesz jót, ha nem reagálunk ezekre a jelzésekre.
Pszichológus édesanya vagyok, és én is akialvatlan mamák táborába tartozom, és az én fiam is az elején aludt éjjel, és kezdett ébredezni. Viszont következetesen kielégítem az igényeit, mert tudom, hogy ebben az átmeneti szakaszban szüksége van rám.
Szóval az éhség a legritkább, ami ébreszti őket ilyenkor, d elfogadja, mert addig is vele van foglakozva. Szopi esetén pedig hát a legjobb-legfinomabb anya mellén megnyugodni, ráadásul az anyatej tartalmaz álmosító anyagot is.
Úgyhogy én azt tanácsolom, hogy kitartás és a végcélt lássuk, ami a gyermekünk megfelelő lelki fejlődése, hogy kiegyensúlyozott és boldog lehessen.
Szeretettel: Nóri
igen...csak nem értem, miért csúszik ki mindig a szájából. már vicces dolgok jártak a fejemben. arra gondoltam, kötök két gumis karikát a cumi két oldalára, és ráakasztom a gyerek fülére, hogy ne veszitse el :D:D:D
persze ez csak vicc, nem akarom azt, hogy megfulladjon
Szia, mi 6 hónaposak múltunk.. Áronka 2 hónapos koráig egy igazi kis angyal volt, gyönyörűen aludt éjjel, a helyén. Azóta viszont csak kínlódunk, mellettem alszik, és eddig fél óránként szopizni akart. A tejem már megy el, egy hete átáltunk a tápszerre is..
Nem hiszem, hogy a ringatástol lett volna ilyen...fene tudja. Én is rengeteget gondolkodom ezen, de eddig még nem jutottam semmire....-(
Nekünk sem sirt az oltásnál, utána adtam neki fájdalomcsillapitó szirupot, szerencsére be sem lázasodott. A pocakja nem fájhat, mert hát napközben meg semmi baja nincs, el is alszik éjszaka, csak sokszor felébred.
Megfigyeltem nála, hogy néha előfordul, hogy fáradságában elkezd sirni. Azt hiszem, várja, hogy ringassuk :S
Szia! Az elején nekünk is átaludta az éjszakákat a kisfiam most meg tök sokat nyűglődik. Nem sír ugyan de felkel, etetni kell, nem alszik vissza. Mi is hullák vagyunk. Hozzászoktunk a jóhoz. Na szóval én kérdeztem a védőnőt. Lehet,hogy az oltás miatti trauma okozza (bár nálunk nem is sírt), aztán lehet a pocakja vagy a kis fogínye. Egyébként csak találgatni lehet és próbálgatni a gyógymódokat neki. Én nem adtam neki aztán semmi gyógyszert. Mostanság megússzuk egy felkeléssel éjjel meg egyel hajnalban.
Van aki azt mondja jó a Viburcol kúp. Homeos készítmény. Nyugtató, fájdalomcsillapító hatású. Az októberi babás fórumon többen írták, hogy próbálták.
Dominik már 3 hetes korában átaludta az éjszakát, sosem ébredt fel az éjszaka közepén. Amióta kapott két oltást, azóta 15 percenként nyűglődik éjszaka. Próbáltam már etetni éjszaka is 4 óránként (el is fogadja), de ennek ellenére folyton felébreszt minket evések közt is. Ha teát adok neki, vagy szelőőztetek, átpelenkázom, ez sem sokat segit a helyzeten. Ez megy már hetek óta, és nagyon hullák vagyunk a párommal. Teljesen lefáraszt, szeretném megszüntetni, de nem tudom, mitől lehet. Napközben nyugodtan eljátszik, sosem csinál ilyet, mint éjszaka. A keze folyton a szájában van, lehet, hogy a foga bújik, de nem úgy néz ki, láza sincs.
Ha kiesik a cumija éjjel, ordit utána, ha közénk jöna nagyágyba, az sem jó, ha visszateszem a kiságyba az se jó.
Attól tartok, hogy a nagymama elrontotta a gyereket.
Hetekkel ezelőtt mindig ringatva altatta, mikor este hazaért a munkából. Rászóltam, ne tegye, deazt mondta, ettől nem lesz a gyereknek baja.
De én tudtam, hogy Domi furfangos, és azt hiszem rászokott. Mit tegyek? Segitsetek? Mi lehet a valós oka a nemalvásnak?
További ajánlott fórumok:
- Érdemes leszoktatni 5 hónapos babámat az éjszakai cicizésről?
- Fél éves babám még mindig 2 óránként kel éjszaka enni, és nappal is két óránként eszik. Normális ez?
- Barátomnak tegnap délután óta hasmenése van, éjszaka már hányt is, azóta nagyon sokszor. Lehet szalmonella?
- 2 éves kisfiam éjszakánként felsír és vígasztalhatatlanul sír akár 1 óráig is. Mit tegyek, van valakinek hasonló tapasztalata?
- 10 hónapos fiam esténként nehezen alszik el és sokszor kel éjszaka...
- 13 hónapos anyatejes baba éjszaka nagyon sokszor kel szopizni. Mi lenne a megoldás erre?