Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Egy tanácstalan lány története fórum

Egy tanácstalan lány története (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy tanácstalan lány története

1 2 3 4 5 6
2009. júl. 4. 17:37
én egy nagyapa vagyok, három gyermeket felneveltem ,egy fiút és két lány gyermeket.az még csak renben volna ha az apuka egy egészséges féltéssel féltené a lányát de ez már beteges féltés .Én azt hiszem hogy egy szulo félti a gyermekét de megkell fontolni hogy ez meddig mehet el. Itt már a boldogsága forog kockán a lányának. Én is féltettem a két lányomat ellenséget láttam a két vejemben hogy elveszik tolem a lányimat de megbékéltem a gondolattal amikor úgy láttam hogy nagy aszerelem .egy szulo nem teheti meg azt hogy egy gyermek boldogságát megakadályozza.Én úgy látom hogy az apuka rájott arra hogy van othon valaki aki várja ot és ettol fél hogy elveszíti ezt. én úgy gondolom hogy ha szép szóval nemlehet az apukát meggyozni arról hogy eggyezzen bele ebbe a kapcsolatba , akkor nélkule kell donteni úgy is ezelott nem nagyon torott veled így most nem nagyon kell komolyan venni. Azt kellene átgondolni neked hogy most az anyukád mit mondana biztosan ráfogsz jonni anyuka tanácsára hiszen ovele éltél tobbet. én kívánom hogy sikeruljon jó dontést hoznod és kívánok sok boldogságot neked inkább egy apa nékul boldogságot mint apával boldogtalanságot.
2009. júl. 4. 07:45

17 évesen mentem el albérletbe otthonról és nekem is a faterom kiakadt hogy miért megyek el.

De hisz ez az élet rendje nekem akkor már 3 éves kapcsolatom volt és nagyon szeretjük és szerettük egymást amiért én mindenre képes lennék és vagyok is.

ha úgy érzed ő az igazi akkor menni kell mert a szülő utánna úgy is megbékél ha meg nem akkor nincs mit forszírozni ,neked a szeretetre szükséged van mert anyud nincs már veled.

Az én anyukám is meghalt 2 éve és azt a törődést és figyelmet amit még ő adott apu nem bírja pótolni mert ő nem feltételek nélkül szeret. Ezt tudom és elfogadtam a helyzetet ,igazából még talán mostanában alakult olyanná a kapcsolatunk hogy értékelhető ,mert annak idején ő is sokat oda volt a munkája miatt és ilyen esetben a gyerek ahhoz húz aki napi szinten tudja minden rezdülését.

Apudnak nem csak a veled való kapcsolatát kell rendbe tenni és tudni megtartani hanem a fiúdat is el kell fogdni mert nincs joga hozzá hogy beleszóljon hogy te kivel vagy együtt.

Legalább is a mi családunkban senki nem szól bele hogy kivel kerül össze az ember,ő élete ő tudja.

Apud is most biztos össze van zavarodva hogy eddig nem vele voltál és azért lássuk be megilyednek az ilyen helyzettől. Oda csöppen hozzájuk egy felnőtt nő és azt sem tudják hogyan kezeljék.

Ennyi.

Éljetek boldogan a pároddal.

Mi már idén decemberben lesz hogy 15 éve vagyunk együtt. És van egy kicsi törpénk aki most 2,5 éves.

Vannak gondok mindíg de azért boldogok vagyunk együtt.

90. Sylvia81 (válaszként erre: 89. - Kicsikezseni)
2009. júl. 4. 00:56
Látod, látod, akkor már megérte! :D
89. kicsikezseni (válaszként erre: 86. - Sylvia81)
2009. júl. 4. 00:28
teljesen megerősítettetek:) hülye voltam, hogy egyáltalán elgondolkodtam ezen. Viszont jól esett a lelkemnek, hogy kiírtam magamból ezt az egészet.
88. kicsikezseni (válaszként erre: 84. - Klenca)
2009. júl. 4. 00:26

anya szerintem azt tanácsolná, hogy a szívemre hallgassak, de jól gondoljam át. Ő mindig velem van, és tudom, h segít egyengetni az utam, vezetget. Bízom benne, h jó fele. Remélem, ha romlani fog a helyzet, majd ő segít helyre hozni.

Örömhír: ma barátom bejelentette, h jó lenne augusztusba elmenni pár napra nyaralni, balatonra gondolt, tihanyra:) olyan édes. :)

87. platty666 (válaszként erre: 86. - Sylvia81)
2009. júl. 3. 23:54

Csak egy röpke gondolat.

Amikor mi összházasodtunk, 1983-ban, természetes volt, hogy annyit viszünk a házasságba, amennyit tudunk, nekem pl. semmim sem volt, csak a keresetem és a fiatalságom. Akkoriban mindenki így kezdte a környezetemben. Aztán lett közös lakásunk, de most megint a férjemé a ház, ahol lakunk. Közösen akartuk így - vagy az élet hozta tán -, de emiatt soha nincs nézeteltérés köztünk. Ez a földhivatalra meg a hagyatékra tartozik, de a mindennapokat nem határozhatja meg. Nem véletlen, hogy a házasság alatt közösen szerzett vagyon közös vagyonnak számít- függetlenül attól, ki mennyit keresett az idő alatt. Én is festettem a kerítést és ástam a kertet, sittet hordtam és permeteztem. Az életünk és a pénztárcánk közös. A vagyon használata mindenképpen. A tulajdonjog meg később is rendezhető.

2009. júl. 3. 23:32

Kicsikezseni!

Megígértem, hogy megírom neked, miért kérdeztem, édesanyád mit szólt Lacihoz. Azt írta, kedvelte és támogatott titeket. Nos, ezek után szerintem nyugodtan összeköltözhetsz Lacival. S hogy mi itt az összefüggés?: Mivel édesanyád egyedül nevelt fel, az értékrendedet ő alapozta meg. És mivel kettőtök közül azért mégiscsak ő volt a tapasztaltabb, és elég jól ismert téged, ha ő nem ellenezte Lacit, akkor szerintem ne legyen kérdés, hogy tarts ki mellette...

Ezzel együtt azért fenntartom, hogy én kideríteném, apukádnak konkrétan mi a baja Lacival. Csak önző, vagy tényleg tud valami olyat, ami más megvilágításba helyezi a dolgokat.

Az meg, hogy pénzt nem teszel a házba, tényleg ne aggasszon, mert ha úgy adódik, hogy nem fér bele a költségvetésbe a festő, szerintem te is ugyanúgy meg fogod fogni az ecsetet. Vagy hasonlók. Sőt, szerintem pl. a munkálatok utáni első takarítás is a tiéd lesz... :)

Ezen kívül azt is írtad, hogy dolgozni akarsz suli mellett. Innentől meg egyáltalán nem értem, miért akadtak fenn egyesek azon, hogy nem tudsz semmit felmutatni, ami a sajátod... Ha pl. Laci fizujából veszitek a kaját, akkor a tiédből lehet fizetni a számlákat. Mert egy együttélésnél már nincs én pénzem-te pénzed, max. én fizum-te fizud, ez is csak addig, amíg adott ember számláján van...

2009. júl. 3. 23:17
Sztem költözz, nehogy azt mondja apád, hogy csak kihasználod. Később majd megbékél. Mindig csak a szívedre hallgass ! Ő már megszokta hosszú évek során, hogy egyedül van. Mindenkinek csak élete van. Ehhez mérten kell élni. Sok szerencsét !
84. klenca
2009. júl. 3. 21:37

Nagy levegő, pakolás, költözés ahhoz a Lacihoz.:))

Apukádnak a lánya maradsz akkor is, ha haragszik. Legfeljebb nem fogja ismerni az unokáit, ha makacskodik... De addigra ezek az apukák meg szoktak enyhülni.

A nagyszüleidtől ne félj. Teljesen butaság, hogy miattad halt meg az anyukád. Nekik is fáj, de magukat mégsem okolhatják, ugye?

Még a legokosabb orvosok sem tudják pontosan, hogyan alakul ki a rák, akkor nagyokos nagyszüleid hogyan diagnosztizálták???

Most TE vagy fontos. A TE BOLDOGSÁGOD!!!

Szerintem tartsd magad nagyon szerencsésnek, hogy találtál valakit aki nagyon szeret. Ez az igazi kincs az életedben. A többi meg magától rendeződni fog!!!

Sok sikert!

(Csak egy kérdés: Ha még élne az anyukád, ő mit tanácsolna neked???? )

83. 62cc0f78ae (válaszként erre: 82. - Kicsikezseni)
2009. júl. 3. 21:00
Nagy kalappal, te lány:) Arra azért számíts, hogy nem lesz könnyű, lesznek nehézségek, és hiába olyan, amilyen, lesz lelkiism.furdalásod apukád miatt! De mindenképp írj majd, hogy sikerült!:)))
2009. júl. 3. 20:55

Távol élünk egymástól, mégis sok időt töltünk együtt. Ha találkozunk, akkor napokig együtt vagyunk. Így jórészt mi már túlestünk azon, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat. Neki is, mint mindenkinek, vannak rossz szokásai, amiket meg kell tanulni kezelni. De ez nálam is így van:) mindenkinél.

Megbocsátás... hát igen... vannak megbocsátható dolgok, és vannak amiket nem lehet elfelejteni. Nem az a megbocsátás, ha szóba állok az illetővel, és együtt élek vele. A szívem mélyén mindig ott lesz a tüske, h ott hagyta anyát egy 2 hónapos és egy 5 éves gyerekkel albérletben. Nem támogatta anyát, sok mindent kellett nélkülözni, és teljes egészében neki köszönhetem a tanulásomat, és h felnevelt. Épp h nagykorú lettem, utána ment el. Tudom, valahol nem erről szól a téma, h mi volt régen, csak erre visszaemlékezve gondolom úgy h 6-7 évesen akart volna a sorsomról dönteni, amikor tankönyveket kellett venni... És többen említették lentebb, h a barátommal képzelem el a jövőt, nem vele. Nem tőle akarok családot. Úgyhogy nagyon szépen köszönöm minden hozzászólónak, h megerősítettetek abban, h jól döntök ha barátom mellett döntök!:)

2009. júl. 3. 20:02
Apává válni egy perc de annak maradni egy életen át kell... Sajnos ő nem maradt az,mert aki 18évig nem is néz a lánya felé, az soha nem érezhette magát igazán apának. (szerintem)
80. tamo87
2009. júl. 3. 18:20
Szia. Lehet hogy apád tényleg féltékeny lett. Nálunk is hasonló volt, csak fordítva. Anyósommal tök jól elvoltunk, egyszer, mikor rájött hogy én nem csak "egy vagyok a sok közül" a fia életében,minden találkozásnál ellenem kampányolt Andrisnél, szurkált, és macerált. El telt lassan fél év és elfogadta a dolgokat és megint szent a béke. Szóval próbálj beszélni apáddal. És várd meg az augusztust a döntéssel. Ha nem változik egyértelmű hogy a költözés a legjobb megoldás. Ha őt nem bírja apád, akkor senkit nem fog.
2009. júl. 3. 18:19

En a helyedben maradnek az apukadnal.Amikor befejeztem a tanulast es van biztos allasom,keresetem,akkor gondolkodnek az összeköltözesröl..

Mivel apukad sokat nincs otthon,igy neked több nyugalmad is lehet töle.

Soha nem lehet tudni,mivel tavol eltek egymastol,es ha összeköltöztök,akkor mar egy kisebb veszekedes is problemat okozhat.

Az viszont nagyon szep,hogy szeretitek egymast,de ha mar 5 evet kibirtatok,ilyen tavolsagban,akkor mar egy evet meg kibirtok.

Sok sikert es ne siesd el a döntest,egy apa minig apa,barhogyan is all a dolgokhoz,es biztosan nagyon szeret teged,de talan kesön jött ra.

2009. júl. 3. 18:17

Ilyen aoától amúgy is elköltöznék, aki a saját maga kényelmét helyyezi előre.

Költözz össze Lacikával, és ha véletlen mégsem jön össze, akkor is tudsz majd a saját lábadra állni, ha dolgozol, akkor nem kilátástalan a helyzet, nem kell mindig a család támogatása...:)

2009. júl. 3. 17:53
Megint félregépeltem... Sry. de talán érthető így is.
76. 7d6d76a2fa (válaszként erre: 17. - Sylvia81)
2009. júl. 3. 17:53

Anyám 11 éve nem beszél velem, mert a páromat választottam. Amikor elkezdtem a fősulit, akkor azt hallgattam, hogy eltart, élősködök rajtuk (rajta és az élettársán). Inkább hagytam a fősulit. Összeköltöztün, azóta eltelt 11 év. És anyám nem emésztette meg, hogy nem mondhatja, hogy bezzeg, én megmondtam...

Apám egész életében nem törődött velünk.

Anyám élettársa ugyanúgy viselkedett velem, mint a topicindító apja..

Itt már nincs megbocsátás..

(ezenkívül voltak még dolgok, amiket soha nem tudok elfelejteni anyámnak)

75. 62cc0f78ae (válaszként erre: 73. - Kicsikezseni)
2009. júl. 3. 17:52

Ha jutunk valmire, megosztom veled szívesen, egyelőre totál káosz az egész:( Bár itt nincsenek zavaró családtagok, szimplán a mi kettőnk kapcsolatában vannak olyn hullámvölgyek...

Van egy olyan mondás, hogy Isten egyik kezével ad, a másikkal elvesz-nem tudom, ki ismeri. Szóval tőled egyrészt elvette a csalásos, másrészt kaptál egy olyasvalakit, ami miatt szerintem jópár lány irigyel téged.

74. kicsikezseni (válaszként erre: 72. - 4f81244307)
2009. júl. 3. 17:35
hát az tény, h az elmúlt másfél évben örgedtem vagy 5 évet:))) hogy ez együtt jár e a bölcsességgel nem tudom, de néha elnézem a korombelieket és annyira mások, mint én.
73. kicsikezseni (válaszként erre: 71. - 62cc0f78ae)
2009. júl. 3. 17:34
kíváncsi lennék a te történetedre is, abból is tanul az ember:))
2009. júl. 3. 17:31

Szia,

az azért tény, hogy az apák rendkívül féltékenyek a lányuk barátjaira... az én apám se törődött velem, mégis, mikor egy fickó megjelent az életemben, mindennek elhordta, és árgus szemmel nézte, hogy hogy viselkedik... Szerintem Te csak jól jársz - ilyen nehéz családi helyzetben annyit tanul és bölcsül az ember, amivel később már mindennel elboldogul. És a leírásodból nincs okod, hogy ne bízz a párodban. Ritka az ilyen odaadó szeretet, becsüld meg... és tarts ki mellette!

2009. júl. 3. 16:15
Perpill nem. Az én pasim nem olyan, mint a tiéd. Na de ez a te fórumod:))))
70. kicsikezseni (válaszként erre: 68. - 62cc0f78ae)
2009. júl. 3. 16:04
te miért nem választhatsz? neked nem lenne hova/kihez menni?
2009. júl. 3. 16:04
Egyedül az tart vissza még mindig az idei költözéstől, mert nem tudom mennyire munkám iskola mellett. Ingyenélő nem akarok lenni, nem mintha pont az én fogyasztásom tenné őket a csődbe, de az én lelkem nem lenne nyugodt. Mert ugye mostmég a szüleihez tudnánk menni, a ház még nincs felépítve. Ők most is szivesen látnának, sőt, egy szavamba kerülne, h költözni akarok. Anyukája úgy néz rám, mintha a lánya lennék:) és ez tök jól esik. A nyári hosszabb távollét felmerült, elmennék diákmunkára, ez is szóbajött köztünk. Legalább nekem is lenne kis pénzem.
68. 62cc0f78ae (válaszként erre: 62. - Kicsikezseni)
2009. júl. 3. 15:55
Mert választhatsz. Ha úgy döntesz, mész, van hová/kihez menned.
67. biológus (válaszként erre: 65. - Kicsikezseni)
2009. júl. 3. 15:55

Tudom. Nem könnyű.

Én elég sokára láttam be. Mostmár csak azt sajnálom, hogy hagytam szenvedni a Kedvesemet, amikor egyszer az életben igazán önzőnek kellett volna lennem, ugyanakkor önzetlennek vele szemben. Nem másokkal.

66. Fiatal nő (válaszként erre: 64. - Fiatal nő)
2009. júl. 3. 15:51
Hú, kicsit hülyén sikerült a megfogalmazás, de azért gondolom érthető a lényeg. :-)))
65. kicsikezseni (válaszként erre: 58. - Biológus)
2009. júl. 3. 15:51
jól fogalmaztál, nem szokásom zokon venni ha ráébresztenek a valóságra. Sajnos én is így gondolom, sok jó nem köt hozzá. Az utolsó másfél év, és ennyi. Kezdem azt érezni, h helyesen fogok dönteni, és egyre jobban őmellette vagyok. Bár eddig is erősen éreztem, h mellette a helyem, csak hát van, amikor az ember meginog.
64. Fiatal nő (válaszként erre: 61. - 673567bc24)
2009. júl. 3. 15:50

Nos igen. Az ember igazán MINDIG, MINDEN HELYZETBEN elsősorban saját magára számíthat. Aztán jöhet a család, meg a barátok.

Szerintem kell az egzisztencia, mai világban nagyon fontos. Ha semmid nincs, még egy állásod sem, hát az nagyon veszélyes.

Az én párom addig fel sem hozta az összeköltözés gondolatát, amíg nem lett állásom. Sőt, akkor is csak azután, miután erősen sanszossá vált, hogy teljes állásba felvesznek.

És nem csak az egyén miatt fontos, hogy legyen egzisztencia, hanem a közös dolgok fenttartása miatt is. Sosem lehet tudni, mikor unja meg a másik (még ha hangoztatja is, hogy nem fogja), aztán majd hallgathatja, hogy "Bezzeg ezt is én vettem, meg azt is, meg amazt is. Te meg semmit..." És lehet, hogy ezt amúgy meg nem is hangoztatja, de egy vita során könnyen kibuggyanhat a dolog, az meg nagyon rosszul tud esni... Én például a föld alá süllyednék el szégyenemben, ha az orrom alá (lehetne) lenne dörgölve valami ilyesmi. Még akkor is, ha különben minden tök jó, csak egy vita következtében mégis elhangzik egy ilyen mondat...

63. kicsikezseni (válaszként erre: 57. - 707655fba1)
2009. júl. 3. 15:48
komoly érv? amit leírtam, az az érv. Őszerinte nem élek eléggé, és ezért őt teszi felelőssé. Pedig élek, de még ha nem is a korombeliekhez hasonlóan, h minden estémet buliban töltöm, semmi köze ehhez neki. Amennyi bulira szükségem van, annyit bulizok. Semmivel nincs kisebb társadalmi életem így, mint ha ő nem lenne.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook