Egy kapcsolat lényege az, hogy jobban szeretem a párom, férjem, vőlegényem saját magamnál? (beszélgetés)
Igen,nem minden pszichopata baltás gyilkos,de ahhoz,hogy valakire ezt mondjuk,jobban meg kell ismerni.
Az én volt férjem ennél sokkal többet tett és valószínűleg ő az igazi pszichopata.
(Remélhetőleg már kezelteti magát.A saját érdekében.)
Többeknek: ,"ha valami hiba van a kapcsolatban, próbálom először magamba keresni a hibát, mert ő teljesen így van vele."Katától idézve.
EZ HOL ÖNZÉS, HOL PSZICHÓZIS? Akinek inge.. .
Vagy az a helyes,ha mindjárt a társamra,szerelmemre kenem a hibát mielőtt megvizsgálom magam?
:)
Reményeim szerint kevesebb ez a százalék.
Az az igazi, odaadó, önfeláldozó szeretet - amit a filmekben is látunk gyakran - valójában nem más, mint társfüggőség. Ha nem tudok "élni nélküle", vagy elszakadni egy-két napra, az nem szeretet, hanem függőség. A függő akar valamit a másiktól. A szeretet nem akar semmit, az egyszerűen van.
Az a szeretet, ha mindkét fél önálló, teljes egész, nincs "szükségük" egymásra, ennek ellenére mégis egymással akarnak lenni.
A kérdés az, hogy mit jelent neked, hogy "egymás mellett élni" vagy együtt?
Pedig lehet hogy van benne valami.
Szerintem egy igazi odaadó kapcsolatban a két fél összeér, egymást annyira szeretik.
De persze mindkét fél ilyen szintem szereti a másikat, nem egyoldalúan csak az egyik.
Viszont az ilyen kapcsolat nagyon-nagyon ritka.
A többség megmarad a biztonságos "tisztelet, elfogadás, korrektség" szintjén és nem igazán együtt élnek, csak egymás mellett. Már ameddig.
De egy ideális kapcsolatban határtalan a szeretet.
Statisztika szerint az emberek 20%-a bír pszichopata vonásokkal (OK, orvosi értelemben még sokat kell dolgozni, hogy valaki hivatalosan is papírt kapjon róla)
De..., jó ég, már legalább öten hozzászóltunk, remélem, nem én képviselem az ötödöt :-D
Ahhoz tán egy kicsit keveset tudunk róla...nem mindenki pszichopata, aki manipulálgatja a párját.
:)
Az, hogy őt szeresd jobban, ne magadat, és hogy mi az hogy a saját egóddal foglalkozol, amikor neked valami nem tetszik nem leértékelés?
Dehogynem.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- Mit tegyek, ha a pasi nem akar komoly kapcsolatot, de én szeretem?
- Az ex-em 1- 2 hét után új kapcsolatba lépett miután szakítottunk, hogy elfelejtsen. Én még szeretem. Megéri várni?
- Szeretem a vőlegényem, de mint embert, mint barátot....
- Szeretem az érzést, ami olyan mint egy kapcsolat. Szeret...