Egy hete szobatiszta a kislányom, de attól félek, fájdalmai vannak, amiatt, hogy visszatartja. Tudtok tanácsot adni? (tudásbázis)
Tudom, hogy január óta bedöglött ez a topic, de hátha olvassa valaki, amit írok, és tanácsot tud adni.
Szóval a gyermekem (2,5 éves) visszatartja a kakiját.
Keresztbe tett lábakkal nyomja visszafelé.
Nem alszik miatta, nyűgös, nem eszik rendesen.
Én teljesen ki vagyok borulva, sír Ő is Én is.
Ez cirka második napja csináljuk...
Kúpot szerettem volna adni neki, de teljes mértékben elzárkózik tőle, üvölt.
Ha valaki olvassa, és tud valami tanácsot adni, szívesen venném....
Nem lehet, hogy épp az a baj, hogy folyton kérdezted őt erről? Lehet, érzi, hogy te is kétségbe vagy esve, és azt is, hogy erre nagy hangsúly van helyezve.
Az én fiam azt hiszem, később kezdte el a bilizést, de én mindennel úgy voltam, hogy nem erőltettem semmit, annak sosincs jó vége. Épp az ellenkezőjét érjük el vele. Eleinte ő is a fejére húzta a bilit, ekkor gondoltam, hogy végképp nem érkeztünk még el a bilihez.
Miért rémálom a pelenkázás? Erről nem írsz?
Arra gondoltam, hogy lehet, hogy nem is fáj neki, csak érzi, hogy pisilnie kell, visszatartja, és az érzés még ismeretlen neki. Ha így van,, azt gondolom, jó úton jár, mert vissza tudja tartani. Sok sikert, kitartás, csak türelmesen, ez átmeneti időszak.
Nekem most volt 1 éves a lányom, bölcsődében dolgozom.
Szia! Én beraktam ezt a fórumot a kedvenceim közé, hogy hátha hallani valami okosat. Sajnos én nem tudok ebben tanácsot adni neked, mert mi még messze vagyunk a szobatisztaságtól. Az én islányom egyelőre max a fejére húzza a bilit:)
De remélem találsz valami megoldást. Nem szoktad kérdezgetni tőle, hogy nem kell-e pisilnie? Vagy próbáljátok meg, hogy amikor te mész pisilni vigye ő is oda a bilijét a wc-hez és üljön rá akkor ő is, hátha közösen menni fog. Ezek csak ötletek, dehát sosem lehet tudni mi jön be, nem igaz?!
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- Csak gyerekpszichológus tudna segíteni? 4 és fél éves kislányom szándékosan visszatartja a székletét...
- 2, 5 éves kislányom, hallani sem akar a szobatisztaságról! Mit tegyek?
- Miért ijedt meg a szobatiszta kislányom a bilizéstől?
- 20 hónapos kislányomnak székrekedése lett a szobatisztaság miatt. Hogy segíthetek?
- Mik a teendők, ha a már szobatiszta kislányom, tesó születése után visszaesik?