Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egy hete szobatiszta a kislányom, de attól félek, fájdalmai vannak, amiatt, hogy visszatartja. Tudtok tanácsot adni? fórum

Egy hete szobatiszta a kislányom, de attól félek, fájdalmai vannak, amiatt, hogy visszatartja. Tudtok tanácsot adni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. márc. 19. 16:23
Most délben hallottam valamelyik csatornán, ahol van vagy másfél tucat kisgyerek, hogy mindenki jutalmat kap - cukrot, csokoládét, amit legjobban szeret -, ha produkál a wc-ben v. a bilibe. Mindenképpen nagyon fontos, hogy meg legyen dícsérve, jutalmazva de nagyon!!
45. Gummy (válaszként erre: 41. - 81002da781)
2009. okt. 26. 14:21

:)

Jajj bocs hogy lekislányoztam :)

2009. okt. 25. 22:49
A kislányom mikor először kakált bilibe, belenézett és csodálkozva mondta, hogy fasírt van a bilijében. Onnantól kezdve mindig megnéztük milyen alakút kalált, mit lát benne és ezt élvezte. Ha mentünk valahová akkor eü betétet adtam neki, mert arra tudott vigyázni. Sosem pisilt bele! :-)
2009. okt. 25. 22:46

Sziasztok!

Nekem egy 4 éves lányom van. Anyatejes korszakából is csak 4 naponta volt széklete és azt is úgy kellett belőle kiszedni. Pedig rengeteget eszik. Nálunk fő gond, hogy igazi ragadozó. Hús, porc, csont, szalona, kolbász. Se kenyér, se köret, se gyümölcs. Az átmérője akkora, mintha én egy jól fejlett csecsemőt szülnék meg. Fogtam a kezét, guggoltam vele együtt. Volt, hogy kézzel szedtem ki belőle. A csokis gabonapelyhet megette. De megtaláltuk a megoldást. 3 hete hozott a férjem németországból sima kukoricapelyhet. Szerintem itthon is lehet hasonlót kapni. Annyira izlett neki, hogy napi 3x evett belőle és naponta van széklete. + úgy veszem észre az ízlése is kezd megváltozni. Eddig egy túrórudit sem evett meg, mert ő nem szereti a csokit. Most arra is rákapott. Az édességeket elutasította, most megkóstolja és pár napja nem kér szalonát, kolbászt. Remélem, hogy így is marad! :-)

2-3 éve müzliszelettel tudtam meglazítani, de az eleje mindig kemény és nagy volt. A coop-ban lehet saját márkájú müzliket kapni, a narancsosat nagyon szereti és nem is drága.

Egyébként ha narancsot adok neki tejjel, az sem hajtja meg.

42. 81002da781 (válaszként erre: 39. - Kicsinie80)
2009. okt. 25. 20:49

Iegn, olvastam pár helyen, hogy a bilire szoktatási mizéria miatt lehetnek székrekedés gondok...

De ki a fene tudja mivel csinál éppen jót???

Mi az első kakinál körül ugráltuk, tapsoltuk, sok puszi, ő meg állt, nézte a barna valamit a bilibe és látszott az arcán a tanácstalanság ez mi a a fene??? Ez jött ki belőlem??? Brrrrr

Utána volt kaki pelusba, biliről-wc-ről hallani sem akart, nem is erőltettem, majd nyár pelus mentesség, de jött az ősz a hideg, és jött a pelus...

Nem akarta, én ráerőltettem (persze bilit pelust sem akarta), így utólag lehet nem kellett volna, esetleg venni kellett volna olyan pelust, ami bebújós nadrágos, és azt mondani kis gatya, bugyi... Ki tudja....

Tényleg az ember nem tudhatja mivel tesz jót....

2009. okt. 25. 20:44

Szia Gummy,

Kisfiú.:)))

Én csak folytattam egy kihalt topicot. :)


Ezen lennék, hogy ne fajuljon el, mint nálam, én átéltem a poklok poklát, 15 évesen olyan vizsgálataim voltak, hogy senkinek nem kívánom.

Ma is utálom az orvosokat!


Cirka 2 hónapos terhes vagyok gondolom itt a lelki ok.

Kevesebb játszó, idegesebb vagyok, folyamatosan rosszul vagyok, a gyerek gondolom érzi...


Ma egyébként volt kaki, azt hiszem 3x is, nem volt sírás, de kemény volt.

Levolac nekünk sajnos soha nem lazította meg a székletet, annyit csinált, hogy kijött egy keményebb kaki, utána 3-4 pelenka csurgó kaki...

Azért adtam a gyerkőcnek, jobb, mintha semmit se csinálnék.

40. Gummy (válaszként erre: 36. - 81002da781)
2009. okt. 25. 18:01

Gondoltam, hogy a kislányodnak is valami lelki panasza lehet.


DE TE MÉG IDŐBEN VAGY hogy megold a kislányod problémáját. Ne hagyd, hogy elfajuljol a dolog. Nem tudunk semmit rólatok, hogy éltek, milyen problémátok van. Amikor van időd, gondolkoldj el azon, mi lehet a lelki válságának az oka, mi miatt szorong a kislányod.


Egyébként a Levolac nem hashajtó, hanem csak székletlazító. Eszik a kislányod körtét? Próbáld meg azt is. De ezek csak egy ideig segítik a vécézést, a lelki eredetét kell megtalálni.

2009. okt. 25. 15:39
Nálunk is volt ilyen gond közvetlenül a bilire szokás után. A fiam 2,5 éves volt, mikor szobatiszta lett, de elkövettük azt a hibát, hogy csak úgy kivittük a kakit a bilivel és ő ezt zokon vette, hogy elvettük az ő dolgát. Aztán már elköszöntünk tőle, mikor a wc-be tettük, mondtuk neki, hogy a kaki ott lakik. Utána már könnyebb volt, de ő is szorulásos volt, így mikor sikerült kakálnia, mindig nedves wc papírral töröltük a fenekét és bekentük popsi kenőccsel. Most már ott tartunk, hogy naponta többször is kakál kicsit.
38. g1977g (válaszként erre: 36. - 81002da781)
2009. okt. 25. 14:50
sajnálom, akkor ez elég kesze-kusza ügy, nem lehetett könnyű neked ilyen szülői háttérrel. láttam hogy írtad a szilva levet, és nem ízlett. és ha csak magában adnád, nem összekotyvasztva valamivel? tesóm drogériában dolgozik, árulnak valami szilvás italt, régebben mondta, hogy tuti jó ilyen gondokra,és finom is. majd megkérdem a nevét. más ötletem sajnos nincs.
37. BollerKrisz (válaszként erre: 34. - 81002da781)
2009. okt. 25. 00:14

Az én lányom is imádja, viszont 2 nap ha eszik egymás után akkor harmadik nap napközben többször pityeredik el, hogy fáj a popsija és bepanthen többszöri használata meg nedves kamillás törlés segít. Viszont ha 1 nap eszik, utána 2 nap nem, akkor nincs ilyen gondunk. Csak egy tipp volt.


Én is hasonlóan jártam, (bár nekem van a világon a legjobb anyum) kaptam egy gyomorfertőzést, veszettül kipucolt 2 hétig folyamatosan (fogytam is sokat) azóta nincs gondom, de addig sírtam és Ferencz József vizet ittam naponta, csak ez segített. Nálunk a háziorvos nem vett komolyan, ő ajánlotta a FJ vizet 20 éve.

36. 81002da781 (válaszként erre: 35. - G1977g)
2009. okt. 24. 23:46

No ez az, amit nem fogok tenni!!!! :(

21 éves koromig székrekedéses voltam, de olyan, hogy havonta 1x jártam nagywc-re, akkor meg folyamatos hasmenésem volt, mert a bél kiüríti saját magát egy idő után.

Amikor 1x kórházba voltam ezzel a problémával, a dokinéni üvöltött: azonnal ágyat, beöntést neki, majd bent maradt a beöntés, a dokit meg verte a víz... Majd 21 éves koromban megoldódott magától a gondom. (nem teljesen, romlott sonkát ettem, és kiürítette a belem, utána nem engedtem eldugulni)


Huh most hogy írjam le, amit le akarok...

Szóval Anyám nem jó Anya volt, karrierista, feltörekvő, hatalommániás stb....

Soha sem lett volna szabad gyereket szülnie, ezt manapság kezdi beismerni.


Szóval nem nagyon foglalkozott azzal milyen az ember komfort érzete, mennyi szeretet kellene adnia stb....

Amikor felhívtam rá a figyelmét, hogy valami baj lehet velem, mert a nadrágszáraim egyike rövidebb, másik hosszabb, lesöpört egy kézlegyintéssel, mondván el van szabva a gatya...

Majd kiderül gerincferdülésem lett, a csípőm megbillent, kissé ferde vagyok.

Ebből kifolyólag 2 éve nem tudtam megszülni a fiam, csak császármetszéssel...


Bocsi, kicsúszott, nem akartam annyit írni, de valahol nagyon fáj....

35. g1977g (válaszként erre: 33. - 81002da781)
2009. okt. 24. 23:19
akkor kérdezd meg az anyukádat hogyan oldotta meg, hátha tud segíteni.
34. 81002da781 (válaszként erre: 32. - BollerKrisz)
2009. okt. 24. 23:17

Imádja az ecetes uborkát, most este 4 db-ot evett meg. :)

Bízom benne, ha nem esne jól, akkor nem enné.. :)

33. 81002da781 (válaszként erre: 31. - G1977g)
2009. okt. 24. 23:16
Az a gondom, hogy valami lelki eredetű dolog lehet, én is ilyen voltam picinek...
2009. okt. 24. 23:11

Arra esetleg nem gondoltál, hogy valami egészségügyi okból csinálja? Pl ha eceteset vagy savanyút evett és csípte a kaki, akkor retteg a következő rossz érzéstől? Vagy kicsit berepedt a popsija? Hála nekünk ilyen gondunk nem volt, amikortól elindult jött velem a mosdóba is és napra pontosan másfél évesen közölte, hogy nem akar többé pelust. Azóta nincs gond. Persze az éjszakai leszokáshoz idő kellett, viszont ma kért egy pelust a régi megmaradtból, mert abba akart pisilni. Kicsit meg is ilyedtem, mert már 13 hónapja nem használtuk. de csak egyszeri alkalom volt, szerencsére.

Próbáld meg megbeszélni vele, hogy miért csinálja, de ne te add a szavakat a szájába, csak ő mondja!!!

31. g1977g
2009. okt. 24. 22:56
vagy : van az a szobatisztaság-pelus. hátha abba kakilna, biztos van valami lányos mintában is.vagy ha ráadod, lehet hogy vigyázna rá, mert tetszik neki, és inkább kakilna a bilibe. bocs, nem olvastam vissza, lehet hogy már írtak előttem ilyeneket. de lehet hogy segítene, ha pár napig egyáltalán nem hoznád szóba ezt a kaki ügyet.
30. 81002da781 (válaszként erre: 28. - G1977g)
2009. okt. 24. 22:44

Ez volt az legelső próbálkozásunk.

Nem volt hajlandó megenni.

Majd szilva levet csempésztem a kedvenc italába (kávé tejszín), amire közölte Anyu fúúúúúúj rosszízű!

Így romlott a dolog a kúpig, hashajtóig...


Holnap azért megpróbálom vele megbeszélni hátha hajlandó valamelyik szobában, valamilyen módon kakilni...

De szerintem nem fog menni, valamiért nem engedi el a kakit, mintha átvitt értelembe engem nem akarna elengedni....

Most ugrott be, hogy Anyunak meséltem 2 hete, hogy álmomba meghaltam stb. és Ő velünk volt.

De hogy tegyem ne megtörténté ezt a beszélgetést?

29. g1977g
2009. okt. 24. 22:39
még egy ötlet: az én fiam elég sokáig csak a szobájában volt hajlandó kakilni, az ágya előtt állva, kis gatyába. aztán egyszer csak szólt, hogy mostmár wc-be akar. esetleg jelöljetek ki egy neki is tetsző helyet, ahol egyedül lehet, és beszéljétek meg, hogy ez lehet a kakiló-hely. lehet hogy beválik.
28. g1977g
2009. okt. 24. 22:34
próbáld meg, hogy joghurtba teszel neki korpát. nekem szülés után segített, még ha akartam volna sem tudtam volna visszatartani, és még finom is.
27. 81002da781 (válaszként erre: 25. - Gummy)
2009. okt. 24. 22:06

Huh, de hogy csináljam én ezt idegeskedés nélkül?

Amikor látom, hogy keresztbe rakja, vajúdik rajta, vörös a feje, nem alszik éjjel, akkor is csak tartja vissza...


Nekem nem gond, ha néz, szerintem ő nem fogja bírni.

A múltkor is rám csukta az ajtót. :)

No meg egy pú kicsúszott és közölte Anyaaaa fúúúúj menjél WC-re!!!


Tulajdonképpen Én most lettem terhes, gondolom ez is befolyásolja Őt. De hogy viselkedjek, mit tegyek? Hogy ne éreztessem, hogy idegesít, hogy nem nyomja ki? Vagy csak hagyjam erőlködni?

Brrrrrrrrrrrr


Van Levolacunk, vackot se ér! :( Reggel kapott 10ml-t, estig nem volt hasmenés...

Ittunk Mirát, ettünk zabkorpás kekszet, ettünk össze-vissza...

Tök tanácstalan vagyok, pedig egyszer már úgy tűnt túl vagyunk rajta...

26. 81002da781 (válaszként erre: 24. - Pemete)
2009. okt. 24. 22:00

Most kezdte a nagy cirkuszt, eddig csak visszatartás volt, de azért könny nélkül végre kijött a kaki.

Most meg sírás van és nem jön ki a kaki, csak szorítja...


Hétfőn viszem az orvoshoz, csak gondoltam hátha addig valakinek van valami tanácsa...

25. Gummy (válaszként erre: 17. - 81002da781)
2009. okt. 24. 20:28

Szerintem megtaláltad a választ. Zaklatott vagy és ideges. Lehet hogy nem hiszed el, de annyira megérzik a kisgyerekek.

Én már túl vagyok 2x is ilyenen, abszolút nem csináltam ebből problémát.


Próbáld meg, hogy legalább két napig nem stresszelsz, nem leszel emiatt ideges.

A sok székletproblémás gyerek csakis lelki okok miatt lesznek ilyenek. Ha esetleg székredése van, használjatok Levolac Laktulózt. Talán könnyeben kakil, nem kell majd erölködnie sem.

De ha nem annyira ciki, amikor te nagyvécézel, hívd be magad mellé. - ha bírja a gyerkőc :)


De a legfontosabb, NYUGALOM.

24. pemete
2009. okt. 24. 19:11

Basszus, ez nagyon nem jó:(

A háziorvos nem mondott semmi okosat?

2009. okt. 24. 13:51

Felszoktam neki ajánlani a kaki helyét, sőt mondom neki, hogy fogom a kezét, csak guggoljon le, nyomjon...

De áll vörös fejjel, keresztbe tett lábakkal, és szorítja visszafelé....

22. 81002da781 (válaszként erre: 21. - Pemete)
2009. okt. 24. 13:50

Sajnos biztos nem akar. :(

Mi még semennyire sem vagyunk szobatiszták...

Akkor 1,5 évesen sikerült a kaki, onnantól kezdve hébe-hóba bilibe ment a pisi, nyáron pelenka nélkül, de jött az ősz...

Muszáj volt vissza a pelenkát, holott nem akarta, de nem akart se bilibe se wc-be, pucéran nem maradhatott...

Utána jött a visszatartás, és a Doki néni azt mondta felejtsük el a szobatisztaságot....

21. pemete
2009. okt. 24. 12:04
Az én kislányom csak a pisit intézi a bilibe, de azt már hónapok óta. A kaki csak nagy ritkán megy a bilibe, ő kéri hozzá a pelust. Szerintem kérdezd meg, hogy nem akar-e a pelusba kakilni, hátha!
20. Verka (válaszként erre: 15. - 81002da781)
2009. okt. 24. 12:00

Szia!

Nálunk a nappali bilibe pisilés után kb. 2-3 héttel oldódott meg a kakilás. Először még elintézte reggel az éjszakai pelusba, de ha napközben kellett neki akkor azt visszatartotta, persze ezáltal szorulása lett :(, és akkor reggel sem ment.

Előfordult, hogy csak állva, nagy nehézségek árán sikerült a bugyiba, próbáltam olyan dolgokat adni ami kicsit könnyítette a dolgot, szilvalekvár, actimel ilyenek.

Végül magától megoldódott, aggódtam és is miatta.

2009. okt. 24. 11:28
Csak azt nem tudom most mihez kezdjek? Pszichológus, hagyjam szenvedni? hashajtók? Ez így marad?
2009. okt. 24. 11:27
Talán ott követtük el a hibát, hogy 1,5 évesen 1x ráült a bilire, én mondtam neki, hogy nyomjál babám... Véletlenül sikerült neki kakilni, mi a hülye szülők tapsoltunk örültünk, a gyerek meg állt a bili felett, látszott rémült, hogy ez jött ki belőle? Azóta hallani sem akar holmi biliről, és a kakilás sem tartozik a kedven időtöltései közé....
17. 81002da781 (válaszként erre: 16. - Pemete)
2009. okt. 24. 11:15

Nem, csak keresztbe teszi a lábát, és nyomja visszafelé.... Vörös a feje, úgy erőlködik, hogy a kaki ki ne jöjjön! Éjjel is felébred, feláll, és nyomja visszafelé a kakit. Most is szenvedtünk vagy 1 órát, mire mire fogtam, rákényszerítettem a wc-re, hogy ott nyomjon. Sikerült, de én mondtam neki, hogy a Thomas is így csinálja, hogy milyen hasznos mozdony ő is stb...

Minden nap van széklete, de most már cirkusszal, 2 napja.

Teljesen tanácstalan vagyok, zaklatott, és ideges.


Az hozzátartozik, hogy gyermekkorban én is előadtam ezt a műsort....

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook