Egy fiatal lány nem szülhet... (beszélgetés)
Elég furcsa egy orvos az aki ilyent állít, mivel az én nőgyógyászom pedig mindig azt mondta hogy az 1 % esély a terhességre akármelyik fogamzásgátló mellett
is fennállhat akár,akkor én úgy gondolom hogy fogamzásgátló nélkül ez a % csak több lehet.
szia!
nekem amikor vége lett az első komoly kapcsolatom és abba hagytam a gyoygszer szedését akkor 3honapig nem volt menstruáciom persze egy pillanatig semféltem mert tudtam hogy nem lehetek terhes.kaptam egy 4napos gyogyzsert és hazaküldött hogy ha abba hagyon a fogamzásgátlot akkor nem lesz peteérésem.szoval amikor kialakult egy komoly kapcsolatom és az ugy tünt hogy vége szakad akkor ismét abba hagytan a gyogyszert nem is féltem a terhességtől mert ugy tudtam nem is lehetek.és láss csodát 2honap után terhes lettem,amit nem is sejtettem,se egy rosszullét se semmi,menszesz hiánya pedig nem zavart hiszen nemrég megtörtént...16 hetesen tudtam meg.azota van egy 2és fél éves fiam...ne keseredjetek el!!
Szia!
Ez a "felismerés" valahol az orvost minősíti.
Sajnos én is kerültem hasonló szituba,persze minden hormonális kivizsgálás nélkül. Mire rájött a dokim,hogy PCO-m van,és azért nem menstruálok,akkor megnézett uh-on és közölte velem,hogy meddő vagyok!
Na,ezek után, várost,kórházat,orvost váltottam. Az új doki szépen kivizsgált mindent, megműtött..és van egy gyönyörű, másfél éves kisfiam!
Próbáljatok másik dokit keresni,és nem szabad elkeseredni!
Érdemes lenne mérni az ébredési hőjét pár hónapig. Ebből megállapítható, hogy a ciklusa milyen fázisban van.
Egy egyszerű vérvétellel is megállapítható a hormonszint. A ciklus 3. és 21. napján kell vért venni hormonmeghatározásra.
Ezek már a meddőségi kivizsgálás előtt megoldható feladatok. Drukkolok nektek.
szerintem sem lehet egy vizsgálatból ilyen következtetést levonni.
mikor először azt hittük, hogy terhesvagyok nekem is azt mondta a dokim, hogy nem volt tüszőrepedésem, de azt nem mondta, hogy meddő vagyok... viszont akkor azt mondta, hogy valószínűleg azért nem volt mert nem régiben hagytam abba a fogamzásgátló szedését. és következő hónapban már pozítív teszttel mentem vizsgálatra :))
Szia Wanda!
Én ugyan még nem voltam ilyen helyzetben, de kizártnak tartom, hogy egy vizsgálat után a doki ilyet állíthat! Emellett pedig felháborítónak, hogy egy fiatal lánynak ilyen rossz napokat okoz azzal hogy felelőtlenül mond dolgokat!
Úgy tudom, ha egy pár egy éven át sikertelenül próbálkozik, csak azután kezdik el vizsgálni ŐKET, és nagyobb százalákban van a "hiba" a leendő apa spermiumaival, amin lehet segíteni.
Az anya-jelölttel is lehet persze gond, de ez biztos nem elég hogy meddővé nyilvánítsanak valakit!
Nyugtasd meg a Hugidat, hogy ne aggódjon, csináljon egy tesztet, és sürgősen keressen egy másik dokit, ezt meg hajtsa el a sunyiba!
További ajánlott fórumok:
- A férfi minél idősebb, annál fiatalabb lányokat keres?
- Mit gondoltok a fiatalabb fiú és idősebb lány párosról?
- Mi az oka, hogy fiatal tizen-huszonéves lánykák 50 körüli, főleg egyenruhás pasikkal hetyegnek?
- Mi a véleményetek a mai fiatal 13-16 éves lányokról?
- Hogy hívja születendő lányporontyom a fiatal, nem nagyis nagymamáját, az én anyumat? nálatok mi a 'mama' beceneve?
- Idős néni vagy fiatal lány! De hol van a fiatal lány a képen?