Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani? (tudásbázis)
"..foszfát-puffer...csökkenő H+-kiválasztás...
Ha a foszfát-ürítése csökken,akkor a Ca2+ szekréció fokozódik(kalcium-foszfát-szorzat itt lényeges)"
Mi a kapcsolat a kettő között? Miért csökken a foszfátürítés?
Alkalózisban az "ionizált kalcium" szintje csökken, mivel a fehérjék magasabb pH-n több negatív töltést tartalmaznak, amik megkötik a kalciumionokat.
Az ionizált Ca2+ csökkenése PTH- és kalcitriol-szekréciót okoz, ami csökkenti a vesében a foszfát-, és növeli a Ca2++-reabszorpciót, ennek megfelelően előbbi plazmaszintje csökken, utóbbié nő.
"Akkor hol is?"
Rögtön az elején: [link]
"Nem magyarázták el.Nálunk soha semmit nem magyaráznak el,amit kéne.Csak tippelni tudok.Az érdekel?Vagy te tudod konkrétan."
Persze, de nyugodtan mondd el, mit gondolsz.
Meglepsz,meglepsz...
...foszfát-puffer...csökkenő H+-kiválasztás...
Ha a foszfát-ürítése csökken,akkor a Ca2+ szekréció fokozódik(kalcium-foszfát-szorzat itt lényeges).EZ az oka annak,amiért a Ca2+ csökkenése az alkalózis egyik tünete.Nos?
"A JGA-ban a renin képződik, az EPO nem ott."
:O
Akkor hol is?
"A vér pH-jának lúgos víz fogyasztása általi eltolódásához, ami már elég lenne ehhez, az abszurd mennyiség. Pár századdal ha el tudod tolni, a kompenzáció a nagyobb változásokat úgyis kivédi." Én is így gondolom természetesen.
"Egyébként a pH-csökkenés miért növeli az EPO-szintézist?"
Nem magyarázták el.Nálunk soha semmit nem magyaráznak el,amit kéne.Csak tippelni tudok.Az érdekel?Vagy te tudod konkrétan.
"a se-Ca2+ szint csökken(a kalcium-foszfát szorzat in vivo állandósága miatt...)"
A foszfát nem tudom, hogy jön ide. A mechanizmus nem ez, hanem az, hogy magasabb pH-n alacsonyabb az "ionizált kalcium" koncentrációja, ami az ideg ingerlékenységet befolyásolja. De megint csak azt tudom mondani, hogy a kompenzáció mind a pH-t, mint az "ionizált kalcium" koncentrációját megfelelő határok között tartja.
(A se-Ca2++ emiatt nem csökkenni, hanem növekedni fog, persze csak nagyon kis mértékben.)
A JGA-ban a renin képződik, az EPO nem ott.
A vér pH-jának lúgos víz fogyasztása általi eltolódásához, ami már elég lenne ehhez, az abszurd mennyiség. Pár századdal ha el tudod tolni, a kompenzáció a nagyobb változásokat úgyis kivédi.
Egyébként a pH-csökkenés miért növeli az EPO-szintézist?
A fokozott bázisbevitel nem túl életszerű...Egy teáskanál mire elég...De a savvesztés mondjuk hányás miatt elég hatásos.A bulémiásak biztos kicsattannak az egészségtől...
(bocsánat,nem neked szól,ez az egyik téma,amitől feláll a szőr a hátamon,bocs mindenkitől,ígérem összeszedem magam!)
Ezek a lugos vizek nagyon jók...A következő adagban érdemes fogyasztani őket:
-5l-egyszerre/2óra
Sikeresen hozzájárul a polycytaemiához,a magas RR-hez és sikeresen fokozza a thrombosis hajlamot is!
Én ezt értem, csak arra lennék kiváncsi ,hogy most pl. nagyon savas az egész szerveztem... Vettem ph. tablettákat, lúgosító vízet stb. stb.
Mennyi időnek kell eltelnie, hogy jobban érezzem magam?
További ajánlott fórumok:
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Tudtok valami szert a szervezet elsavasodása ellen, ami nem gyógyszer?
- Honnan tudom, hogy a szervezetem elsavasodott?
- Amikor elsavasodik a szervezet...
- Mit lehet tudni a Dr. Robert Young-féle "új biológiáról", és a szervezet elsavasodásával kapcsolatos elméletéről?
- Bowen technika - avagy a szervezet öngyógyító képességének helyreállítása