Egy ducus sirámai egy butik kirakata előtt (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy ducus sirámai egy butik kirakata előtt
De csak akkor habzsolja, ha kap.
Ki ad neki?
Ha évente néhányszor zsúrozik, abból nem lesz baj.
Most ne nevess ki, ez nálam is alap.
Persze imádom a férjem, de nagyon becsülöm benne azt, hogy ad a fogaira.
hozzám is jön rendszeresen, fogorvoshoz is, fogat mosni is kimondottan szeret.
én nem tudnék fogatlan emberrel élni, ha az igénytelenségből fakad.
Ők le vannak meózva, illetve az unokatestvéreimnek szóltam, hogy nézessék meg magukat.
Én még reménykedem benne, hogy nincs IR.
:(
Majd meglátjuk, ha lesz gyerekem, hogyan fog működni mindez.
Unokaöcsém egy éves koráig nem kapott édeset. Aztán megkóstolta a tortát az első szülinapján, és attól kezdve le sem áll, habzsolja. A csokira nagyon könnyű rákapni, és attól, hogy én nem adok neki, majd eszik a gyerekzsúrokon, barátainál. :S
Eléggé kikerülhetetlennek tűnik számomra a dolog.
Így van.Pontosan.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen fogorvos kezei közé kerülünk...
Ha majd lesz gyereked, még akkor vidd el, amikor nincs semmi baj.
Hadd szokja, ne kösse össze rossz élménnyel.
Na jól elvittük az eredeti témától a topikot!
Bár a jó kinézethez a szép fogsor is hozzátartozik, önbizalomnövelő hatással bír, ugyebár:)
Jó, az én anyukám is mondta, hogy menjek fogorvoshoz, mossak fogat. Biztos nem az ellenkezőjére sarkallt. Én meg el is mentem, és egy nagyon rossz élménnyel jöttem haza, mondtam is, hogy soha többé. Egész jól be is tartottam. :)
Szóval már látom, hogy mit csinálnék másképp. Ja, és egy jó fogorvos kiválasztása egy gyerek esetében nagyon sokat nyom a latba, hogy később milyen szájízzel látogatja a fogászt.
Nekem először nagyon rossz élményeim voltak, akihez most járok, profi a javából, lefekszek, lezsibbaszt, órákig azt csinál velem, amit akar egy kellemes miliőben. Sajnos mindennek ára van.
Egy utálatos, kiabálós fogorvoshoz szerintem egyik gyerek sem megy dalolva és önként.
Ha jól lerakod az alapokat, megmaradnak.
Csináld jól, következetesen.És ezzel nem csak a fogait óvod, hanem az általános egészségi állapotát is.
Neki már sokkal könnyebb lesz, mert az anyukája figyelt erre is:)
Jól tette anyukád, amit tett. Talán pont ez miatt nem szoktál rá azokra a dolgokra, amikre más igen, és sokkal nehezebb leszokni valamiről, mint rá sem szokni ugyebár. :)
Ha nekem lesz gyerekem, én sem szeretném, hogy ilyenekkel tömje magát, a cukros tea meg pláne nagy badarság, azt viszont nem hiszem, hogy az iskolában nem tér majd rossz útra netalán...:S Mert meg nem tilthatom neki, hogy teszem azt nyolcadikos korában ne egyen csokit, max az alapoknál lehetek száz százalékig ott.
Azt hiszem azt néznek, az endokrinológus adta a beutalót...de meglesem.
Köszi.
:)
Ne csak cukrot nézess, hanem 3 pontos inzulint is!
Az inzulinrezisztenciát abból lehet csak diagnosztizálni.
Nem szeretem valóban, mert gyerekként nem lettem rászoktatva. Az én cumisüvegemben víz volt cukros tea vagy gyümölcslé helyett és a nasim gyümölcs volt piskóta, keksz, csoki stb helyett.
A gumicukor már felnőtt "őrület"
Én szeretem az édességet, de keveset eszek. Mert tudatos vagyok. Ennyi. Fontosak a fogaim, és az alakom. Igen, valóban addig eszek, ameddig jól lakok (nem tovább ugyan), de nem iszok cukros üdítőket, és alig eszem édességet. Így soha nem vagyok éhes, mindig ugyanannyi a súlyom, és szépek a fogaim. Biztos genetika is nálunk a jó fog, amit anyukámtól örököltem, de azért úgy gondolom, nem árt rá vigyázni... Fogszabályzót is most szeretnék csináltatni emiatt. :)
És ha egyszer lesz gyerekem, akkor sem fogok cukros dolgokat adni neki, vagy csak nagyon keveset, ha majd úgy haragszik rá, mint anno én anyukámra, mert most már nagyon hálás vagyok neki.
Hát ha nem a fogkövek tartják egyben, akkor szerencsés.
Biztos tőle örökölte a húgod:)
Igen, szerdán kaptam meg rá a hormont.
Pár tünetem nekem is van, hízás-nehéz fogyás sok mindent elfelejtek, és gyakran vagyok levert,mindenféle ok nélkül hidegek a végtagjaim stb.
Nálam lehet, hogy bejátszik inzulin rezisztencia is...most kaptam beutalót cukorterhelésre.
:S
Nálunk sajnos ez az alulműködés "öröklődött", anyukámnak is 6,5 körüli értéke volt, mikor megvizsgáltatták, a húgomnak meg 13(!).
Mazsinka,figyi.
Egy gyerek azt ismeri, amit megmutatnak-odaadnak neki.
Ha nem kapott cukros teát kiskorában, akkor nem vágyik rá.
ha hozzászokott, hogy ha szomjas,vizet iszik, akkor később is azt fog inni.
Jó alapozás kérdése az egész.
Persze később, iskolában látni fogja, hogy van más is, meg is kóstolja, de nem válik függővé.
Ha otthon nincs kóla, csipsz, nyalóka, de van helyette gyümölcs, zöldség, ásványvíz, akkor az lesz természetes.
Én a fiamnál megcsináltam. tény, hogy következetes voltam, de megérte. Nagyon is.