Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Egres-banán befőtt recept

Egres-banán befőtt recept

Az Egres-banán befőtt hozzávalói:
850 g egres
400 g banán
500 g cukor
1 tasak Dzsemfix Extra 2:1


Az Egres-banán befőtt elkészítési módja:
Az egres megmossuk, félbevágjuk, 850 g-ot kimérünk. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, a dzsemfixszel jól elkeverjük. Kevergetés közben nagylángon főzni kezdjük. Legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az egres-banán befőtt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook