Focitorta recept

A Focitorta hozzávalói:
Tésztához:

300 g búzaliszt
1 kávés kanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
3 evőkanál tojáslikőr
175 g lágyvaj vagy margarin

Töltelékhez:

600 g hideg tejszín
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál tojáslikőr
450 g szilvalekvár

Sütéshez:

Sütőpapír, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma


A Focitorta elkészítési módja:
Bemelegítés: A formát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 15 perc Kezdés: A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, mindegyiket 26 cm átmérőjű tortalappá nyújtjuk, a sütőpapírral bélelt formába fektetjük, és villával megszurkáljuk. A tortaformát a sütő középső részébe toljuk, és a lapot megsütjük. Sütés után a tortalapot sütőrácson hűlni hagyjuk. A maradék 2 tortalapot is kisütjük. Félidő: Töltelék: A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral összekeverjük, és kemény habbá verjük. A hab jó egyharmad részét nyomózacskóba töltjük, (6 mm átmérőjű nyílás). A maradék tejszínhez óvatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt. A szilvalekvár egyharmad részét egy szűrőn átpasszírozzuk majd nyomózacskóba, töltjük (6 mm átmérőjű nyílás). A díszítést a tortalap közepén kezdjük. A szilvalekvárból hatszögletű formát rajzolunk, majd 6 tejszín hatszöget rajzolunk köré úgy, hogy a hatszögek között kis részt szabadon hagyunk a focilabda rajzolatához hasonlóan. A maradék két tortalapot egyenként egyharmadnyi szilvalekvárral illetve tojáslikőrrel elkevert tejszínnel megkenjük. A lapokat egymásra helyezzük, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lefújás:

Tipp:

- Nyomózacskó helyett, fagyasztózacskót is használhatunk a szilvalekvár felviteléhez. Ehhez vágjuk ki a fagyasztózacskó végét.
- A szervírozás idejét lecsökkenthetjük, ha a tortát 30 percre a fagyasztóba helyezzük. Elektromos késsel könnyen szeletelhetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A focitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook