Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Bodzavirágos cseresznyelekvár recept

Bodzavirágos cseresznyelekvár recept

A Bodzavirágos cseresznyelekvár hozzávalói:
tetszőleges mennyiségű gyümölcs
citromsav
bodzavirág


A Bodzavirágos cseresznyelekvár elkészítési módja:
A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk és lábasba szórjuk. A citromsavat, a befőzőcukrot hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve 10-15 percen át forraljuk. A főzés utolsó percében a száráról lecsipkedett, megmosott bodzavirágokat is beletesszük, majd forrón, fertőtlenített üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. A bodzavirág kitűnő aromát ad a nem túl jellegzetes ízű cseresznyének.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A bodzavirágos cseresznyelekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook