Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Meggybefött (fözés nélkül) recept

Meggybefött (fözés nélkül) recept

A Meggybefött (fözés nélkül) hozzávalói:
Meggy
cukor
szalicil


A Meggybefött (fözés nélkül) elkészítési módja:
A megmosott meggyet a cukorral rétegezve üvegekbe rakjuk,1 réteg meggy,és annyi cukor,hogy eltakarja a meggyet.Ha tele van az üveg,a tetejére kevés szalicilt szórunk,lezárjuk a tetővel,és elrakjuk a helyére.Nem kell rá viz!Vigyázat mert ALKOHOLOS lesz,tehát gyereknek ne adj belölle.

A meggy ize hasonló lesz mint a konyakmeggyé.
Én sütibe szoktam használni,már ha marad belölle,mert a párom imádja.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A meggybefött (fözés nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook