Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egész nagy pulykát hogy kell fűszerezni hogy átjárja rendesen? fórum

Egész nagy pulykát hogy kell fűszerezni hogy átjárja rendesen? (tudásbázis kérdés)


1 2
37. pritta
2011. dec. 28. 11:22
megettük a pulykát, 4 napig tartott és még a fagyasztóba is jutott belőle. túl nagy falat lett 5 embernek :D a töltelék és a husi is nagyon fini lett. ezentúl is így fogom csinálni
36. Nicolette 1 (válaszként erre: 34. - 1c5031b0ec)
2011. dec. 23. 13:40
Ez nagyon jo, legkozelebb kiprobalom, en is:)
35. 1c5031b0ec (válaszként erre: 33. - 03e8385f6c)
2011. dec. 23. 08:23
:DDDD Igen valami ilyesmire számítottam...,ááááááááá,jól kezdődik a napom:D
34. 1c5031b0ec (válaszként erre: 33. - 03e8385f6c)
2011. dec. 23. 08:21
Nincs legközelebb!:D Azért megnézem,ha fáradtál miattam:)
33. 03e8385f6c (válaszként erre: 30. - 1c5031b0ec)
2011. dec. 23. 05:54

Legközelebb pácold így:):)

[link]

32. e16fe97baf (válaszként erre: 30. - 1c5031b0ec)
2011. dec. 22. 13:50
:) én a gesztenyést sem bírom oly nagyon...aszalt szilvával finom de nem életfontosságú
31. e16fe97baf (válaszként erre: 26. - 03e8385f6c)
2011. dec. 22. 13:49
tárkony nálam felejtős és csak akkor szoktam elővenni ha benne van a recept címében :)...akkor kell! ritkán eszem hétköznap pulyit...valamiért nem vágyom rá csak ilytájban
30. 1c5031b0ec (válaszként erre: 29. - 03e8385f6c)
2011. dec. 22. 13:43
Azért az én pulykámat megették:)Irtó pikáns volt,ám a következő karácsonyra köszönték szépen,-maradjunk a hagyományoknál-:) Természetesen azért volt egy kis újítás:pulykaszeletkék,narancslében áztatva,kókuszreszelékes bundában.Szörnyű volt:)
29. 03e8385f6c (válaszként erre: 28. - 1c5031b0ec)
2011. dec. 22. 08:17

:)No igen, cukrász ne nyúljon húshoz:)

De volt egy másik "egyszeri asszony" is, akitől a férje megkérdezte az asztalon bűzlő csirke láttán, hogy mivel töltötte meg.

Semmivel - felelte, már meg volt töltve:)

28. 1c5031b0ec (válaszként erre: 27. - 03e8385f6c)
2011. dec. 22. 07:42
ááááááááááááá! Gesztenyemassza ! Az egyszeri kezdőháziasszony is megtöltötte a pulykabébi hasüregét nagyon finom rumos gesztenyemasszával:DDD Tejszínhab azért nem volt rajta:)
27. 03e8385f6c (válaszként erre: 24. - Nicolette 1)
2011. dec. 22. 07:37

Valószínű Floridában más hagyományai vannak a Thanksgiving Turkey projectnek, arra még nem jártam -egy barátom Washingtonban szintén beáztatja -írta tegnap.

Van aki gesztenyével, fenyőmaggal meg más töltelékekkel töltik ki az állat hasában tátongó űrt - a fecskendőben, meg kérdés mi van:)

Egy joint lehet jobban passzolna elsőre, mint rögtön kemény szúrással kezdeni:)

26. 03e8385f6c (válaszként erre: 25. - E16fe97baf)
2011. dec. 22. 07:30

Király!Erről beszélek, hogy nem ültetjük a madarat egy pácleves jacuzziba, hanem a saját levével locsolgatjuk.

Mondhatnók - hadd főjjön a saját levében:)

A rozmaring nem is rossz ötlet, a foghagyma pedig kiváló kombinációnak tűnik, gratula.


Ha hétköznap kotyvasztok pulykát - persze csak pár testrészt, nem az egész jószágot - akkor először besózom, megfűszerezem tárkonnyal és almával együtt párolom, amíg meg nem puhul, majd megsütöm és finis.

25. e16fe97baf (válaszként erre: 22. - 03e8385f6c)
2011. dec. 21. 12:02
én a szalonna csíkokat szoktam bepácolni és fokhagymát amivel spékelem tehát felszúrom a combjait húsosabb részeit és a pácolt szalonna fokhagyma csíkokat gerezdeket beledugdosom, só, bors és beborítom bacon csíkokkal fólia alatt sütöm puhulásig, a pulyka belsejébe szoktam fokhagyma gerezdeket, vöröshagymát, fél citromot tenni, rozmaringot...ezeket fogom a pecsenyelébe paszírozni, összeforralni amit majd öntetként használunk fini....mellé még félidőben szoktam dobni fokhagymát, rozmaringágat, félcitromot...ha levettem a bacont bekenem olivával györnyörűre pirítom...mindig nagyon finomra sikerül, elronthatatlan... nekem még soha nem száradt ki és az íze is elég intenzív de ha nem annyira ott a pecsenyelé ami az ízét és az esetleges szárazságát is feljavítja....alig várom
24. Nicolette 1 (válaszként erre: 22. - 03e8385f6c)
2011. dec. 21. 11:38

SZia!


Ez erdekes, itt nalunk maskeppen gondolkodnak errol a kerdesrol.

Itt pacolnak, fuszeres oldatba helyezik a pulykat es annam hagyjak allni 18-24 orat.

Sot van olyan is aki fecskendovel , izesiti.

23. pritta (válaszként erre: 22. - 03e8385f6c)
2011. dec. 21. 08:24
köszi szepen a tanacsokat es ötleket
2011. dec. 21. 05:16

A "karácsonyi" pulykát nem fűszerezzük agyon - nem úgy mint mediterrán és provance-i kollégáit, akik mazsolás, borókás és szerecsendiós pakolást is kapnak - az amcsik szegfűszeget meg csillagánizst is tolnak mellé, amit valamelyik lerohant harmadik világbeli országból loptak...


Fél kilónként 20-25 perc sütési idővel célszerű számolni.

Ami kell hozzá az só, bors, szalonna vagy vaj,citromlé.

A pulykát egészben NEM PÁCOLJUK!!! - nem is lehet, az sem tiszta aki befektetne egy ötkilós jószágot egy pácfürdőbe...


A pulykát bedörzsöljük alaposan sóval, borssal, citromlével,vajjal - vagy szalonnabőrrel( ezzel be is fedhetjük, mert jól mutat és finomabb is mint a tehénkrém)


Alufólia alatt kezdjük el először párolni - én tennék alá vörösbort is - ezzel a szafttal kell locsolgatni, azaz ami kijön belőle és alul forr a tepsiben azzal öntjük nyakon.


Ez a beinjekciózás kissé aberrált dolog, legalábbis nem sok séf van e világon aki egy döglött pulykát páclével vakcináz - azt hagyjuk meg a vörös húsoknak.


A mellét a száraz hússzövet-szerkezet miatt célszerű szalonnával borítva sütni - nem kímélő táplálék de megéri.

21. Burkuska (válaszként erre: 20. - Pritta)
2011. dec. 20. 17:44
Várom,és köszönöm nektek!:)
20. pritta (válaszként erre: 19. - Nicolette 1)
2011. dec. 20. 15:53
Én megkaptam nagyon köszönöm, de úgy tűnik másokat is érdekel :))
2011. dec. 20. 14:44
Rossz helyre kuldtem? Bocsanat erte:)
18. Burkuska (válaszként erre: 17. - Pritta)
2011. dec. 20. 13:57
Megköszönném:-))
17. pritta
2011. dec. 20. 13:09
én kaptam végül üziket küldjem át?
2011. dec. 20. 13:07
Páclé recept? Sehol senki,akinek van bevált receptje?:(
15. Cucicsillag (válaszként erre: 10. - Pritta)
2011. dec. 19. 23:38
gysz tárban simán kapsz, nem kell ahhoz drogosnak lenni...
14. Cucicsillag (válaszként erre: 12. - Bdc3e5fd2e)
2011. dec. 19. 23:37
Én is így tudom:)
13. pritta (válaszként erre: 11. - Varga.nora)
2011. dec. 19. 16:44
itt kint nálunk nem adnak ilyet csak úgy
2011. dec. 19. 16:07
Én is úgy tudom hogy a páclevet injóstűvel befrecskendezik!!!
11. varga.nora (válaszként erre: 10. - Pritta)
2011. dec. 19. 16:07
Szia. Tűt a gyógyszertárban kapsz, mindenféle recept nélkül. Tavaly amikor nagy sonkát pácoltak anyuék, akkor is a gyógyszertárban vették, és azzal inyekciózták a husit.
10. pritta (válaszként erre: 3. - Cucicsillag)
2011. dec. 19. 16:06
igen anyum is mondta h fecskendezzük be nem hiszem h kapok valahol tűt és se drogos se doktor nincs a rokonságban :)
9. pritta (válaszként erre: 8. - Nicolette 1)
2011. dec. 19. 16:05
köszi szépen :)
2011. dec. 19. 16:03
Megkeresem a fuzetemet es megirom meg ma este
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook