Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt? fórum

Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2011. jún. 2. 18:28
Nekem anyukám úgy tanította, hogy azért kell előtte fűszeres vízben feltenni főni, hogy a bogarak meg ehhez hasonló piszkok kijöjjenek belőle. És nem kell megfőzni, csak felforralni. Ha leöntjük róla a vizet, akkor a piszok benne marad, én kimerni szoktam a karfioldarabokat.
2009. aug. 29. 16:31
Én öreg karfiol faló vagyok már, igaz, panírolni apa szokott, de soha nem főzzük meg. Megfűszerezi, megsózza és úgy panírozza, mint a husit. Isssteni szokott lenni! Azt szeretem, mikor olyan egészen apróra szedi szét, centisekre. Naaagyon finom szokott lenni :))
59. ea9bff1b44 (válaszként erre: 57. - 6a98b3b9fa)
2009. aug. 25. 16:55
Én is így csinálom:-)
58. agis
2009. aug. 25. 16:30
én mindig megpárolom rántás előtt... :)
2009. aug. 25. 16:29

én a karfiol mindig félig puhára párolom leveskockás vízben, így omlósabb is.

A panírnál a tojást szoktam még ételízesítőzni, de annyi elég neki

2009. jún. 5. 05:21
Én csak sózni szoktam, vagy esetleg vegetát rakok rá, de akkor sót nem.
2009. máj. 29. 18:46

Én szoktam "sajtos panírral" készíteni:

2 tojás

10-15 dkg reszelt sajt

2-3 gerezd fokhagyma

4 evőkanál liszt

2-3 dl tej

Ezeket kikeverem és a félig megfőzött, vagy párolt brokkolit, karfiolt belemártom és forró olajban kisütöm. :-) Nagyon fincsi más zöldséggel is. Ha "simán panírozom", akkor nem szoktam megfőzni (párolni) a karfiolt, de ez a "sajtos panír" hamarabb megsül.

2009. ápr. 10. 11:00

A panírhoz használt tojást sózom meg ilyenkor, és a karfiolt főzővízébe is teszek.

Cukkinit, patiszont előtte sós vízben állva puhítom.

53. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 52. - 1366d1807f)
2009. ápr. 10. 10:59

Végülis igen. De az vékony, nyilván hamarabb átsül. Szerintem ezzel olajat lehet spórolni, mert ha már elötte puha akkor kevesebb olaj is elég a sütéhez, hiszen nem az a funkciója hogy jól megsüljön. Utóbbihoz ugye el kéne hogy lepje az olaj a karfiolt, az meg elég sok mennyiségileg a mai árak mellett. Így hogy elő van főzve, elég csak fel annyi olaj, aztán abban fordítgatom hogy minden oldalát érje.

A patiszont és cukkinit is nyersen szoktam karikákra vágva panirozni és sütni. De a karfiolt valahogy mindig megfőzöm.

52. 1366d1807f (válaszként erre: 50. - Elfelejtett jelszó)
2009. ápr. 9. 21:26
dehogynem sül meg! Próbáld ki. A hús is megsül, nem?
2009. ápr. 9. 21:23
sós víz, szűrés, panírozás
2009. ápr. 9. 20:25
Miért nem szabad főzni? Én mindig megfőzőm.. szerintem nyersen nem fog megsülni..
2009. ápr. 9. 20:00
Én ha rántott karfiolt készítek, a rózsáira szedett karfiolt kissé sós vízbe felforralom, - főzni nem szabad - lecsepegtete, felverem a tojásokat egy kis liszttel - palacsintatészta sürüségü legyen, teszek bele még egy pici tejet, borsot, delikátot, reszelt sajtot, a karfiolokat lisztbe forgatok, majd a tojásos masszába, és forró olajba szép pirosra kisütöm.
2009. ápr. 9. 19:35
Eloszor fozd meg a karfiolt, de ne legyen nagyon puha, utanna kis vegetaval, vagy delikattal szord meg, es ugy panirozd be.
2009. ápr. 8. 14:59

Egyszer szavazást is írtam ki erről. 506-an megfőzik, 48-an nem.



[link]



Ha előtte meg kéne főzni,biztos nem vacakolnék vele. De tényleg jobb ízű, ha nyersen sül.

46. c20c593f1c (válaszként erre: 45. - 1366d1807f)
2009. ápr. 8. 11:13
Láttam, hogy Te is nyersen sütöd. Szerintem így sokkal jobb ízű.
45. 1366d1807f (válaszként erre: 43. - 8c73a5832e)
2009. ápr. 8. 11:08
Nem kell tovább sütnöd, csak amíg a panír megirul.
44. c20c593f1c (válaszként erre: 43. - 8c73a5832e)
2009. ápr. 8. 11:07
Fedő alatt kezd el a sütést! Ne félj, nem szívja fel a zsiradékot. Én nem palacsintatésztában, hanem liszt-tojás-zsemlemorzsa tipusú panírban sütöm.
43. 8c73a5832e (válaszként erre: 42. - C20c593f1c)
2009. ápr. 8. 10:48
Jé... Én eddig mindig megfőztem előtte, de esküszöm, kipróbálom nyersen. Gondolom így tovább kell sütni...
2009. ápr. 8. 10:41

Az egyik kolléganőmnek meséltem vagy 20 éve, hogy előtte megfőzöm. Erre ő: Ha a húst nyersen panírozod, és meg tud sülni, akkor a karfiol is.


........és igaza van.

2009. ápr. 8. 10:39
Én sózni szoktam, nyersen sütöm.
2009. ápr. 8. 10:04
Én vegetás vízben kicsit megfőzöm, épp csak annyira, hogy ne legyen olyan kemény
2009. ápr. 5. 22:37
én csak sózni szoktam,és szintén nyersen sütöm
38. 1366d1807f (válaszként erre: 37. - S.irma)
2009. ápr. 5. 20:43
Próbáld ki egyszer, hogy nyersen panírozod. Utána már sose fogod előtte megpárolni.
37. s.irma
2009. ápr. 5. 20:13
Én sós vizben megpárolom. Majd bepanirozom aztán sütöm bő és forró olajban.
2009. febr. 21. 19:24
Én soha nem főzöm meg, és soha nem marad kemény. Nyersen besózom, pár órát hagyom állni, utána panírozom és bő olajban kisütöm.
35. SF
2009. febr. 21. 16:13
Sós vízben szoktam előfőzni, úgy világosra tudom sütni. Nem szeretem, ha sötét színű.
34. Magdi8
2009. febr. 21. 15:45
Én is sós vízben félig megfőzöm, utána panírozom.
2008. dec. 29. 18:18
sós vízbe enyhén megfőzöm utána panírozom
2008. szept. 21. 15:42
Sózni szoktam.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook