Egérke recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Egérke hozzávalói:
1/2 l tej
1/2 l liszt
2-3 evőkanál cukor
6 tojás
csipet só
a sütéshez olaj


Az Egérke elkészítési módja:
A tejet csipet sóval meg a cukorral ízesítjük, felforraljuk, és lassan belecsurgatjuk a lisztet, állandóan kevergetve. Levesszük a tűzről, és tovább verve, egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. Megforrósítjuk az olajat, és az olajba mártogatott kanállal a tésztából gömböket szaggatunk bele. Ropogósra sütjük, és még forrón kakaós vagy fahéjas cukorral megszórjuk.

Ebből az adagból nagyon sok lesz, egy kiadós levessel gyors és egyszerű ebédet készíthetünk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egérke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook