Edita Sipeky: A fogyás magasiskolája - Olvastad? Hallottál róla? (beszélgetés)
Nekem is úgy tűnik, hogy gondolatait - vagyis, hogy mindig együk azt és akkor, amit éppen kívánunk, és ha az egészséges "ösztöneinkre" hallgatunk, vége a fogyókúrának és önmagunktól lefogyunk -, már 1988-1990 körül megírta egy magyar szerző, és a könyv címe azt volt: Végleges fogyás, fogyókúra nélkül. Nagyjából abban a könyvben is az volt leírva, hogy az elhízásnak lelki oka van, többek közt a nőkbe, kislányokba belenevelt az állandó megfelelni vágyás, vagy pl., hogy akkor leszünk kényszer-evők, ha nem-szeretem de kötelező feladatok helyett mintegy "fájdalomcsillapítóként" eszegetünk. Szóval, nem rossz olvasmány, de szerintem ettől önmagában a már felhalmozott túlsúly nem megy le, talán csak a további kilók felszedése akadályozható meg.
Ez a könyv is ilyen lehet, legalábbis a kivonat tartalma alapján.
Hát, én megvettem a könyvet...Számomra se füle-se farka nem volt.
Kb.1 éve olvashattam el, de már egy gondolatát sem tudnám felidézni.
Ez egy elég részletesnek tűnő kivonat a könyvben taglalt fogyókúrás (?) elvről:
(Hoxa! Remélem, nem sértek meg semmilyen szabályt a webcím közlésével! Szeszi)
Az alapelv:
"...Ha fogyni akarunk, felejtsük el, hogy a testünk kívülről irányítható. A testet belülről irányítjuk, s ha ezt megértjük, máris beindul a folyamat. A túlsúlyt az okozza, hogy nem érezzük jól magunkat, és nem úgy viselkedünk, mint akik, amilyenek igazán vagyunk. Ezt megérteni a mérföldkő. Azonnal abba kell hagyni a diétázást, egészséges szokásokat kell elsajátítani — és mozogni kell. A foglalkozásokon először hetente kétszer egy órát tornázunk. Egészségügyi, nyújtó tornát végzünk. Nem ugrabugrálunk, mert a kövéreknek óvatosan kell elkezdeniük a mozgást. Naponta négyszer étkezünk. Nem kell figyelnünk arra, hogy mit együnk, a hipotalamuszunk pontosan tudja — azt eszünk, amit kívánunk. Fontos a napi húszperces délutáni relaxáció vagy alvás. Két hét odafigyelés, és az étkezés rendszeressé válása után fogyni kezdünk. Havonta akár négy kilót is ledobhatunk — ez kortól és súlytól függ. Sajátítsuk el a tudást: odafigyelni testünk jelzéseire!..."
További ajánlott fórumok:
- Új abortuszvita kibontakozóban... Hallottál róla?
- A föld nemsokára belemegy a null síkba. Hallottál róla?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...
- Mit láttál, hallottál ma, ami megérintette a szívedet és elgondolkodtál az eseten? Vidámmá vagy szomorúvá váltál a hallatán?
- Mi volt a legszebb mondat, amit a pasid szájából hallottál?(csak nőknek!)
- Mi a legnagyobb hülyeség amit a fogyásról hallottál?