Édes pizza (beszélgetés)
Kecskeméten több pizzéria étlapján szerepelnek édes pizzák. Főként nutellás. Szóval nem egy elvetemült ötlet.
Egy tipp: Ha teszünk 1dl fehérbort a kelttésztába akkor sokkal lazább lesz és jobban megkel.
Gyümölcsös (édes) pizza
3 tojássárgáját porcukorral kikeverünk és a kinyújtott tésztára kenjük. Mindenféle, tetszés szerinti gyümölcsöt (például: körte, őszi- és sárgabarack, ananász) teszünk rá és megsütjük. A sütőből kivéve tojáslikőrrel meglocsoljuk és naranccsal díszítjük.
Leginkább olyan kelttésztából tudom elképzelni, mint pl a kakaóscsigáét.
És a tetejére teszel sajtot? :))
Sziasztok!
Édes pizzát szeretnék készíteni, alapnak pudongot, rá meggyet, ilyesmik. Csinált már valaki ilyet, van valakinek jó receptje? Én úgy gondoltam, hogy ennek nem olyan az alapreceptje, mint a rendes pizzának, hanem kell bele még valami más is. De nem igazán találok róla semmit a neten, tehát itt kérdezősködök, vannak tapasztalatok?
További ajánlott fórumok:
- Házi pizza: megkel a tészta, a sütőből kivéve mégis lapos, teljesen száraz. Miért?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Egy pizza kálváriája
- Mennyi kalória van egy 32 cm-es pizzában?
- Milyen pizzát szoktál rendelni?
- Miért van az, hogy a pizzafutár hamarabb megérkezik bárhova, mint a mentő ?