Édes anyanyelvünk (beszélgetés)
Xerintem nincs itt semmi problem, sokak xerint a net nem kívánja meg h helyes legyen helyesírásilag az írás. ;)
Amúgy ezt egy pedagógus magyarázta el itt e nekem egyxer. Mármint, hogy neten nem kell helyesen írni. Meg akkor sem kell, amikor siet a zember.
Mondjuk én hülye vagyok, és nem értettem meg. :D
Nekem az.Mármint fontos!
Érdekes,azt vettem észre,néha, agyontanult emberek sem mindig tudnak helyesen írni....
Mi rontja el?
Lehet, a technika is ludas.De valljuk be, az olvasás hiánya is megmutatkozik.
Igénytelenség alakult ki ezen a téren, az emberek opcionálisnak érzik a helyesírást, azt hiszik, azt is ízlés és kedv szerint lehet művelni, mint a főzést.
A technikai fejlődés pedig rátesz egy lapáttal erre.
Az olvasás és a beszélgetések visszaszorulása pedig nem kedvez a szókincsnek, kifejezőkészségnek.
Retteneteket lehet itt , a Hoxán is ovasni, nyelvi otrombaságok, alapvető dolgok tévesztései, s felháborodás javítás esetén.
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelven szóljunk a gyermekhez, ha a szülőknek más-más az anyanyelvük?
- Az édes anyanyelv I.
- Normális, ha az ember kilenc éve napi 12-14 órában más nyelvet használ, akkor kopik az anyanyelvi tudása?
- Az édes anyanyelv II.
- Érdemes párkapcsolatot kezdeni egy olyan emberrel, akinek nem magyar az anyanyelve?
- Nagycsoportosoknak és 1.osztályosoknak közös foglalkozást kell anyanyelvi óra keretében tartanom.Van vkinek foglalkozás leírása, ötlete?