Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés gyűrűk mandulával ízesítve recept

Csokoládés gyűrűk mandulával ízesítve recept

A Csokoládés gyűrűk mandulával ízesítve hozzávalói:
30 dkg porcukor
3 tojás
1 kiskanál vanília aroma
15 dkg vaj
10 dkg mandula
1 csipet őrölt fahéj
1 cs
sütőpor
35 dkg finomliszt
15 dkg étcsokoládé
kevés szeletelt mandula a díszítéshez


A Csokoládés gyűrűk mandulával ízesítve elkészítési módja:
A porcukrot a tojásokkal, vanília aromával habosra keverjük, majd belekeverjük a vajat. Hozzáadjuk az apróra vagdalt mandulát, a fahéjat és a sütőporral elkevert finomlisztet. A hozzávalókat kézzel gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk, és lefóliázva egy órán át hűtőben pihentetjük. Végül az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd sodrófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk, lisztbe mártott nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval gyűrűket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ha elkészültek a mandulás gyűrűk, rácsra téve kihűtjük, meglocsoljuk olvasztott csokoládéval, és megszórjuk durvára tört mandulával.

Én korongok helyett különböző figurákat csináltam. Porcukorral meg lehet szórni, de szerintem felesleges, anélkül is finom és elég édes!
Finom, ropogós, teával isteni!

Kép a naplómban 2426-os bejegyzés


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés gyűrűk mandulával ízesítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook