Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Drogos a barátnőm fórum

Drogos a barátnőm (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Drogos a barátnőm

1 2
59. Enissa (válaszként erre: 1. - Rekamer)
2019. jan. 4. 15:58

Megköveznek jó páran biztos, de az ilyen embert nem nézem semmibe.

A drogos és alkoholista a gyengeségét mindig másra fogja, miközben gyenge, jellemtelen, egoista emberek.

Milyen ember lehet a barátnőd is, aki már fiatalon "bajba került" aztán KÉT gyerek mellett buliba járt rendszeresen.

Felelőtlen, vagy bulizok, vagy gyereket nevelek.

Van egy sorozat egyik TV csatornán. Címe: Sokkoló függőségek. Ott a szakembereknek sem sikerül nagy részét visszahozni.

Tönkreteszik szüleiket, testvéreiket és gyerekeiket.Sírnak, könyörögnek nekik, segítséget kapnának, de szinte alig volt a sorozatban olyan, aki a normális életet választotta volna a lila ködös kábulat helyett.

Én elmondanám neki, hogy segítek keresni olyan helyet, ahol leszokhat. Ha nem fogadná el a segítségem, a közelébe sem mennék, mert nem érdemel egy egoista ember szánalmat,

Ez egy vélemény, ha kemény akkor is.

58. birebora (válaszként erre: 57. - Amina93)
2019. jan. 4. 15:22
Legyen így.
2019. jan. 4. 15:16
Reméljük a legjobbakat,hogy 8ev alatt tiszta lett,es a fiúk is szépen felnőttek! 😊
56. Mezei Virág (válaszként erre: 54. - Unom)
2019. jan. 4. 14:50

😁

A jelek szerint igen!

2019. jan. 4. 14:50
Új reg:)
54. unom (válaszként erre: 53. - Mezei Virág)
2019. jan. 4. 14:49
Jó, de ilyen bénán?
2019. jan. 4. 14:42
De valahol csak kell reklámozni! ;) Nnnna! :)
2019. jan. 4. 14:35
Ez már régi fórum,lehet azóta megoldodott a probléma.
51. 55374a8548 (válaszként erre: 50. - 301ae9b789)
2018. márc. 8. 20:48
Egy biztos !Nincs rosszabb egy drogosnál!
50. 301ae9b789 (válaszként erre: 49. - 301ae9b789)
2018. márc. 8. 20:39
Jo par eves tortenet, most latom...mi lehet veluk?
2018. márc. 8. 20:16
Ha csaladsegitovel beszelsz, nem egyenes kovetkezmeny a gyermekek kiemelese! De ha igy folytatodik, sajnos, az lesz a vege...lattam mar ilyet.
2018. márc. 8. 19:55
Sokszor mondta öngyilkos lesz de az utobbi idöbe nem érdekelt!Sokszor ormotlan hangokat adott ki és depreszios volt!
2018. márc. 8. 19:51
Az én párom is drogozik igaz már nem a párom hál ég!Nagyon szerettem ,nem láttam rajta semmit aztán 5hónap után kitalált hogy ö drogos volt nem érdekelt vele maradtam persze tudtam hogy nem szokott le hisz állandoan hazudott aztán egy reggelre eltűnt az életemböl rettenetesen fájt kerestem telefonon de annyit irt még sms és feljelent aztán megtudtam leuj párja bevallom rettenetesen szenvedtem ! A barataim is elfordultak tölem a lány miatt . Aztán egy közös ismerősűnk meselte hogy az uj párjával hetente szakit!Telt az idö 6honap utan kivűkűltűnk HIBA VOLT !Érezztem ,hogy ez már nem oké nem olyan mint a régi, 2hete ujra eltűnt az életemböl irtam neki 1 durva sms t jött a válasz felhasználja ellenem.Én nem értek ehhez de az agya káros az biztos . 1 jó tanács drogossal ne kezdj a legkegyetlenebb állat!!!!!!!!!
46. rekamer (válaszként erre: 44. - Kekszi)
2011. aug. 27. 19:27
Ezek "legális" drogok, fehér por alakú bódító szerek, amiket az orrán keresztül szív föl. Dodó, mefi meg ilyen neveken futnak... sajnos sokkal elterjedtebbek, mint hittem, és sokkal nagyobb a baj, mint hittem...
45. honeywald (válaszként erre: 44. - Kekszi)
2011. aug. 23. 05:19
szív, ezt szokták mondani a speedre is, és a fűre, h fúj.. elmentem fújni. <- példamondat. én egyszerpróbáltam a füvet, hát borzalmasan rosszul lettem és hánytam tőle
44. kekszi
2011. aug. 23. 03:50
mégis milyen drog ez? mert az írásból valami narkónak tűnik... de aztán meg azt írod, hogy "szív"... a barátnőd csak nem füves cigit szív néha?
43. rekamer (válaszként erre: 41. - Milendin)
2011. márc. 20. 21:11
Tegnap leűltem a barátnőmmel és beszélgettünk... fogalmam sem volt róla, hogy mennyire súlyos a helyzet eddig, és a mélységét sem láttam. Tegnap végre teljes képet kaptam róla és a helyzetet sajnos én alábecsültem. Azt kell mondjam, igazatok volt! Jópár órás beszélgetés alatt végre sikerült beszélgetnünk a problémáról. Öröm, az ürömben, hogy ő is fölismerte már a problémát,csak két hétre kapott időpontot a drogambulanciára, és nem bírta ki. Ma fölhívott sírva, hogy kitisztult (mert még tegnap is a drog hatása alatt volt) és igazam volt, és megköszönte. Nem ringatom magam hamis illúziókba, mert tudom, hogy a harc az nehezebb lesz,mint most gondolnám. Megbeszéltük, hogy elmegyünk együtt a drogambulanciára. Ő és én, kézenfogva... Nem tudom még hogy sikerül-e végigvinni az úton, mert elsősorban Neki kell akarnia... félek kicsit.. ez olyan terep, amit én még nem ismerek, és a mélységeit sem..... Nem tudom, hogy elég erős-e az elhatározása, hogy a hétköznapokban is, tartózkodjon a drogtól.... nem ringatom magam hamis illúziókba, attól, hogy most erősnek érzi magát, attól még nem múlt el a probléma.. sőt...
42. 07c4794583 (válaszként erre: 41. - Milendin)
2011. febr. 10. 00:27
Ezek teljesen adekvát, mégis sokak számára ismeretlen gondok/gondolatok. Véleményem szerint a drogozás (piálás, cigizés, bűnözés, lopás, úgymint a tágabb értelemben vett "negatív" élet) előszobája nem a fű, hanem az elromlott gyermekkor, elromlott nevelés, elromlott kis-, közepes- és tinédzserkori élet.
2011. febr. 2. 21:54
Tudjátok, az a fő gond, hogy az emberek az elmesélések alapján alakítottak ki véleményt a drogosokról. Viszont példának okáért aki megiszik jó pár piát havi egyszer egy bulin az nem alkoholista a közvélemény szerint, aki viszont mondjuk ugyanezt teszi droggal az drogos. Aki pedig drogos az ugye ápolatlan nem érdekli semmi csak a következő adag, annak szakadt a ruhája és mocsokban él. Még egy napi rendszerességgel alkoholt fogyasztóra is hallottam már olyat hogy nem alkoholista. Milyen érdekes, hogy ilyen esetben sokan eléggé lazán veszik a dolgot. A drogosok köztünk járnak és csak az ismeri fel őket a hétköznapokban akik már maguk is jártak a cipőjükben, ha csak el nem mondják mivel szokták magukat bódítani. Minden függőség rossz dolog, mivel bármit is csinál az ember mindig kell neki a függésének tárgya is, különben nem érzi jól magát. Amit a cikkben olvastam tipikus duma, hogy ez csak pszichikai függés. Nem szabad elfelejteni, hogy a pszichikai függés igenis nagyon komoly dolog. Ahogy azt sem szabad elfelejteni, hogy az egyik legerősebb függést az alkohol okozza aztán a cigi és most mindenki elgondolkozhat miért a füvet tartják a kemény drogok előszobájának. Szerintem az alkohol is az vagy a cigaretta is az lehet. Rengeteg ember el lehetne ítélni valami miatt, de felesleges. Ilyenkor inkább az elesettségüket kell figyelembe venni és azt, hogy mindig megvolt az ok ami odáig juttatta őket, hogy konkrétan gyilkolják saját magukat. Rengeteg kábítószeressel beszélgettem és a legtöbb esetben a szüleiknél töltött évek alatt törtek meg annyira, hogy ezt az utat választották. A szülők rengeteget dolgoztak és nem jutott idő a gyerekre, csak annyi hogy kiabáljanak és a helyükre parancsolják őket. Aztán ezek a gyerekek találnak egy társaságot ahol mindenki a szeretetről beszél és az összetartozásról. Mire rájönnek, hogy őket csak a drog tartja össze és nincs is más témájuk és igazából egyetlen megoldásuk is mindenre az addigra már késő. Már ők is újabb és újabb kifogásokat és okokat gyártanak annak érdekében, hogy drogozhassanak. Szeretném tudni, hogy az a sok minta szülő és ember akik ilyen élesen fogalmaznak mit tesznek majd ha a gyerekeik lesznek hasonló cipőbe. Legtöbbjük ellöki a saját gyerekét. Ezért én boldog vagyok hogy benne voltam, mert tudom, hogy a drog nem változtat az emberen visszafordíthatatlanul a saját lénye ekkor is ott lakozik csak túl mélyen van ahhoz, hogy felszínre kerülhessen. Ehhez kell a segítség, kell a család és a barátok. Az empátia a legjobb tulajdonságok egyike és miután gyereke van az embernek elengedhetetlen.
2011. febr. 2. 14:18
Milendin, teljesen igazat adok! Nagyon jó hogy leírtad, én nem mertem a saját tapasztalatomat a drogokkal, mert volt bőven, éveken át, többfélével kapcsolatban. Igaz, anyuval éltem még, huszonévesen. De közben dolgoztam, soha senki nem vette észre, és nem gondolta volna rólam. Nekem elég volt egy-két plakát, nem tudom emlékeztek-e, "a drog megöli a szépséged", "a drog megöli a szerelmet". Mindig láttam, mikor a busszal mentem haza, és elgondolkoztam rajta, és egy idő után elkezdtem más szemmel nézni a drogos barátaimat. Aztán megismertem egy fiút, csak barátként, aki nem drogozott, és emlékszem, egy ilyen bulira benézett, és sosem felejtem el a tekintetét, mikor csukta be az ajtót, és elment, és azt kérte, hogy vigyázzunk magunkra. Látszott a szemén a megvetés, szeretett minket, de gyűlölte amit csinálunk. Úgy kapaszkodtam ebbe a nem drogozó fiúba, mint fuldokló a megmentőjébe, sokat vele voltam, amíg teljesen meg nem változott a gondolkodásom. És aztán már csak odamentem a drogos barátaimhoz, de nem csináltam semmit, ők füveztek, én meg max. cigiztem, és úgy is jó volt. Persze egy idő után már zavart, hogy alig lehet velük valamiről beszélni, de szerencsére egyre többen tértek észhez. Volt köztük, aki heroinozott is, és mára családapa, pedig nem volt pszichológusnál, se rehabilitáción. Lehet hogy csak szerencsénk volt, de mindenki elhagyta szépen.
39. 07c4794583 (válaszként erre: 35. - Milendin)
2011. febr. 1. 22:01
Mennyivel többet ér az ilyen értelmes, avatott vélemény, mint némely kommentelő "szabad akaratából drogozik" típusú rikácsolása. A függőség egy bonyolult, nehezen gyógyítható dolog, hiszen az embernek a gondolatait, gondolkodásmódját kell megváltoztatni, tehát olyasmit várnak el tőle, amire a legtöbb nem drogos, teljesen átlagos ember sem képes. Én gratulálok a változásodhoz, és hogy megvívtad ezt a hosszú harcot. Abszolút riszpekt.
2011. febr. 1. 20:50
Nzs2001 ne érts félre nekem a te feltételezéseddel semmi gondom nem volt. Még majd az elején volt aki azt mondta hogy a gyereket kéne elvenni tőle, meg hogy milyen ocsmány. A gyerek elvétele hát gratulálnék hozzá, mivel tuti út a teljes összeomlásig. Szerintem jelenleg a gyerek az egyetlen aki kicsit visszafolytja. Mikor már nem lesz gyerek az lesz az utolsó csepp és akkor vége. Aki depressziós és drogozik azt látja, hogy nem tud tenni semmit és soha nem fogja visszakapni a gyereket stb. Erre a gondolatsorra még többet fog szívni.
37. nzs2001 (válaszként erre: 35. - Milendin)
2011. febr. 1. 20:16
Le a kalappal előtted, hogy le tudtál állni és volt erőd rendezni az életed. Lehet, hogy félreértettél, én csak kérdeztem a prostitúciót, mert kicsit homályos volt a célzás, hogy mi az amit csak úgy tud elviselni ha drogozik. És nem ítélem el sem a drogozásért, sem másért. Amíg nem voltunk valaki helyzetében nem tudjuk, hogy mit miért tesz valaki nincs jogunk elítélni senkit. Szerintem még akkor sem, ha mi esetleg erősebbek voltunk, vagy jobb megoldást találtunk egy- egy helyzetben.
2011. febr. 1. 19:56
A barátnődnek mond el szerintem is amit gondolsz az életéről. Amennyiben valóban prostituált mint ahogy itt már egy kommentáló említette, akkor magyarázd el neki, hogy amennyi pénze elmegy a cuccra a végén annyi marad mintha valami olyan állása volna ami ugyan kevesebbet fizet, de nem hányna önmagától és nem kellene hozzá drog, hogy el tudja látni a munkáját. A folyamatos bűntudat ami tuti mardossa ha a gyerekére néz és ostorozza magát hogy ilyen szar alak amiért drogozik, a lehető legrosszabb dolog a világon és a legtöbb drogos gyorsan rászív valamit, hogy elmúljon, ördögi kör. Nyugodtan elmondhatod neki, hogy a bűntudat csak a droggal múlik el és hogy ezt ő is jól tudja mikor épp tiszta.
2011. febr. 1. 19:51

Látom vannak akik teljesen földbe döngölnék és ocsmánynak, undorítónak bélyegzik. Én jártam az ő cipőjébe és már gyerekem is volt. 26 éves koromig meg sem fordult a fejemben, hogy droghoz nyúljak. Azaz előfordult, hogy két alkalommal kipróbáltam a füvezést, de slussz, semmi mást és azt sem többször. 24 évesen férjhez kellett mennem és ezt nem is feszegetném tovább, majd rá következő évben született a lányom. Semmi gond nem volt. Nem ittam, nem dohányoztam, nem drogoztam.

A kapcsolatom a családommal mindig olyan volt amilyen, nevelőapám volt gyerekkoromban és nem volt leányálom. A férjemmel való kapcsolatom is olyan volt amilyen szinte nem is nevezném kapcsolatnak. Aztán 26 évesen jött amire nem is gondoltam, elkezdtünk füvezni, nem sűrűn, de mégis. Aztán a férjem barátai elhívtak bulizni és ott volt minden ami drog a férjem kipróbálta és addig mondták hogy én is. A gyerek akkor volt két éves. Borzalmas fél év következett, minden második hétvégén voltunk ilyen buliban. Hozzátenném, hogy jól menő vállalkozásunk volt és a gyereknek mindig mindene megvolt. A védőnő sokat járt hozzánk és soha nem vette észre,hogy bármi gond lenne. A házunk mindig rendezett volt, tisztaság volt. Nem voltam szakadt sem én sem a gyerek, se koszosak se büdösek se lecsúszottak. A lányom két évesen már több versszakos verseket mondogatott. Sokat olvastam neki, sokat játszottunk, sétáltunk, kirándultunk. Viszont hatalmas volt a bűntudatom, míg végül azt mondtam nem kell több ilyen buli. Viszont a fű maradt. Évekig maradt. 2009-ben összeszedtem magam és elküldtem a férjemet ettől jobban lettem és lényegesen ritkábban füveztem, de mégis füveztem. Utána történt meg az áttörés és pszichológushoz mentem. Elvittem a gyerekem is, hátha okoztam benne bármiféle törést. a pszichológus elmondta, hogy a gyerekkel semmi dolga, imád engem és semmi olyat nem lát ami miatt aggódnom kéne. Velem viszont volt mit tegyen. Hosszú volt az út és rögös is, de 2011-et írunk és én már majd egy éve nem szívtam füvet. Jelenleg babát várok a világ legjobb kapcsolatából így a dohányzásnak is búcsút intettem. Amit pedig tudok, hogy ha most gondom adódna és nem tudna más segíteni akkor a pszichológushoz fordulnék nem a droghoz. Ezért azt gondolom, nem feltétlen van hatalmas veszélyben a gyerek, bár ez attól is függ, hogy ők milyen mértéket tartanak, mert a speed és egyéb porok véleményem szerint veszélyesebbek mint a fű. Azt pedig ne felejtsétek el, hogy szülök ezrei buliznak a gyerekek előtt ahol alkohol fogyasztás is van és nem szabad elfelejteni, hogy az alkohol ugyanolyan drog mint a többi csak legális és módosítja a tudatot. Náluk sincs nagyobb biztonságban egy gyerek mint annál aki elszív egy füves cigit. Ezért ítélem el az összes drogot. Nem az embert aki használja, mert ő elkeseredett, nincs önbecsülése, mert ha lenne nem pazarolná az idejét és az egészségét ilyen mocskokra. Igazából azt hiszem semmiféle szívni és inni való nincs szüksége az embernek a vízen és az üdítőn kívül ahhoz, hogy jól érezze magát.

34. eva1955 (válaszként erre: 19. - Orsolya33)
2011. febr. 1. 03:08
Ne csak a gyereke miatt változzon meg, hanem saját magáért.Az ilyen emberek nem tisztelik saját magukat. Majd ha meggyógyul,és belemer nézni tiszta szívvel a tükörbe, akkor kezdi tisztelni saját magát és családtagjait. Aki be van lőve azt nem érdekli, senki és semmi, csak az a lényeg, hogy mit lehet ellopni, lenyúlni, hogy legyen pénze drogra és piára, és csak akkor fog leszokni, ha Ő akarja, nem a férj, a gyerek, hanem csak ŐŐŐŐŐ!!!!!!
33. eva1955 (válaszként erre: 22. - Bdog1)
2011. febr. 1. 02:52
Én is ebben a cipőben jártam, csak nekem a fiam ivott, és drogozott. Nem foglalkozott a gyerekével, még dolgozni el-el járogatott. De minden este remegő gyomorral vártam haza. Beszéltem vele szépen, aztán már csúnyán, és a végén kivágtam az utcára. Nem adott fizetést, ellopták a pénzét, sok minden eltűnt a lakásból, és akkor besokaltam. Mondtam neki, hogy majd akkor jelentkezz,ha valóban Te megakarsz változni, nem miattam, hanem magadért.Egy este kaptam egy telefont, hogy László kórházban van, mert teljesen besárgult.Akkor mondta ki előszór, hogy Ő így már nem akar élni, anya segíts.Segítettem, most másfél éves rehabilitácion van, teljesen tiszta!! Még 1 éve van hátra, jelenleg szakmát tanul és nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott. Remélem vissza kapom a fiamat!! Remélem megtalálod életed párját akivel nagyon boldogok lesztek. Tiszta szívemből kívánom Neked!! Üdvözlettel Éva
2011. febr. 1. 02:27

Hát sajnos, nem sokat tudsz csinálni. Ha Ő magától nem jut el odáig, hogy Ő érezze, hogy már nem akar drogozni, leakar állni addig semmi esély. Én a fiammal jártam igy, ivott, drogozott, pokollá tette az egész családunk életét. Én besokaltam és kivágtam az utcára, mondtam neki, hogy ha neked ez kell, akkor éld így az életed, majd akkor jelentkezz,ha már azért kérsz segítséget, mert már te nem bírod ezt az életet. És sikerült, 6 hónapja rehabon van, szakmát tanul és még 1 évig ott marad. Köszönet a Máltai Szeretet Szolgálatnak, ott tudsz segítséget kérni, de csak ha Ő is akarja.Erőszakkal nem megy.

Csak lehetőséget ne adjál, hogy drogossan menjen hozzád,vagy pénzt kérjen bármilyen indokkal, mert csak piára, vagy drogra kell neki. Ez nagyon fájdalmas folyamat, neki is és annak is aki nagyon szereti a gyerekét, vagy barátnőjét, és létja, hogy megy tönkre. Nagyon sok kitartást és erőt kívánok neked és a lány családtagjainak! Üdvözlettel Éva

31. 63973684eb (válaszként erre: 21. - Beatrix57)
2011. jan. 30. 18:56

Biztosan jól áll anyagilag. Mert nekem személy szerint nem lenne úgy pénzem ilyesmire, hogy az nem menjen a gyerek kárára.

És ha már függő lennék, biztosan orvoshoz fordulnék, mert nem férne bele az értékrendembe, hogy drogokra költöm azt a pénzt, amit a gyerekemnek adhatnék!!

Más világ?? Igen, ebben igazad van! Egy fiatal, gyerektelennek talán így is felfogható! De aki vállal egy gyereket, az megint egy más világ! És magamból kiindulva kimerem jelenteni, hogy semmilyen függőség nem győzhet az anyai "függőség" fölött.

Ha ennek a nőnek a gyereke lenne a legfontosabb,és nem a drog, tenne azért hogy leszokjon a cuccról..

2011. jan. 30. 18:31
Nehéz helyzetben vagy, ha segíteni akarsz. Jól értettem az utalást a cikkedben, "hogy azért drogozik, hogy el tudja viselni ezt a fajta életet"- ezzel arra utalsz, hogy prosti?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook