Drogfüggő a gyerekem segítséget kérek (beszélgetés)
Pontosan így.
Iszonyat kemény lehet egy anyának.
De nincs más megoldás.
De igen, mindennél erősebb.
Az életösztönödnél is erősebb.
Szerelem?
😂🤣😂🤣
A jó szándékodban nem kételkedem, de ez egy orbitális baromság.
Hát szerintem itt nem fog menni!:(
Ami még eszembejutott:
a facebookon van egy csoport a Dudits-é: online támogatócsoport függoknek. Na ott ismerik pontosan, hogy mit kell tenned! Kérj ott segítséget!
Ameddig a fiad saját maga nem szeretne változtatni, addig semmit nem tudsz tenni. Legalábbis az ő érdekében biztos hogy nem. Saját magadért, és a beteg kislányodért pedig azt az egyet tudod csinálni, hogy kiteszed a szűrét, mint ahogy azt előttem már sokan javasolták.
Egy bentlakásos drogelvonó intézmény talán segíthetne, de azt neki kellene akarni. A leírtak alapján viszont abszolút nem hajlik ilyesmire.
Nagyon sajnállak, nehéz ügy, de tartsd szem előtt a másik két gyerekedet is! Sok erőt kívánok!
Van időd bőven.
Menj önkéntesek valahová ahol drogosokkal foglalkoznak.
Rájössz majd hogy a szerelem számukra a drog.
Az egy dolog, hogy mit szeretnél írni és megint más, hogy mit írsz le, olvasd vissza a tizest.
Nem sportolna egy drogos hidd el. Rajtuk csak az elvonó vagy egy szakértő , drogprevenció, ha csak kezdődő szint, én bízom az egészségügyben dolgozókban. A probléma inkább a nem megfelően biztosított és támogatott háttér, a kevés anyagi juttatás innovációra és bérezésekre az állam részéről. Így soha nem lesz meg a kellő eredmény. A drogos emberekkel szinte alig foglalkoznak.
Ezt nem tudom mi lehet a probléma, lehet csak az egyik, de akár mindkettő is.
Nem szeretnék a szülei, testvérei helyében lenni.
Többen írták már - ne menj bele a játszmájába. Tedd ki a szűrét. Igen, baromi nehéz, mert felelősnek érzed maga szülőként a felnőtt gyereked viselkedése miatt.
Miért is te vitted el az elterelésre?
Hol voltak a következményei a nem megfelelő viselkedésének, amellett, hogy mindent megadtál neki?
A TEK-es tesót részben értem. A háta közepére nem kívánja a kellemetlenséget a munkájában. Neki feddhetetlennek kell lennie. Baromira nincs szüksége egy drogos öcsire.
Viszont nem értem, hogy téged, az anyját miért nem támogat, erősít, biztat. Vagy megtetette, de te megvédted a drogos gyerekedet vele szemben és belefáradt, hogy hiába beszélt?
Ne haragudj, de ez az a helyzet - hiszen segítséget, tanácsot kértél - hogy elmondjuk őszintén. Nagyon fájdalmasak lehetnek ezek a szavak. Kérlek, hidd el, hogy nem a bántásod a cél.
Őt már nem lehet simogatással változásra bírni.
A drogban az a legszemetebb dolog, hogy olyan rosszról akarjuk leszoktatni őket, ami jó.
Amíg benne nincs motiváció a leszokásra, a jó Isten nem tud rajta segíteni.
Ezért sem sikerült a korábbi kísérlet.