Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Disznótoros orjaleves recept

Disznótoros orjaleves recept

Elkészítési idő 150 perc

A Disznótoros orjaleves hozzávalói:
1 kg húsos orja (sertésgerinc)
20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyem
15 dkg zeller
15 dkg karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál zeller zöldje (vagy 2 evőkanál szárított lestyán)
Ízlés szerint őrölt bors

gyömbér
szerecsendió-virág
csípős paprika
A tálaláshoz: kifőzött cérnametélt,apróra vágott zellerzöld
csípős hegyes paprika


A Disznótoros orjaleves elkészítési módja:
Az orját feldaraboljuk, 3 liter hideg vízben feltesszük főni.Ha felforrt, habját leszedjük, beletesszük a tisztított és feldarabolt zöldségeket, egészben a megtisztított vöröshagymát.Ízlés szerint fűszerezzük,és lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Apróra vágott zölddel meghintve, külön kifőzött cérnametélttel, vagy daragaluskával tálaljuk. Külön tányérkán csípős paprikát is kínálunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A disznótoros orjaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook