Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalámi házilag recept

Szalámi házilag recept

Elkészítési idő 120 perc

A Szalámi házilag hozzávalói:
4,5 kg disznóhús
10 dkg só
1 kg ledarált sovány marhahús
3 dkg őrölt fekete bors
2 nagy fej fokhagyma


A Szalámi házilag elkészítési módja:
A disznóhúsokat megtisztítjuk a zsírtól, a hártyáktól és a bőrtől, majd felvágjuk 3-4 dekás kockákra. A húst meghintjük a sóval, alaposan átkeverjük, majd egy nagyobb edénybe rakva hideg helyen - kb 6-8 fokon - letakarva 3 napig érleljük. Ezután a darált marhahúst összekeverjük az őrölt borssal, a zúzott fokhagyma kipréselt levével és a két fajta húskészítményt összekeverjük.A húsmasszát bélbe töltjük úgy, hogy ne maradjon benne levegő. Fellógatva szárítjuk, majd füstre tesszük.


Kategória: Húsételek receptjei


A szalámi házilag elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook