Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Disznótoros agyas leves recept

Disznótoros agyas leves recept


A Disznótoros agyas leves hozzávalói:
kb 70 dkg friss disznóhús
1 nagy fej hagyma
2 nagyobb répa
1 kg apró savanyúkáposzta
1-2 paprika (egyik csípős, kihagyható)
2 ek reszelt ecetes torma
50-60 dkg sertésagyvelő (kb. 3 disznótól való)
2-3 marék rizs


Disznótoros agyas leves

A Disznótoros agyas leves elkészítési módja:
A friss húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, az apró savanyúkáposztát rászórjuk, teszünk bele paprikát csíkokra vágva, ízesítjük sóval, borsal, tormával, majd felengedjük abalével és odatesszük főni. Mikor majnem kész, hozzáadjuk a darabokra vágott agyvelőt és 2-3 nagy marék rizset, készrefőzzük.

Tálaláskor adhatunk még hozzá ecetes tormát és gazdagíthatjuk tejföllel.

Nagyon kellemes savanyú levest kapunk, ami disznótoros nehezebb-zsírosabb falatok remek kísérője!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A disznótoros agyas leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook