Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zabgaluska leves recept

Zabgaluska leves recept

A Zabgaluska leves hozzávalói:
1 tojás
5 dkg zabkorpa
1 csipet himalája só
víz a főzéshez


Zabgaluska leves

A Zabgaluska leves elkészítési módja:
A tojást megsózzuk, majd villával felverjük.
A felvert tojáshoz hozzáadjuk a zabkorpát és 1 órát állni hagyjuk.
Attól függően, hogy mekkora zabgaluskákat szeretnénk, evőkanállal vagy teáskanállal kiszaggatjuk.
Ha evőkanállal szaggatjuk, 1/3 evőkanállal kiveszünk a zabkorpás masszából és egy másik evőkanállal megformázzuk. Ilyenkor 10 db zabgaluskánk lesz.
Egy lábasban vizet forralunk, amit egy nagy csipet sóval ízesítünk.

A zabgaluskákat a forrásban lévő sós vízben vagy zöldséglevesben 20-25 perc
alatt kifőzzük.

100 g (a teljes mennyiség) zabgaluska) tápértéke:
242 kcal,
29,5 g szénhidrát,
19 g fehérje,
8 g zsír.
1 db zabgaluska tápértéke (10 db egyforma súlyú esetén):
24,2 kcal,



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 10. 09:05
A zabgaluska leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook