Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-mákos almás pite recept

Diós-mákos almás pite recept

A Diós-mákos almás pite hozzávalói:
10 dkg zsír
1 kávéspohár cukor
kevés tej(kb. 1 dl)
1 csomag sütőpor
50 dkg liszt
A töltelékhez:
1 kg alma lereszelve
5 dkg darált dió
5 dkg darált mák
kis cukor
1 káváskanál fahéj


A Diós-mákos almás pite elkészítési módja:
A zsírt és a cukrot kevéske tejjel kikeverjük, utána hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot. A kis cukorral, fahéjjal, dióval és mákkal összekevert reszelt almát elegyengetjük rajta, majd ráterítjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, tejjel megkenjük, és megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-mákos almás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook