Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-fahéjas szelet recept

Almás-fahéjas szelet recept

Az Almás-fahéjas szelet hozzávalói:
25 dkg sütőporos liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
10 dkg kristálycukor
1,25 dl napraforgóolaj
2 tojás - felverve
1,25 dl gyümölcstea vagy almalé
2 alma - meghámozva és lereszelve


Az Almás-fahéjas szelet elkészítési módja:
# Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy téglalap alakú, közepes méretű formát. Tegyük a lisztet tálba, a fahéjjal és a sütőporral keverjük el, majd keverjük bele a cukrot. Formázzunk mélyedést a közepébe, majd tegyük bele az olajat, a tojásokat, a teát/almalevet és a reszelt almát. Jól keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába, és süssük 40-45 percig, amíg a közepébe szúrt hústűre már nem ragad a massza. Hagyjuk hűlni 5 percig a formában, porcukorral hintsük meg a tetejét.

Megjegyzés:
Nagyon könnyű és nagyon finom. :))


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-fahéjas szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook