Depo provera fogamzásgátló injekció- ismeri valaki? (beszélgetés)
Igen, úgy látom sehol semmi gond.....de legyen továbbra is így....:)
Boldog Karácsonyt neked is és MINDENKINEK!!!!!!!!!!!
Szia, úgy látszik szerencsére újabban senkinek sincs gondja a Depo-proverával---lám csak, Nálad is meghozta a türelem a gyümölcsét, kívánom hogy maradjon is így minden!
Békés karácsonyt kívánok: Eszter
úgy látom régen írtatok már :)
mindenki készül a karira? jó is az :)
most tök normális volt a menzeszem.......vkinél vmi???
Szia, igen, lehet normális, így próbál helyreigazodni a saját hormonrendszered, és időbe telhet amíg sikerül visszaállítania a spontán ciklusokat.
Én a helyedben még egy kis időt adnék magamnak mielőtt orvoshoz megyek, gyorsan hozzáteszem azt is hogy ez kizárólag egy magánvélemény.
Szia, remélhetőleg segíteni fog, ha doki mondta, akkor meg főleg.
Hallottam már ilyenről, remélem bejön Neked is.
Szia Monika, nem, nem lesz más szervednek baja a sok vérzéstől, csak arra figyelj, hogy az elvesztett vasat pótold valamilyen formában.
Rengeteg vaspótló készítmény kapható a patikában recept nélkül is.
Persze hogy nem jó ha ennyi ideje vérzel, és az is jogos ha a megoldást keresed, bárcsak a "jóhírű" orvos segíteni tudna valami hasznos ötlettel....légy szíves majd írd meg hogy mit javasolt, érdekelne.
Addig is kitartást és türelmet: E
Szia, ha műtötték is a petefészkedet, akkor amiatt is lehet vérzészavarod, és lehet hogy még a Provera is kering a szervezetedben.
Valószínű hogy kell jó pár hónap a műtétek után, mire a petefészkeid működése ismét ciklikusan beindul, utána bármikor megfoganhatsz.
A vérezgetés( főleg ha csak pecsételgető jellegű) önmagában még nem zárja ki azt hogy teherbe ess, van aki nem ciklusosan vérzik, ennek ellenére nála is bekövetkezik a megtermékenyülés, csak ennek kisebb az esélye mint akinek normál ciklusai vannak.
Szia, ez az egyik leggyakoribb mellékhatása ennek az injekciónak---sajnos van akinek 8-10 hónap is kell ahhoz hogy teljesen kiürüljön a szervezetéből, és helyreálljon a saját ciklusa.
Én a helyedben semmiképpen nem engedném megkapartatni magamat--főleg mert még nem szültél--inkább próbáld meg türelemmel és amennyire lehet ép idegrendszerrel kivárni míg a szervezeted helyrebillen ez után a "hormonbomba" után.
Nem tudom miért nem tiltják már végre be, készült egy felmérés amiben feketén fehéren le van írva, hogy az ezzel védekező Nők több mint 90 %-nak kisebb-nagyobb mellékhatásokat okoz már egyetlen injekció is....
Szia, nem tudom miért szeretik a nőgyógyászok ezt a kombinációt ( Mirena+ Depo Provera) már mástól is hallottam.
Hát mit mondjak, az eddigi hsz-ek szerintem magukért beszélnek, sok mellékhatása van, paradox módon legfőképpen az, ami ellen kaptad: vérezgetés, illetve folyamatos vérzés.
És annyiból kellemetlenebb így, hogy míg a Mirena egy mozdulattal levehető, ebben az egy injekcióban lévő progeszteron sok-sok hónapig fog keringeni a szervezetedben, és ha gondot csinál, nem nagyon van ellenszer.
Bízzunk abban hogy Nálad rendben lesz minden és nem jön elő a sok hülye mellékhatás, ha visszaolvasol, írt olyan sorstárs is aki állítja hogy ez a legideálisabb fog. gátlási módszer....egyébként meg ha már beadták, kár is itt olvasgatni, mert visszacsinálni nem lehet, előre meg nem érdemes azon aggódni, hogy Nálad milyen hatása lesz.
Én mindenesetre kívánom, hogy váljon be.
Sziasztok ! segitségre lenne szükségem. Tegnap kaptam Depo P. injekciót a mirenám mellé, mert folyton véreztem. Most nézek utána és látom, hogy hogy sok rosszat irtok róla. Mire számitsak , melyik a legnagyobb gond vele? Mindenki vérzik tőle?
Mellékhatások miatt fájhat a fejem? Illetve a hüvelyi fertőzésre is számitani kell??
akkor legközelebb kúpot veszek...köszi :)
első szuri után kb.1,5hó alatt 10kg min.felszaladt....nagyon érdekes volt...azóta még 5...szóval próbálok esténként sétálgatni,de fáradt vok munka után és nem mindig jön össze....hasam baromi nagy...a többi nem is zavarna...nah mindegy. hátha nem kell sokáig várni :)
Tudom, hogy rossz érzés,de lassan visszaáll majd a súlyod is.Én is az 54 kilómmal estére mindig 62 lettem.Pedig nem ettem többet.Olyan volt a combom mint az elefánté,már újra a régi.Depresszióra azóta is gyógyszert szedek.Én mivel a korom miatt már nem szedhetek gyógyszert a pharmatex kúpot használom,nőgyógyász is mondta ha megfelelően használom biztonságos.A kúp azért jó mert mindjárt elolvad és nem kell 10 perceket várni.Egy kicsit gáz,hogy utána csak sima vizet használhatsz,de meglehet szokni.Jobb mint a sok hormon.
Szia,vigyázz magadra és fel a fejjel!!!
Szia!
Ne féljél már nem lesz semmi probléma.Én 4 inj.-t kaptam és az utolsó után másfél évre jött először minden kín és fájdalom nélkül.Igaz az első akár a kávézacc de megörültem annak is .Azóta rendszeresen időben és minden gond nélkül zajlik a folyamat.Pedig 46é.vagyok.Úgyhogy nyugodjál meg.OK?
Szia, igen, csak az előnyeit szokták ecsetelni a Dokik....
Bár van akinek valóban beválik, nekem is van ilyen ismerősöm, évek óta ezzel védekezik és semmi mellékhatása. Csak irigyelni tudom érte, és ez is azt mutatja, mennyire másként reagál minden nő szervezete ugyanarra a valamire.
Én most is amondó vagyok hogy helyre kell állítani valahogy a normál hüvelyflórát, mert anélkül nem fogsz tudni kikeveredni az egymás utáni fertőzésekből.
És kéne egy teljes körű hüvelyváladék tenyésztés is, hogy milyen baci vagy gomba ami okozza a bajokat, mert amit a cytollal együtt odaírnak, az csak az, amit a méhszájon illetve a méhnyakban levett sejtek mellett találnak.
( Cytol. előtt a lelkiismeretes nőgyógyász kifertőtleníti a hüvelyt és megtörli a méhszájat is egy speciális ecetsavas oldattal, ergo kitörli a bacikat is belőle, így azok nem kimutathatók)
Viszont van egy olyan speciális spatula, amire kifejezetten a hüvelyfalról nyert sejteket küldik el analizálásra, ez a vizsgálat kéne neked egy olyan napon, mikor nem vérzel.
Próbáld meg, ilyen tenyésztést minden nőgyógyász tud csinálni, ha nem is ott helyben a rendelőben, de a kórház bakteriológiáján egész biztosan pontos képet kapsz arról, milyen fertőzéssel küzdesz, és ha megvan a baci, akkor fel lehet írni az arra speciális ellenszert kúp vagy tabletta vagy kombinált formában.
Sziasztok!
hát fél évvel a szuri lejárta utáni első vérzésem igazából alig volt 3nap ...és alig volt vmi....kíváncsi leszek mi fog ezután történni .......remélem semmi probléma.....
csak leírom ha esetleg vkit érdekelne :)
Szia, régen volt egy Génia 92 nevű szer, nem tudom még gyártják-e, az rra volt hivatott hogy a hüvely normál tejsavbaktérium flóráját és az enyhén savas ph-ját helyreállítsa .
Szerintem ha bemész egy gyógyszertárba és elmondod hogy mi a probléma, ott is tudnak ajánlani többféle készítményt is ami erre való.
( A vérzés lúgos kémhatásúvá teszi a hüvelyt ráadásul kiöli az ott élő ún. Döderlein baktériumokat amik éppen ennek az 5,5 körüli, enyhén savas PH fenntartására hivatottak.)
Ezek a szerek ezt a ph-t és ezzel a bacikat is visszaállítják,( nem rögtön, hanem kúraszerűen alkalmazva) bár ha közben folyamatosan vérzel, úgy nehezebben.
Egy dolog viszont biztos hogy hátráltatja a javulást: a rendszeres hüvelyöblítés illetve a műszálas alsónemű viselete.
Szia, én biztosan a Nuvaringet próbálnám ki elsőként, majd ha az nem jön be, akkor a Pharmatex termékeket.
Ha pontosan, azaz előírásszerűen alkalmazzák őket, nem olyan nagy a terhességi hibaráta mint azt sokan hiszik, illetve híresztelik.
A depo-proveránál mindenesetre mindegyik sokkal jobb választás, ez egészen biztos.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a Pharmatex nevű hormonmentes fogamzásgátlót?
- Ismeri valaki a Trinordiol nevű fogamzásgátlót?vélemények?
- Ismeri valaki a Logynon fogamzásgátló tablettát?
- Depo Provera 150 fogamzásgátló injekció
- Well-Being fogamzásgátló tabletta Ismeritek?
- Milyen mellékhatásai vannak a Depo-Provera fogamzásgátlónak?