Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Cukkinis padlizsán krém recept

Cukkinis padlizsán krém recept

Elkészítési idő 35 perc

A Cukkinis padlizsán krém hozzávalói:
1 közepes cukkini
1 padlizsán
1 fej mogyoró hagyma
2 kis gerezd fokhagyma
3-4 dkg vaj
sült hús fűszer keverék, őrölt bors, só, citromlé


Cukkinis padlizsán krém

A Cukkinis padlizsán krém elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, letisztítjuk, és kockákra vágjuk, külön tálkákba rakva, befűszerezem, pici só, bors, fűszerkeverék, majd többször átforgatva hagyom állni, legalább 1 órát. A hagymákat letisztítom, és apró kockákra vágom, majd kis lábasban felolvasztom a vajat, beleteszem a hagymákat, üvegesre párolom, a befűszerezett zöldségekről leöntöm a levet, és a hagymára teszem, átkeverem, és készre párolom, ha kell sózom, kevés citromlével ízesítem. Amikor elkészült burgonya törővel jól átnyomkodom. Jó étvágyat!

Üvegtálba teszem tetővel letakarva 2 napig eltartható.
Pirítós kenyérre kenve is finom, de húsokhoz is kitűnő!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A cukkinis padlizsán krém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook