Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csöröge fánk recept

Csöröge fánk recept

Elkészítési idő 35 perc

A Csöröge fánk hozzávalói:
45 dkg liszt
4 tojás
3 ek tej
2 ek rum
2 ek cukor
1 csipet só

olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz


Csöröge fánk

A Csöröge fánk elkészítési módja:
Tálba felütjük a tojásokat,hozzáadjuk a tejet, rumot, lehet aroma is, cukrot, sót és a lisztet.
Összedolgozzuk kb 10 perc ruganyos tapadós masszát kapunk, letakarva 10 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1-2 mm vastagságú tésztát gyúrunk, és derelye vágóval rombusz formákat készítünk, majd olajban kisütjük, mindkét oldalát 2-2 perc, melegen porcukrozzuk.
Barack lekvárral is fogyasztható,
Egészségetekre!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 16. 16:10
A csöröge fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook