Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Almás cicege recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Almás cicege hozzávalói:
2 db nagyobb alma,
2 púpozott ek. finomliszt,
1 db tojás
1 púpozott ek. cukor (vagy édesítőszer),
1 kk. fahéj,
0,5 dl napraforgó olaj


Az Almás cicege elkészítési módja:
Az almákat megmostam, megpucoltam, magházukat kiszedtem majd a reszelő legnagyobb lyukán lereszeltem egy tálba. Beletettem a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a tojást és összekevertem egy evőkanállal. Formázható masszát kaptam. Ha kell még bele liszt, tehetünk egy keveset hozzá. Egy serpenyőben felforrósítottam az étolajat. Evőkanállal szedtem a masszából az olajba, kissé ellapítottam (tócsni formájúra). Mindkét oldalát megsütöttem, tányérra rakva még melegen megszórtam fahéjas porcukorral. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás cicege elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook