Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött fasírozott recept

Töltött fasírozott recept

Elkészítési idő 80 perc

A Töltött fasírozott hozzávalói:
1 kg darált lapocka
1 doboz fürj tojás
20 dkg zöld hüvelyű hosszú bab
15 dkg gomba
2 zsömle
2 tojás
1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk sült hús fűszerkeverék
só bors, majoránna, 1 cs vágott petrezselyem, pirospaprika
15 dkg mangalica zsír, 5 dkg parmezán


Töltött fasírozott

A Töltött fasírozott elkészítési módja:
A tojást megfőzöm, és a gombát is, beáztatom a zsömlét. Amikor megfőtt a tojás, jégkocka közé teszem, pici hideg vizet öntök rá, így könnyen lejön a tojás héja. A zsömlét villával pépesítem. A hagymákat megtisztítom, majd apróra vágom. Összeállítom a darált húst, hagymák só, bors majoránna, sült hús fűszerkeverék, pépesített zsömle, petrezselyem, a 2 tojás, és a pirospaprika. Jól átkeverem, kóstolom, ha kell még ízesítem. A tepsit kibélelem a sütőpapírral, kevés zsírt kenek rá, majd ráterítem a befűszerezett darált húst. Az egyik felébe kerül a főtt kettévágott tojás, és a főtt gomba, a másik felébe a főtt hosszú zöldbab, melyre reszelt parmezánt teszek, majd ráhajtom a kiterített maradék húst, hosszúkásra formálom, ráteszem a maradék zsírt, és 2 dl vizet. Előmelegített 250 fokra a sütőt, és beleteszem sülni, majd 200 fokon 50 percig sütöm. Néha átlocsolom a zsír, és víz keverékével. Amikor elkészült, a sütőbe még állni hagyjuk 5-10 percig. Jó étvágyat!

Nekem a zöldbabos ízvilága nagyon ízlett, finom salátával, kevés rizzsel.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött fasírozott elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook