Csokitortára szeretnék olyan kemény "fedőréteget "mint a csokilapkák. Milyen receptet tudnátok? (tudásbázis)
Amit ajánlanék még Neked:
Próbáld ki, mielőtt rákennéd a tortára. Egy kistányért beraksz a hűtőbe, mikor a csokit elkezded
olvasztani. Ha elkészültél a bevonóval a hideg tányérra kenjél egy kicsit. Ott mindjárt fogod látni az állagát. Ha nagyon kemény lenne, akkor keverj még hozzá olajat, vagy a másik esetben vajat.
Tapasztalatból tudom, hogy a jelölt % sem mond ilyen esetben semmit, még az is számít, honnan származik a kakaóbab.
Sok sikert!!
ebből én is tanultam :-)
a pici só miatt :-)
Igen én egyszer egy másik sütivel úgy jártam hogy nagyon ropogósra sikerült jól nézett ki csak szeletelni nem lehetett .
És még mielőtt valaki a meleg kést ajánlaná az felejtős ilyen csoki rétegnél
Nagyon egyszerű:-)
táblás étcsokoládé tortabevonót vásárolsz , egy fém edénybe teszel 2evőkanálnyi olajat azt felmelegíted de csak kb annyira mintha a kezed is bírná .
aztán bele töröd a táblás csokoládét és a LÁNG FELETT olvasztgatod ,ne forrósítsd fel mert akkor szemcsés lesz még a legjobb minőségű csokibevonó is.
olvasztgatod egészen még folyós nem lesz .
gondolj bele a csoki a napon is képes folyni de ha főni forrósodni kezd vége ...............
én a mikrót sem ajánlom
ha így csinálod tuti siker,
Jahh és ne legyen szerintem túl vastag a csoki réteg mert szeletelésnél törni fog... vagy akár ha nyomod neki a kést ki nyomja a krémet.
remélem segítettem :-) sok sikert
Ebben a linkben nem készül a lúdlábra fedőréteg, tehát nem tudsz meg belőle semmit.
Én úgy csinálnám, hogy étcsokit(min. 60%-ost) gőz felett felolvasztanék egy edényben és egy táblához számítva 1 evőkanál semleges ízű olajat(pl.napraforgó)kevernék és ezzel kész a fedőréteg, amit elkenhetsz a tortán.
Ha nem szeretnél ropogós keményet, akkor 5 dkg vajat és 1 ek.cukrot keverj el a felolvadt csokiban.
Egyik esetben se felejtkezz el egy csipet sórol, az hozza ki a csoki valódi ízét.
További ajánlott fórumok:
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Marcipánbevonatú csokitorta: milyen gyümölccsel?
- Ha a korona fémváza kilátszik a fedőréteg alól, azt lehet javítani?
- Igazi finom csokitortához való csokikrém receptet keresek!
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?
- Nagyon krémes csokitorta receptet, aki tud és leírná, nagyon megköszönném. Jah és könnyű, de mutatós díszítést is tudnátok?