Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült karfiol több változatban recept

Csőben sült karfiol több változatban recept


A Csőben sült karfiol több változatban hozzávalói:
1 nagy fej karfiol
20 dkg sonka
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa vagy 20 dkg főtt rizs
1 nagy doboz tejföl
1 tojás
15 dkg reszelt edami sajt



Csőben sült karfiol több változatban

A Csőben sült karfiol több változatban elkészítési módja:
A megtisztított, kisebb rózsákra szedett karfiolt megpároljuk, nem főzzük szét, roppanósra. Kiolajozott tepsibe lerakjuk, megsózzuk, rászórjuk a sonka kockákat, megszórjuk a morzsával, ráöntjük a tejfölt, amelybe belekevertük a tojást és egy pici sót, jó sok reszelt sajtot a tetejére és 200 fokon pirosra sütjük. A másik változatban főtt rizzsel rétegezzük morzsa helyett.

Vegetáriánus ételként elhagyjuk a sonkát, és főtt tojás, másféle sajt vagy tofu kockákkal helyettesítjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült karfiol több változatban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook