Csőben sült karfiol több változatban recept
A Csőben sült karfiol több változatban hozzávalói:
1 nagy fej karfiol
20 dkg sonka
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa vagy 20 dkg főtt rizs
1 nagy doboz tejföl
1 tojás
15 dkg reszelt edami sajt
só

A Csőben sült karfiol több változatban elkészítési módja:
A megtisztított, kisebb rózsákra szedett karfiolt megpároljuk, nem főzzük szét, roppanósra. Kiolajozott tepsibe lerakjuk, megsózzuk, rászórjuk a sonka kockákat, megszórjuk a morzsával, ráöntjük a tejfölt, amelybe belekevertük a tojást és egy pici sót, jó sok reszelt sajtot a tetejére és 200 fokon pirosra sütjük. A másik változatban főtt rizzsel rétegezzük morzsa helyett.
Vegetáriánus ételként elhagyjuk a sonkát, és főtt tojás, másféle sajt vagy tofu kockákkal helyettesítjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: kispocok, okt. 17. 10:44
A csőben sült karfiol több változatban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.