Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás-tejfölös sült karfiol recept

Sonkás-tejfölös sült karfiol recept

Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 445 kcal

A Sonkás-tejfölös sült karfiol hozzávalói:
1 kg karfiol (tisztított súly)
1 ek. vaj
3 dl tejföl
2 tojás
20 dkg gépsonka
1 ek. zsemlemorzsa
1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld
10 dkg reszelt sajt

őrölt fehérbors


A Sonkás-tejfölös sült karfiol elkészítési módja:
A karfiolt kis rózsákra szedjük, enyhén sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Keverjük össze a tojásokat a tejföllel, a petrezselyemmel és a felkockázott sonkával, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, zsemlemorzsával megszórjuk az alját és az oldalát is (a felesleget kirázzuk). A karfiolrózsákat tegyük a tálba, öntsük rá a tojásos tejfölt, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje szép színt kap. Frissen tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás-tejfölös sült karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook