Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok! fórum

Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok! (beszélgetés)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
1104. 94a051b837 (válaszként erre: 1103. - 79fe5625af)
2012. jún. 25. 08:11
6 hósan kezdtük mi is, de egy csúnya megfázás kíséretében. Nagyon hamar elkezdett nyálazni meg rágni mindetn de csak 6 hósan bújtak ki az elsők:)
2012. jún. 25. 07:54
Sziasztok:)Mi még nem fogzunk,lassan 4 hós lesz a fiam,nálatok mikor kezdődött?
2012. jún. 25. 07:21

Sziasztok!

Asszem bújik kifelé a jobb felső szemfogunk. . . . éjjel óta 3 kakis pelus, nem evés, nyűgösség, stb. . . . után van egy jó nagy dudor és már ki is van fehéredve. . . .

Csak nagyon felülről jön. . . Nem tom értitek-e mit akarok mondani? Valakinél megvan már a szemfog?

1101. 79fe5625af (válaszként erre: 1100. - Amália78)
2012. jún. 24. 21:14
Értem,persze ha már 2 van elég is:)Nekem 1 van és neki jövőre szeretnénk kistesót,de a császárt nem várom vele együtt:)De legalább már tudom majd kb mire számítsak.
1100. amália78 (válaszként erre: 1099. - 79fe5625af)
2012. jún. 24. 19:36

mi nem tervezünk többet, 2-nél megállunk

a 3. már kockázatos nagyon a csontjaim miatt.

Még jó lenne őket felnőni látni....

2012. jún. 24. 18:38

Hát jó nekem sem volt,de ennyire rossz sem,sajnálom,hogy nektek ilyen sok baj összejött:(

A következő babánál mindenkinek legyen jó élmény a szülés!

1098. amália78 (válaszként erre: 1093. - 94a051b837)
2012. jún. 24. 18:19
Lányok ez szörnyü hogy mindannyiunknak ilyen rossz élmény volt a szülés :(
1097. Gabes7 (válaszként erre: 1096. - Szantoneheni)
2012. jún. 24. 13:47

Köszönöm.. :)

Azt mondta a dokim, hogy ha tovább hordom a picit, a szülésnél bajom lehetett volna.. A véralvadással kapcsolatos terhességi betegség, lényeg, hogy elvérezhettem volna a szülésnél.. valami ilyesmi.. vagy, ha nem akkor a szerveim károsodhattak volna..

1096. szantoneheni (válaszként erre: 1095. - Gabes7)
2012. jún. 24. 13:41

Gyulán szültem. A Hellp szindróma mit takar? Valami pánik betegség?

A Te babád is nagyon szép :-)

1095. Gabes7 (válaszként erre: 1094. - Szantoneheni)
2012. jún. 24. 12:50

Szia!

Milyen gond van a székletével???

Hol szültél? Nekem is rossz élmény volt a szülés, de a pici feledteti velem.. Nekem Hellp szindrómám lett, ezért szültem előbb 1 hónappal.. Az epidurális nem hatott, csak kb. 50 %-ban, így el kellett altatniuk, csak 2 nap múlva láthattam először a fiamat.. de már halványulnak az emlékek, pedig csak 3 hónapja volt.. Tényleg szép babád van.. :)

2012. jún. 23. 21:21

Sziasztok. Ma találtam meg ezt az oldalt, mert gond van a kisfiam székletével (zöld széklet egy másik körben). Én is császárral szültem. Programozott volt, mivel egy pár éve volt egy balesetem maradandó károsodásokkal. Nem féltem, minden terv szerűen haladt, a terhességet is imádtam. Befektettek egy héttel hamarabb a megbeszélt idő előtt, mivel nagyon bevizesedtem. Kiderült, hogy kevesebb a magzatvizem és folydogált is, de nem nagyon törődtek vele. Eljutottunk a nagy napig. Elaltattak terhesség alatt kialakult sérvek miatt. Nagyon féltem a műtőasztalon. Amikor felébredtem, már a szobában voltam, hozták Dávidot. Elmondhatatlan volt az érzés. Miután elvitték, megkezdődött a harc. Az említett sérvek miatt nem tudtam és nem is tudok hanyatt feküdni. Csak úgy lehetett. (a terhesség 9. hónapjában is hason aludtam) A nővér aznap még segített, feláltunk, de szerintem nektek nem kell elmondani, milyen érzés volt. Másnap már nem segítettek. Azt mondták, hogy egyedül is meg kell tanulni felkelni. Szoptatás előtt már egy órával elkezdtem felkászálódni, kínlódva a könnyeimmel. A szobatársaim is megsirattak, nem segítettek az ápolók. Most már eltelt több mint két hónap. A kisfiunk eltereli a figyelmemet, de a rossz élményt nem tudom, hogy mikorra felejti el az ember, ha egyáltalán elfelejtheti. Nme jó élmény. Sajnos nem tapasztalhatom meg a rendes szülést, pedig nagyon vágytam és vágyom is rá. A mi picúrunk nagyon gyarapszik és gyönyörű baba. A tejcsim még szülés előtt megindult, nekem nem volt vele problémám.

Bízom benne, hogy a második picúrnál kaphatok egy kicsit jobb élményt az első császárnál. SZép estét nektek.

2012. jún. 23. 18:35
Hol van mindenki?
1092. amália78 (válaszként erre: 1090. - 94a051b837)
2012. jún. 21. 19:24

Jaj szegény Izike :(

olyan rossz amig csak sírással jelzik hogy baj van :(

Hédikém is sokat sirt nyűglödött ma :(

1091. Orsi 1979 (válaszként erre: 1090. - 94a051b837)
2012. jún. 21. 19:16

Ó,szegénykém :(

Mi is szenvedünk ettől a melegtől,hát még Ők...és főleg az a gond,hogy még nem tudnak szólni.

Mi most voltunk csak kint egy órácskát,de Angika is elég nyűgös volt egész nap,aludni se nagyon akart...

2012. jún. 21. 18:23

Nagyon nem jól bírjuk ezt a meleget. . . Izit már kétszer fürdettük meg. Elmentünk kenyeret venni meg kicsit sétálni. Aztán hazajöttünk, etettem Izit és nem is láttam semmit rajta. S

zépen nyelte a kaját aztán egyszercsak kihányt mindent. . . Na gyorsan egy hűsítő pancsi és most eg szál pelusba van.

Annyira sajnálom, hogy nem tud még beszélni és nem tud szólni, hogy rosszul van, vagy hogy mi a baja. . Gondolom a sétánál nagyon felmelegedett és azért hányt. Annyira sajnálom a lelkemet:(

1089. 79fe5625af (válaszként erre: 1085. - Zsóka85)
2012. jún. 21. 16:25
Akkor elég kellemetlen volt neked és eltartott egy ideig,de már ne bántson,gyarapodik és mindent megkap amire szüksége van:)Az én babám 3 hós múlt és gyönyörűen gyarapodik.
1088. Gabes7 (válaszként erre: 1084. - Zsóka85)
2012. jún. 21. 12:23
Én is.. :) Bár mostanában nem sok időm van feljönni, mert a drágám nyűgösebb a kelleténél..
1087. zsóka85 (válaszként erre: 1086. - 94a051b837)
2012. jún. 21. 10:53

Nagyon jó hogy megosztottad ezt velünk:) Nekem is pokol volt az első hónap,pedig nem volt koraszülött.Mégis úgy éreztem,a babámat is megviselte,hogy nem magától született,hanem csak úgy hirtelen kivették...A nem hízás is rossz volt.Most 10 hetes a babám,és mi is poklokat álltuk ki,iszonyatos hasfájósság volt nálunk is.Sokszor már sikítva sírt,órákig,mire nagy nehezen kijött egy kis puki...Sokszor vele sírtam.Pár napja vettem észre,hogy jobb a helyzet,már nem fáj annyit a pocakja,nagyon reménykedek,hátha elnövi mostmár teljesen.

Mennyi idős most a babád?A hozzátáplálásnál nem volt gond?Mikor kezdted?Jól fogadta?Meddig volt az a nagyon nehéz időszakod vele?Én már százszor jobban vagyok,mint az elején,de néha még előfordul,hogy befordulok,ilyenkor ha tehetem,beteszem a picit a babakocsiba,elmegyünk sétálni,kiszellőztetem a fejem,és igyekszem arra gondolni,hogy milyen szerencsés vagyok,hogy ilyen tündéri kisbabám van,és hogy milyen hamar összejött:) Jó esetben összefutok ismerőssel,akivel beszélhetek pár szót,akármiről,és akkor utána jobb egy kicsit.Az a baj,hogy eléggé magányosnak érzem itt magam,ebben a faluban,senkim sincs itt,és olyan jó lenne,ha néha rámnyitná valaki az ajtót,nem lennék mindig egyedül a babával.

1086. 94a051b837 (válaszként erre: 1085. - Zsóka85)
2012. jún. 21. 10:35

Nagyon sok kismama depis, mert annyi mindennek meg kell felelni hogy nem is tudjuk, merre szaladjunk. Csak sokan nem mernek erről beszélni. Én is poklot éltem át.....de én két dolog miatt:

1.

Iza nagyon hasfájós volt ezért éjjel nappal sírt 4 hónapon át-no meg koraszülöttségéből kiindulva már tom, hogy ő még nem akart kibújni, jól érezte magát és az idegrendszere sem állt még készen az itteni életre.

Nagyon leterhelt, hogy nem evett- ez a második oka a depimnek- és nem is hízott.

Én fejtem ameddig tudtam de hasfájós volt így csak egy bizonyos tápit kapott amitől hipp-hopp megszűntek a fájdalmai és kezdett 4 hónap után nézelődni!!!!

De az nagyon kikészített, hogy reggel egy kávét sem tudtam meginni, mert Izi sírva kelt és nem hagyta abba csak pár percre.....És ezt hajnalig művelte:(((

Egyedül voltam/vagyok a lánnyal, csak Apácska a segítségem este meg hétvégén.

Nyüstöltem az evéset is mert annyira nem evett, hogy attól rettegtem, hogy mikor szárad ki.

Az igaz, hogy a 34-35. hét nem annyira hamar van, de Neki hamar volt....Szerintem Ő benn maradt volna még vagy 4-6 hetet a pocimban és akkor nem is ltt volna semmi baj...

Nem alakult ki a szopó-nyelő reflex így azt is meg kellett tanítani neki.

Szóval nehezen indult de mára legalább annyira csodálatosabb az élet Vele:)))

1085. zsóka85 (válaszként erre: 1081. - 79fe5625af)
2012. jún. 21. 08:55
Kedves Trixee!Köszönöm,aranyos vagy:) Én is nagyon bedepiztem,hogy te jó ég milyen anya vagyok én.Annyit szenvedtünk,nyüstöltük nonstop a mellemet,a babám nagyon rosszul szopizott,alig evett,mindig túltelítődött a mellem,nem ürítette ki sosem rendesen,a mellszívóval nem eredt le rendesen,aztán utána meg spontán elfolyt...Tiszta seb volt,csomók mindenhol...Lelkiismeret furdalásom is volt,mert nem láttam,hogy mi a jó a szoptatásban???Csak azt láttam,hogy egész nap cicin van a baba,de csak cumizik állandóan,nem eszik,a súlya nem megy,a mellem szétvan,a ház fut,kaja nincs,ha alszik,csak fejek...Miután kapott tápis pótlást,elindult a súlya.Aztán nem adtam pótlást,megint megállt a súlya.Végül átálltunk,hogy lefejtem,és cumisüvegből kapta a tejcit,úgy legalább megette.De a mellszívóval nem tudtam fenntartani a tejtermelődést,egyre kevesebb jött le,aztán elapadt.Iszonyúan bántott,mert nagyon akartam,ugyanakkor meg is könnyebbültem,hogy vége a tortúrának,mert ez az volt,a tápszer mellett végre elkezdett gyarapodni a súlya,nyugodtabb volt,jól aludt,én is nyugodtabb lettem,lett időm főzni,pihenni.És úgy döntöttem,befejezem a depizést ezen,mert felesleges,az a lényeg,hogy most minden rendben:) Mennyi idős a babád?
1084. zsóka85 (válaszként erre: 1083. - Gabes7)
2012. jún. 20. 22:38
Szia Gabes:) Ma találtam erre a fórumra:D
1083. Gabes7 (válaszként erre: 1080. - Zsóka85)
2012. jún. 20. 19:19
szia zsóka, te is itt? :)
2012. jún. 20. 14:25
De cuki a babád:)
1081. 79fe5625af (válaszként erre: 1080. - Zsóka85)
2012. jún. 20. 14:23
Dehogynem:)Az én babám mondhatni csak tápszert kapott,mert szopival gondjaink voltak,amit sikerült neki azt is kihányta...depiztem,fejni sem tudtam,el is apadt,de aztán pár nap alatt helyre tettem a dolgot,hiszen a lényeg,hogy táplálva legyen és neki így volt a jó!
1080. zsóka85
2012. jún. 20. 13:46
Sziasztok!Én is császárral szültem,10 hete.Farfekvéses volt a babám,és olyan lehetetlenül feküdt bennem,hogy esélyem sem volt a sima szülésre.Megindították a szülést,de hagytak pár órát vajúdni,csak utána vittek a műtőbe.Még most is úgy érzem,valami nagyon nagy élményről maradtam le...annyira készültem,hogy simán menni fog minden.Persze csak az a lényeg,hogy ép,egészséges a kislányom:) Sajnos a szoptatás csak egy hónapig sikerült,millió ok miatt,ami most hosszú lenne.Eléggé depis voltam,a császár miatt is,a szoptatási nehézségek miatt is.Nagyon nehéz volt az eleje.De túlvagyunk rajta,és ha ugyan tápszerrel,de a kislányom szépen gyarapszik,egészséges:) És csak ez számít,nem?
1079. 79fe5625af (válaszként erre: 1078. - Amália78)
2012. jún. 20. 12:13
Hát igen:)Meg gondolom,hogy tudtad már csak az első napok olyan trék:)Én azt hittem sosem múlik el az a fájdalom a hasamból,grr:)De otthon villámgyorsan felépültem!
1078. amália78 (válaszként erre: 1064. - 79fe5625af)
2012. jún. 20. 12:11

pont az hogy tudtam mire számitsak :)

megmaradt hogy hogyan fáj legkevésbé a felülés és a mozgás, valamint nem utolsó sorban tudod mit csinálj a babával

nem esel kétségbe ha nem szopij mert tudod tápin is felnö, nem görcsölsz hogy a tejcsi nem lövel be azonnal csak a 3-4 napon

ez a sok kis apróság könnyebbé teszi

1077. Gabes7 (válaszként erre: 1052. - 94a051b837)
2012. jún. 20. 11:59
atya ég.. szegénykém.. akkor megértem, hogy nehéz újra vállalni.. Én meg azt hittem az én szülésem borzasztó volt, de te felülmúltad..
1076. Orsi 1979 (válaszként erre: 1075. - 79fe5625af)
2012. jún. 20. 11:57
Így van,ez a lényeg!!!! :)
2012. jún. 20. 11:55
Hát igen én csak hetekkel később szméltem erre rá!szörnyű volt nekem is,de lényeg,hogy itt van és gyönyörű,erős és egészséges 3 hós kisfiú.
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook